Και στο βούρκο χρειάζεται ποιότητα

0
Νίκος Γαβαλάς
28/01/2013 • 03:25
Και στο βούρκο χρειάζεται ποιότητα
  • shares

 Αν κάτι, λοιπόν, δείχνει εξόχως σημαντικό στοιχείο στη φετινή πορεία της ομάδας του Πειραιά, είναι η προσπάθεια των παικτών της έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο, προκειμένου να πάρουν τη μέγιστη συγκομιδή βαθμών.

Στην Κομοτηνή ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα ώστε να παρουσιάσουν οι δύο ομάδες ελκυστικό θέαμα (αν και το ματς είχε ρυθμό). Παρόλα αυτά και στο βούρκο φάνηκε ότι χρειάζεται η ποιότητα των παικτών των «ερυθρόλευκων» για να «ξεκλειδώσουν» άριστα οργανωμένες άμυνες, όπως ήταν αυτή του Πανθρακικού.

Κάτι που υπογράμμισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού στην Κομοτηνή, ο Κορσικανός, Φρανσουά Μοδέστο, με τον οποίο είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε μετά το τελευταίο σφύριγμα. Ο Μοδέστο, λοιπόν, υποστήριξε ότι σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους απαιτείται δύναμη, ψυχολογία και καλή σκέψη. Αλλά πάντα παίζει ρόλο και η ποιότητα την οποία διαθέτουν οι παίκτες του Ολυμπιακού.
Μία θέση η οποία μοιάζει με αξίωμα για όλους όσοι παρακολουθούν με ψυχραιμία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Είναι σίγουρα μεγάλο πλεονέκτημα για μία ομάδα να διαθέτει ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν πανικοβάλλονται όταν βρίσκουν απέναντί τους ένα ισχυρό αμυντικό τείχος. Και τούτο είναι ένα ακόμη γνώρισμα των ποιοτικών ομάδων.

Εν κατακλείδι, μετά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής, η διαφορά απ' τον δεύτερο της βαθμολογίας (Αστέρα Τρίπολης πια) αυξήθηκε στους 14 βαθμούς. Εκείνο που ενδιαφέρει τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι αυξάνουν σταθερά την απόσταση απ' τους διώκτες τους και πλησιάζουν έτσι πολύ κοντά στην επίτευξη ενός απ' τα πολλά ρεκόρ τα οποία κυνηγούν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο: να έχουν στο «φινάλε» του πρωταθλήματος διαφορά μεγαλύτερη των 16 βαθμών. Μοιάζει εφικτή η υλοποίηση του στόχου, αν αναλογιστεί κάποιος πως υπάρχει ακόμη σημαντικός δρόμος στο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας...