Η ελληνική ταυτότητα του Ολυμπιακού

0
Νίκος Γαβαλάς
04/11/2012 • 08:20
Η ελληνική ταυτότητα του Ολυμπιακού
  • shares

Ο Πορτογάλος τεχνικός στέκεται στη συμμετοχή πολλών Ελλήνων παικτών σε ένα ακόμη ματς των «Πειραιωτών». Θυμίζουμε πως στη Θεσσαλονίκη, στον αγώνα με τον ʼρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχαν αγωνιστεί επτά Έλληνες ποδοσφαιριστές.
«Σήμερα είχαμε οκτώ Έλληνες στην αρχική μας σύνθεση, κάτι που έχει πολλά χρόνια να συμβεί στον σύλλογο και δείχνει πως στηρίζουμε την αγορά της χώρας και μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτή», μας λέει εμφανώς ικανοποιημένος ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος αποδεικνύει εμπράκτως πως εμπιστεύεται τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων παικτών του Ολυμπιακού. Μόνο ο Γιάννης Ζαραδούκας δεν έχει πάρει ακόμη την ευκαιρία του.


Σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό ν’ αποκτήσει ελληνική ταυτότητα ο πρωτοπόρος της Σούπερ Λίγκας. Είναι κάτι για το οποίο είχε δεσμευθεί η διοίκησή του απ’ την πρώτη ημέρα ημέρα που πήρε τα ηνία των «ερυθρόλευκων». Αλλά βέβαια, η τόνωση του ελληνικού στοιχείου δεν γίνεται απ’ την μία ημέρα στην άλλη. Απαιτείται χρόνος.


Έπειτα, δε θα πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΟΦΗ λίγα 24ωρα πριν από μία κρίσιμη ευρωπαϊκή αναμέτρηση, έχοντας παράλληλα πολλές και σημαντικές απουσίες. «Ο Ολυμπιακός έδειξε πως δεν είναι μία ομάδα που βασίζεται σε μερικούς μόνο παίκτες. Όλοι υπολογίζονται και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα ανά πάσα στιγμή», μας διευκρίνισε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Και έχει δίκαιο.

Να σημειώσουμε πως ο Λιούμπομιρ Φέισα έδειξε στο ματς με την ομάδα της Κρήτης ότι μπορεί να μπει ανάμεσα στις πρώτες επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού. Η προσωπική μας άποψη είναι πως ο Σέρβος αμυντικός χαφ αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο.

Γράψτε το σχόλιο σας...