Πίστωση χρόνου στον (νέο) Ολυμπιακό

0
Νίκος Γαβαλάς
19/09/2012 • 13:43
Πίστωση χρόνου στον (νέο) Ολυμπιακό
  • shares

Κατ’ αρχήν, συμφωνούμε όλοι πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απέναντί τους μία ομάδα με πολύ μεγάλο μπάτζετ. Μόνο τα συμβόλαια των παικτών της Σάλκε φθάνουν το ποσό των 72 εκατομμυρίων ευρώ. Βεβαίως, κατά το παρελθόν ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να σταθεί σαν ίσος προς ίσο σε αγώνες κόντρα σε πλούσιες ομάδες. Σωστό...

Όμως, δε θα πρέπει να λησμονούμε πως οι «Πειραιώτες» βρίσκονται ουσιαστικά στην αφετηρία της δημιουργίας ενός νέου συνόλου, καθώς το καλοκαίρι έφυγαν πολλοί και σημαντικοί παίκτες, ενώ έγιναν ουκ ολίγες μεταγραφές, αρκετές εκ των οποίων ήταν Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, το τιμόνι το κρατάει ένας νέος προπονητής.

Σε κάθε τι καινούριο, χρειάζεται να δίνεται πίστωση χρόνου απ’ όλους και προς όλους. Ασφαλώς και μπορούμε να πούμε πως έγιναν λάθη απ’ τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Όμως, είναι σαφές πως ο Πορτογάλος τεχνικός «ψάχνεται» ακόμη, επιχειρώντας να παρουσιάσει μία ομάδα η οποία θα είναι ικανή ν’ αντεπεξέλθει στον πολυμέτωπο αγώνα της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Και πέρυσι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ήττα στους ομίλους. Αλλά στο τέλος λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω – κάτω, χάνοντας στο νήμα τη 2η θέση του ομίλου. Γιατί να μην τα καταφέρει και τώρα; Η απογοήτευση που αιωρείται στην ατμόσφαιρα απ’ την ήττα της πρεμιέρας, δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος τούτες τις ώρες. Χρειάζεται ψύχραιμη προσέγγιση των δεδομένων.
Εν κατακλείδι, ο ρεαλιστικός στόχος των «ερυθρόλευκων» θα πρέπει να είναι η 3η θέση, η οποία οδηγεί στους «32» του Europa League. Και για τη θέση αυτή φαίνεται πως θα «μονομαχήσουν» με την Μονπελιέ στα μεταξύ τους ματς της 3ης και της 4ης αγωνιστικής. Έως τότε ο Ολυμπιακός μπορεί (και πρέπει) να βελτιωθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας...