Εβδομάδα «θλίψης» μόνο με νίκες

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει στο προσωπικό του blog για τις τρεις ελληνικές νίκες της περασμένης εβδομάδας που όμως δεν έφεραν την αναμενόμενη χαρά.
0
Νικήτας Αυγουλής
25/11/2017 • 19:44
Στιγμιότυπο από τη νίκη της Εθνικής.
  • shares
Σε μια εβδομάδα που το ελληνικό μπάσκετ πανηγύρισε σε όλα τα επίπεδα, νίκη Εθνικής, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, όλοι όσοι ασχολούμστε με το άθλημα δεν μπορούμε από το να είμαστε θλιμμένοι και προβληματισμένοι. Σε μια κόντρα χωρίς ουσία FIBA και Euroleague τράβηξαν την κατάσταση στα άκρα και το αποτέλεσμα ποιο ήταν;
 
1. Την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός έπαιζε ντέρμπι με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, η επίσημη αγαπημένη σε ένα γυμναστήριο έξω από το Λονδίνο που έμοιαζε με προπονητήριο μικρού ιδιωτικού σχολείου παραλίγο να χάσει από κάτι απίθανους.
 
2. Τα παιδιά που κλήθηκαν να φορέσουν τη φανέλα με το Εθνόσημο αξίζουν μόνο το θαυμασμό μας και το χειροκρότημά μας. Χειροκρότημα που έπρεπε να ήταν πιο δυνατό σε περίπτωση που χάναμε από τους Βρετανούς. Κι αυτό γιατί κάποιοι, ανεύθυνα και χωρίς μελέτη θα τους είχαν κάνει θύματα μιας μαύρης σελίδας στην ιστορία μας χωρίς εκείνοι να φέρουν την παραμικρή ευθύνη.
 
3. Διχασμός! Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να στείλει τρεις παίκτες στο Ηράκλειο για το παιχνίδι με το Ισραήλ, ο Ολυμπιακός όχι. Εμείς οι καλοί, εσείς οι κακοί και άλλες τέτοιες μπαρούφες χωρίς ουσία.
 
4. Το θέαμα στα γήπεδα που παίχτηκε μπάσκετ Εθνικών ομάδων ήταν κάτι περισσότερο από αποκαρδιωτικό. Όχι τόσο λόγω ποιότητας παικτών (οι πρωτοκλασάτοι δεδομένα απουσίαζαν), αλλά γιατί όλα αποφασίστηκαν και οργανώθηκαν στην «τούρλα του Σαββάτου» με αποτέλεσμα οι ομάδες να είναι ανέτοιμες.
 
5. Δεν γίνεται όσο και να το προσπαθούν κάποιοι να διαχωρίζουν τους παίκτες του ΝΒΑ από της Ευρωλίγκας. Φυσικά και είναι άλλη λίγκα η μία, άλλη η άλλη στο δια ταύτα όμως, όλοι είναι ή δεν είναι διεθνείς; Πως γίνεται μια ομοσπονδία να απαιτεί από την ομάδα του ενός παίκτη (την Κωλοπετινίτσα) αλλά να μην μπορεί να πει κουβέντα στην άλλη (Μπακς)… Αν θέλετε κύριοι (και καλά κάνετε που δεν θέλετε) ρίξτε τιμωρίες σε όλους! Όχι στις ομάδες που είναι Α.Ε. αλλά στους παίκτες. Αποβάλλεσαι για Χ χρόνια από την Εθνική, ή θα χάσεις τόσα χρήματα (που δεν έχεις πάρει ποτέ) από την Ομοσπονδία. Επειδή όμως αυτό θα είναι για την ΕΟΚ και την ΦΙΜΠΑ σα να πυροβολεί το πόδι της, καλύτερα ας μείνει στο… περίπου!

Γράψτε το σχόλιο σας...

Ολυμπιακός - Zenit

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, 21:30

Live