Ο Ολυμπιακός ορίζει τους κανόνες

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει στο προσωπικό του blog για την τρίτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Εφές, στην Κωνσταντινούπολη και για το πλεονέκτημα των "ερυθρόλευκων" παρά το "σπάσιμο" της έδρας από την ομάδα του Περάσοβιτς.
0
Νικήτας Αυγουλής
25/04/2017 • 22:46
Ολυμπιακός - Εφές
  • shares
Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στράβωσαν στο δεύτερο παιχνίδι, όχι γιατί δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν οι παίκτες του Σφαιρόπολου, αλλά γιατί δεν τους έβγαιναν.

Η αλήθεια είναι ότι από το πρώτο μέχρι το δεύτερο ματς, ο προπονητής της Εφές Βέλιμιρ Περάσοβιτς, άλλαξε πολλά, ωστόσο σε αυτή τη σειρά ο Ολυμπιακός θα κερδίζει ή ο Ολυμπιακός θα χάνει! Η Εφές απλά θα περιμένει το λάθος, ή την κακή βραδιά.
 
Οι Τούρκοι έχουν πολύ καλή ομάδα και κυρίως πολύ ικανό προπονητή, ακόμα και έτσι όμως, ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που ορίζει τους κανόνες της σειράς. Ο Μιλουτίνοφ έλειψε πολύ από το παιχνίδι Νο 2 και ίσως να λείψει και στο τρίτο, αφού ο Σφαιρόπουλος στο αεροδρόμιο αποκάλυψε ότι είναι πολύ καλύτερα, αλλά όχι 100% έτοιμος.
 
Το τι πρέπει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι πάνω – κάτω γνωστό. Δεν πρέπει να κάνουν λάθη στην επίθεση, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν θα δώσουν γρήγορες επιθέσεις στην Εφές. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ελέγξει τα ριμπάουντ και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ η προσωπική άμυνα στα πολλά ένας – ένας των Τούρκων είναι επίσης κάτι που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση, όχι μόνο του τρίτου παιχνιδιού, αλλά της σειράς γενικότερα.
 
Τέλος στο κομμάτι της επίθεσης μέγα κριτήριο για τη μία ή την άλλη ομάδα θα είναι το μακρινό σουτ. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Εφές είναι ομάδες που ψάχνουν να εκτελέσουν πίσω από την γραμμή. Ο Ολυμπιακός δεν έχει τον Λοτζέσκι που εκτελεί εκπληκτικά, τον Χάκετ που δημιουργεί για τους υπόλοιπους προϋποθέσεις εκτέλεσης, αλλά ακόμα και έτσι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Το σουτ είναι θέμα βραδιάς και ψυχολογίας που φτιάχνει η άμυνα. Ας ελπίσουμε λοιπόν, το βράδυ να είναι κατάλληλο και η άμυνα με ενέργεια.  
Γράψτε το σχόλιο σας...