Πήρε τον καλύτερο που υπήρχε!

Ο Τσάβι Πασκουάλ αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για το τιμόνι του Παναθηναϊκού Superfoods, με βάση τους προπονητές που κυκλοφορούσαν... ελεύθεροι. Γράφει ο Νικήτας Αυγουλής.
0
Νικήτας Αυγουλής
27/10/2016 • 17:55
Πασκουάλ
  • shares
Η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετά από δική της επιμονή κατάφερε να συμφωνήσει και να αναθέσει την τύχη της ομάδας στον Τσάβι Πασκουάλ. Το παιχνίδι με τη Μπάμπεργκ, φυσικά και δεν είναι έργο του Ισπανού (πότε να προλάβει;), για το μόνο που μπορεί κάποιος να του δώσει πόντους, είναι ίσως, ότι έπαιξε με την ψυχολογία των παικτών του ακριβώς, όσο και όπως έπρεπε.
 
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να είναι αισιόδοξοι μετά την εξέλιξη στο θέμα του προπονητή. Προσωπικά είμαι υπέρ των Ελλήνων τεχνικών, όχι σοβινιστικά (σ.σ. μακριά από μας), αλλά γιατί τα τελευταία 10 χρόνια απλά είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη και δεν πρέπει να το κρύβουμε. Ο Ισπανός Τσάβι Πασκουάλ, ωστόσο είναι προπονητής από τις πρώτες βιτρίνες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έχει προλάβει με μόλις μία ομάδα στο ενεργητικό του (οκτώ χρόνια στην Μπαρτσελόνα), να έχει φανατικούς θαυμαστές. Ένας από αυτούς εξάλλου, είναι και ο διάδοχός του στους «μπλαουγκράνα» Γιώργος Μπαρτζώκας.
 
Πρόκειται για έναν προπονητή νέας γενιάς, με ιδέες που ομορφαίνουν το μπάσκετ και βοηθούν την ομάδα του. Δεν έχει κολλήματα, μπορεί να αλλάξει λογική κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού και να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις αν όλα πηγαίνουν κατά διαβόλου. Έχει γίνει αστικός μύθος, αυτό το περίφημο play book του που είναι λένε σαν την Βίβλο σε πάχος. Ε και; Ο Πασκουάλ δεν θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη γιατί έχει play book παχύ, αλλά γιατί οκτώ χρόνια στην Μπαρτσελόνα ανεξάρτητα με το αν έπαιρνε τίτλους ή όχι, έδειξε σημαντική εξέλιξη και χαρακτηριστική ευστροφία.
 
Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει μόνο ένα ελάττωμα και αυτό είναι ότι την ομάδα δεν την διάλεξε το καλοκαίρι ο ίδιος ο Πασκουάλ. Μπορεί να κάνει μέσα στην σεζόν προσθαφαιρέσεις, αλλά η κανονική τους χρονιά όπως και να το κάνουμε θα είναι του χρόνου.
Γράψτε το σχόλιο σας...