Ελλάδα - Σερβία, σχέση πάθους

0
Νικήτας Αυγουλής
06/09/2014 • 15:12
Ελλάδα - Σερβία, σχέση πάθους
  • shares
Αυτή την φορά η μοίρα μας ένωσε στους «16», μια νίκη δηλαδή και έπειτα ένα ματς πριν την τετράδα! Απλό ε; Καθόλου! Οι Σέρβοι μπορεί να έχουν να μας κερδίσουν σε επίσημο παιχνίδι 14 ολόκληρα χρόνια, όμως, αν αποφασίσεις να τους υποτιμήσεις, είναι έτοιμοι να σπάσουν αυτή την υπέροχη, για την Ελλάδα, παράδοση.
 
Η εθνική ομάδα της Σερβίας, παίζει το ίδιο μπάσκετ και ίσως να είναι και στο ίδιο επίπεδο που ήταν η δική μας εθνική ομάδα, προ - Κατσικάρη. Λίγοι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και μπάσκετ σκοπιμότητας με αμυντικές επιρροές. Το παιχνίδι στο πέντε εναντίον πέντε είναι αυτό που έχουν επιλέξει οι Σέρβοι τα τελευταία χρόνια (ίσως από πάντα) θεωρώντας ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ρυθμούς Ισπανίας ή Γαλλίας π.χ. (σ.σ. λέτε να κάνουν κι εκείνοι το λάθος που κάναμε κι εμείς);
 
Από την άλλη η ελληνική ομάδα σε πέντε παιχνίδια στην Σεβίλλη, απέδειξε ότι την ενδιαφέρει η ταχύτητα σε κάθε μορφή της. Είτε στο ανοικτό γήπεδο, είτε στο transition, είτε ακόμα και στο σετ παιχνίδι. Η ταχύτητα ακόμα και στην σκέψη είναι πλέον σήμα κατατεθέν του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και αυτό αναμένεται να είναι το μεγάλο στοίχημα των Σέρβων.
 
Για πρώτη φορά από το πρώτο ματς της διοργάνωσης η ελληνική ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει αντίπαλο που στόχος του είναι να καταστρέψει το παιχνίδι της. Είναι δεδομένο ότι οι Σέρβοι έχουν σχεδιάσει να βάλουν την Ελλάδα σε καλούπι και να μην της επιτρέψουν, αν γίνεται ούτε μια φορά, να βρει εύκολο καλάθι στο ανοικτό γήπεδο. Αυτό που δεν ξέρουμε και φυσικά απευχόμαστε, είναι πόσο εύκολη θα αποδειχθεί η συγκεκριμένη αποστολή για τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς.
 
Δεν είναι δα και εύκολο να πείσεις τον Τεόντοσιτς, ή τον Κρστιτς να μείνουν απόλυτα προσηλωμένοι στο τακτικό πλάνο. Σίγουρα θα λοξοκοιτάξουν και σίγουρα θα προσθέσουν τη δική τους έμπνευση, είτε στο ένα, είτε στο άλλο μισό του παρκέ.
 
Από την άλλη η Ελλάδα, θέλει να συνεχίσει να παίζει ότι έπαιζε και φυσικά ουδείς στην αποστολή δεν είναι αφελής για να πιστεύει ότι οι Σέρβοι θα πάνε σε κόντρα ρυθμό και όχι σε παιχνίδι τακτικής και αργό τέμπο. «Η πρώτη σκέψη» έλεγε στη συνέντευξη Τύπου ο Φώτης Κατσικάρης είναι ότι πιο σημαντικό στο παιχνίδι με τους άσπονδους φίλους μας. Οι διεθνείς πρέπει να κινηθούν έξυπνα και ταυτόχρονα αστραπιαία. Η άμυνα οφείλει να είναι πάλι συνεπής και με αποτέλεσμα ενώ φυσικά ο Μίλος θέλουμε, να δει ξανά φαντάσματα απέναντι στους αγαπημένους του Έλληνες και να κρατήσει χαμηλά ο ίδιος τον εαυτό του.
 
Το παιχνίδι των «16» δεν είναι εύκολο, δεν είναι όμως και το πιο δύσκολο που μπορούσε να τύχει στην Εθνική την δεδομένη στιγμή. Εξάλλου αν ο Κατσικάρης και οι παίκτες του κουβάλησαν και λίγο Σεβίλλη, τότε μάλλον όλα θα πάνε καλά! 
Γράψτε το σχόλιο σας...