Η σταθερότητα την οδηγεί στον τίτλο

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για την επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφή και τα στοιχεία που την χρίζουν φαβορί στη μάχη της πρωτιάς.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
05/03/2018 • 08:24
Ο Μάρκο Λιβάγια
  • shares
Η ΑΕΚ έχει κάνει φέτος αρκετά "δώρα" στους συνδιεκδικητές του τίτλου, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές του Χιμένεθ πιστοποιούν ότι διαθέτουν όλα όσα χρειάζονται για να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο. Καταρχάς, το πιο σημαντικό στοιχείο που βγάζουν πλέον εντός αγωνιστικού χώρου είναι η σταθερότητα. Είτε φτάνουν στη νίκη είτε όχι, "υπηρετούν" πιστά το πλάνο που έχουν δουλέψει με τον Μανόλο Χιμένεθ και με βάση αυτό προσπαθούν να τα καταφέρουν. Ταχύτητα στην ανάπτυξη, αλλαγή παιχνιδιού απ' τη μία πτέρυγα στην άλλη όταν δεν βγαίνει η φάση και συμμετοχή όλης της ομάδας στη δημιουργία τόσο από τον άξονα όσο (κυρίως) από τα πλάγια. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις ατομικές εμπνεύσεις, κάνουν τη διαφορά εντός γηπέδου.

Η σταθερότητα στην απόδοση είναι κατά την ταπεινή μας άποψη ο βασικός λόγος για τον οποίο η Ένωση επέστρεψε στην κορυφή και μάλιστα την πιο κατάλληλη στιγμή. Ακριβώς πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το στοιχείο που δίνει στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να πλησιάζει όλο και περισσότερο στην κατάκτηση του τίτλου. Η αυτοπεποίθηση που παίρνει η ομάδα από τέτοιες νίκες, όπως αυτή κόντρα στον Πανιώνιο, είναι πολύ σημαντική πόσο μάλλον όταν έρχονται στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που "φώναζε" για γκέλα, με τις τόσες πολλές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. 

Επίσης ένα στοιχείο που αποδεικνύει τα παραπάνω είναι η αντίδραση των "κιτρινόμαυρων" μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Οι παίκτες του Χιμένεθ όφειλαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και όντως δεν την άφησαν να τους ξεφύγει. Σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν δύσκολα ερχόταν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού το άγχος κυρίευε τους πάντες εντός ομάδας. Είναι κι αυτό ένα δείγμα της προσωπικότητας και της ικανότητας που υπάρχει φέτος στην Ένωση. Αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την κατάλληλη χρονική στιγμή επιστρέφουν οι τραυματίες, αυξάνοντας έτσι τις επιλογές στα χέρια του Ισπανού τεχνικού, αποτελούν στοιχεία ικανά ώστε να χρίσουν την ΑΕΚ φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.Υ.Γ: Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιάς χθες (4/3) στο Ολυμπιακό στάδιο. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνει. Ο Ισπανός θέλησε να δείξει σε όλους ότι πραγματικοί ήρωες και μαχητές δεν είναι ούτε οι προπονητές ούτε οι παίκτες. Πως είναι δυνατόν άλλωστε να συγκρίνεις οτιδήποτε με τη μάχη ζωής που δίνει ένα μικρό παιδί; Ήρωας είναι ο μικρός Ανδρέας και όλα τα παιδιά που μάχονται προκειμένου να βγουν νικητές απ' την πιο σκληρή μάχη. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ισπανό, ο οποίος πάντα θυμάται τον μικρό φίλο του και κάνει ό, τι μπορεί για να γεμίσει με χαμόγελο ικανοποίησης το υπέροχο πρόσωπό του.
Γράψτε το σχόλιο σας...

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live