Αφήστε τον να ηρεμήσει...

0
Κωστής Μπότσαρης
26/03/2012 • 14:23
Αφήστε τον να ηρεμήσει...
  • shares

Για πρώτη φορά μετά τον αγώνα με τη Ρούμπιν στο Καζάν στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο ΠΑΟΚ (ξανα)δοκίμασε σχηματισμό μ’ ένα αμυντικό χαφ (Γκαρσία) μπροστά από την περιοχή του και τ’ άλλα δυο μέλη της μεσαίας γραμμής (Λάζαρ – Γιάννου χτες) να μένουν ψηλά για να πιέζουν και μαζί με τον Αθανασιάδη και τους Σαλπιγγίδη – Λίνο να ασκούν ασφυκτική πίεση στην Κέρκυρα από πολύ ψηλά, ένας παράγοντας που σε συνάρτηση με τον υψηλό βαθμό απόδοσης που έπιασαν οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – ποδοσφαιριστές έμελλε να κρίνει και τον αγώνα.

Το μοναδικής ομορφιάς γκολ που σημείωσε ο Πάμπλο Γκαρσία μόλις στο 15’ είχε πολλαπλές συνέπειες, όλες αρνητικές, για τους γηπεδούχους. Πέρα από το προβάδισμα που έδωσε στην ομάδα του, πολλαπλασίασε το άγχος και την πίεση των γηπεδούχων, η οποία ήταν προφανής και δικαιολογημένη λόγω της δυσχερούς θέσης που καταλαμβάνουν στον βαθμολογικό πίνακα τέσσερις αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου. Ακόμη κι ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκε το γκολ έπαιξε το ρόλο του προκαλώντας μεγαλύτερη απογοήτευση στους Φαίακες.

Παράλληλα τόνωσε την αυτοπεποίθηση των παικτών του Λάζλο Μπόλονι, με συνέπεια όσο περνούσε η ώρα ν’ αυξάνουν το ρυθμό και την αποτελεσματικότητά τους. Το δεύτερο γκολ ήρθε από τον Αθανασιάδη στην πλέον κατάλληλη στιγμή, στην εκπνοή του ημιχρόνου. Ταυτόχρονα, ο «Δικέφαλος» σ’ εκείνο το χρονικό σημείο έχασε τον προπονητή του, καθώς για δεύτερη φορά στους τελευταίους τρεις αγώνες αποβλήθηκε. Μόνο που αυτή τη φορά είχε τα περισσότερα δίκια με το μέρος του. Ακριβώς πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων στο γήπεδο της Κέρκυρας βρίσκεται η είσοδος του διαδρόμου που οδηγεί στ’ αποδυτήρια. Εκεί, πίσω από δυο ανθρώπους της ασφαλείας του γηπέδου κι ανάμεσα σε αξιωματούχους αστυνομικούς βρισκόταν ένας κύριος, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι παράγοντας της τοπικής ομάδας και τα στοιχεία του πλέον είναι υπ’ όψη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ.

Ο εν λόγω κύριος, γνώστης της ρουμανικής γλώσσας, είχε καλωσορίσει τον κ. Μπόλονι κατά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Ελάχιστα λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο τεχνικός του «Δικεφάλου» ήταν εκνευρισμένος από μια φάση. Αντιδρώντας μέσα σε λογικά πλαίσια με χειρονομίες και κουβέντες στον εαυτό του, επιστρέφοντας προς τον πάγκο, είδε τον κύριο αυτόν να του φωνάζει «ήρεμα - ήρεμα». Ο Ρουμάνος αντέδρασε ζητώντας του τον λόγο για το ποιος είναι, αν νομιμοποιείται να βρίσκεται εκεί που ήταν καθώς έφερε διαπίστευση – αν κι αρχικά είχε ειπωθεί πως συνέβαινε το αντίθετο - και με ποιο δικαίωμα του μιλάει. Η στιχομυθία – πάντα στα ρουμανικά – .... ξέφυγε κι όταν ο κ. Μπόλονι προσπάθησε να τον προσεγγίσει εμποδίστηκε από τους ανθρώπους της ασφαλείας του γηπέδου, τους αστυνομικούς, παρουσία και ανθρώπων της διοργανώτριας αρχής.

Ο τέταρτος διαιτητής βλέποντας την αναταραχή, ζήτησε κι έλαβε πληροφόρηση για το συμβάν από θεσμικά πρόσωπα που ήταν μάρτυρες στο γεγονός, ενημέρωσε τον πρώτο με συνέπεια την αποβολή του κ. Μπόλονι. Εκεί εξελίχθηκε κι ένα δεύτερο σίριαλ που δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Παντελής Κωνσταντινίδης, προσπάθησε να πάει στο δωμάτιο των διαιτητών, ζητώντας μάλιστα να υπάρχει μαζί του κι εκπρόσωπος της Κέρκυρας προς αποφυγή παρεξηγήσεων αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς. Οι τόνοι ανέβηκαν κατά πολύ και μόνον η παρέμβαση των ψυχραιμότερων γλίτωσε τα χειρότερα, μεταξύ των οποίων ήταν κι ο γενικός διευθυντής της Κέρκυρας, Νίκος Λυράκης.

Λίγα λεπτά μετά ο κ. Κωνσταντινίδης άκουσε τον διαιτητή και τον τέταρτο να του εξηγούν τη λογική της συγκεκριμένης απόφασής τους. Είναι γεγονός πως στη σύσκεψη του αγώνα που προηγήθηκε το πρωί, ο τέταρτος διαιτητής προειδοποίησε τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» πως δεν πρόκειται ν’ ανεχτεί το παραμικρό σ’ επίπεδο συμπεριφοράς από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ επειδή ο ίδιος ήταν και στον εντός έδρας αγώνα με τον Αρη, όταν μια ανάρμοστη συμπεριφορά του κ. Μπόλονι προς αυτόν έγινε αντιληπτή μεν από τα πειθαρχικά όργανα της ΚΕΔ, δεν τιμωρήθηκε δε με συνέπεια να μείνει ο κ. Στυλιάρας εκτός πινάκων για δυο αγωνιστικές επειδή δεν εφάρμοσε τον κανονισμό αποβάλλοντας τον Ρουμάνο τεχνικό. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τη σειρά τους και συγκεκριμένα δυο πρόσωπα, επέστησαν την προσοχή στον κ. Μπόλονι εξηγώντας του αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη.

Μετά την αποβολή του ο Ρουμάνος τεχνικός οδηγήθηκε στο χώρο όπου ήταν οι διοικούντες την ομάδα. Οντας εκτός εαυτού δεν άκουγε κανέναν κι οι αντιδράσεις του ήταν πέραν πάσης λογικής. Συμπεριφορά που ειδικά για το επίπεδο και τις ικανότητες που τον διακρίνουν αδικούν τον εαυτό του, προσβάλουν την ομάδα που εργάζεται και του στερούν όποιο δίκιο είχε εξ αρχής. Τη σκέψη του για την ενεργοποίηση ενός όρου αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιό του τη μετέφερε πρώτα στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Ο Ζήσης Βρύζας τον παρότρυνε να ηρεμήσει αρχικά αποφεύγοντας τις παρορμήσεις. Αντιθέτως ο προπονητής του «Δικεφάλου» λίγα λεπτά δημοσιοποίησε τις σκέψεις του, δείχνοντας να επιμένει.

Φεύγοντας από το γήπεδο ο εκνευρισμός του ήταν έκδηλος, ωστόσο δεν αρνήθηκε σ’ ένα νεαρό φίλαθλο του ΠΑΟΚ τη βοήθειά του προκειμένου να πάρει ο πρώτος ένα ενθύμιο από την αγαπημένη του ομάδα. Στο αεροδρόμιο ήταν απόμακρος από όλους. Μίλησε για λίγο στο κινητό, βαδίζοντας συνέχεια σε χώρο όπου ήταν μόνος βυθίστηκε σε σκέψεις. Λίγο μετά είχε ένα μικρό διάλογο με τον Στέλιο Μαλεζά και πάντα μόνος, από τους τελευταίους ανέβηκε στο αεροπλάνο. Ηταν φανερό πως όσο περνούσε η ώρα ο θυμός του «έσβηνε» κι η λογική ανακαταλάμβανε το χώρο της στο μυαλό του Ρουμάνου. Ναι, δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένταση κατά τη διάρκεια αγώνα με τον κ. Μπόλονι. Ναι, δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει θέμα αποχώρησής του. Ναι, υπάρχει μια σειρά από συμπεριφορές που προβληματίζει, όμως υπάρχουν πολύ σημαντικά ‘αλλά ...’.

Είναι πολύ μεγάλο κρίμα η ομάδα ν’ αναζητά μετ’ επιτάσεως έναν καλό αγώνα, μια καλή εμφάνιση, ένα καλό αποτέλεσμα σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή κι όταν όλα αυτά τα βρίσκει και μάλιστα όλα μαζί να μην μπορεί να τα χαρεί. Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για την καρό σημαία της κανονικής περιόδου. Το βασικότερο συστατικό για την επιτυχία είναι η ηρεμία. Ο εκνευρισμός του προπονητή έχει μετακομίσει στις τάξεις των διοικούντων οι οποίοι είναι ενοχλημένοι από τις τελευταίες εξελίξεις. Είναι πολύ άδικο όταν υπάρχουν τόσα πολλά και σοβαρά προβλήματα, να επιβαρύνεται η κατάσταση με επιπλέον που προκαλούνται ή αν θέλετε μεγεθύνονται αδικαιολόγητα εκ των έσω. Υπάρχει χρόνος για σκέψη και για ... αποφάσεις εκατέρωθεν, αλλά όχι τώρα. Το καλύτερο όλων θα ήταν η κατάσταση να εκτονωθεί με τη διοχέτευση όλης της ενέργειας στην προσπάθεια για τη συνέχεια κι εν τω προκειμένω για τον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Κι ας γίνει επιτέλους το πάθημα ... μάθημα για να μην προκαλούνται αναίτιες εντάσεις που περισσότερο απ’ όλους πληγώνουν την ίδια την ομάδα.

Επιστρέφοντας στα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο ρυθμό που τελείωσε το πρώτο. Σημείωσε άλλα δυο τέρματα κι έχασε πολλά περισσότερα με σημείο αναφοράς την αρμονική συνεργασία – λειτουργία μεταξύ των Γκαρσία, Λάζαρ, Γιάννου και την αντίστοιχη των Σνάουτσνερ – Σταφυλίδη με τους Σαλπιγγίδη – Λίνο αντίστοιχα. Στους τρεις από τους τέσσερις αγώνες που απομένουν ο «Δικέφαλος» αντιμετωπίζει τρεις ομάδες ανάλογης δυναμικότητας και με ίδιους στόχους (ΠΑΣ Γιάννινα, Δόξα Δράμας εντός και Λεβαδειακό εκτός) και μακάρι να διατηρήσει την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά προκειμένου ν’ αποδείξει πως η εμφάνιση στην Κέρκυρα είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους ....

Γράψτε το σχόλιο σας...
21/09/2019 • 07:11

Ματς με παραγωγικά μηνύματα σε Γκενκ, Λιντς, Λέστερ και Νιούπορτ

Η Τόττεναμ έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει και θα τους χρειαστεί στο Λέστερ. Εξίσου θεαματικά αναμένονται τα παιχνίδια στο Λιντς, το Νιούπορτ και το Λίβινγκστον της Σκωτίας. Προβάδισμα νίκης με προϋπόθεση την ουσία για Μπαρτσαλόνα, Γκενκ και Άρνεμ