Νέος χρόνος γεμάτος προσδοκίες και... κινδύνους

0
Κωστής Μπότσαρης
31/12/2010 • 02:00
Νέος χρόνος γεμάτος προσδοκίες και... κινδύνους
  • shares

Κι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα η πλειοψηφία των σκέψεων του κόσμου αφορά το παρόν και το μέλλον. Το αντίστοιχο του ΠΑΟΚ προδιαγράφεται τουλάχιστον ... εύπλαστο. Με την ομάδα να συνεχίζει με παρουσία και στις τρεις διοργανώσεις που ξεκίνησε, εντός κι εκτός συνόρων, κρατά εν πολλοίς την τύχη στα χέρια της. Αυτό σ' ότι έχει να κάνει εντός των γραμμών του (κάθε) γηπέδου. Γιατί το τί μέλλει γενέσθαι στο ιδιοκτησιακό θα ξεκαθαρίσει σε διάστημα περίπου μιας εβδομάδας. Η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν ουσιαστικά αγνοώντας τις σχετικές εξελίξεις, διαφορετικά κινδυνεύουν ν' απολέσουν τη συγκέντρωσή τους.

Μέχρι στιγμής έτσι φαίνεται πως λειτουργούν άπαντες. Η πρόσφατη συνάντηση των κ.κ. Ζαγοράκη - Κωνσταντινίδη - Χάβου για το έμψυχο υλικό της ομάδας κι όλα όσα την πλαισίωσαν, σκέψεις - συζητήσεις - αποφάσεις είχαν ως κοινή συνιστώσα τη διατήρηση της συνοχής και του καλού κλίματος που τη διέπουν. Μπορεί προς τα έξω να βγήκαν πολλά, όμως οι πράξεις δείχνουν κάτι περισσότερο. Μόλις χτες, οι έφηβοι Σταφυλίδης και Κάτσε υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια κι όπως τονίζεται από τους κατέχοντες λογίζονται ισότιμα με τους υπόλοιπους παίκτες της πρώτης ομάδας ως προς τις δυνατότητες διεκδίκησης θέσης στο αρχικό σχήμα. Το σημαντικότατο σχέδιο των ιθυνόντων για την αξιοποίηση των τμημάτων υποδομής τίθεται σ' εφαρμογή κι εφόσον αποφέρει αποτέλεσμα τα κέρδη θα είναι μεγάλα και πολλαπλά. Πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια σκέψη που προϋπήρχε στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ αλλά επισπεύτηκε μετά και τα τελευταία κατορθώματα του Στέφανου Αθανασιάδη.

Χρησιμοποίησα τη λέξη «σχέδιο» επειδή όπως ανέφεραν επίσημα χείλη υπάρχουν άλλες τέσσερις - πέντε νεαρών ποδοσφαιριστών, που έχουν δείξει αξιόλογα στοιχεία και μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης. Παρακολουθούνται και από τον κ. Χάβο ώστε αν κριθούν ικανοί υπάρχει η δυνατότητα να έχουν την τύχη των δυο μέχρι πρότινος συμπαικτών τους, Σταφυλλίδη και Κάτσε. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που παίκτης από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην ανδρική ομάδα. Παιδιά που γαλουχήθηκαν ποδοσφαιρικά τουλάχιστον με μια ιδέα παραπάνω για την ομάδα που υπηρετούν.

Πρόκειται για μια ποδοσφαιρική λογική που έρχεται να συνδυαστεί με την πρόθεση αποδέσμευσης ποδοσφαιριστών που είτε η παρουσία τους κρίνεται δυσανάλογη των αποδοχών τους είτε δεν υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία, έχοντας πλέον εμπεριστατωμένη άποψη μέσα από προπονήσεις και αγώνες. Οι επαφές του Παντελή Κωνσταντινίδη με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών που ανήκουν στις δυο προαναφερθείσες κατηγορίες ξεκίνησαν από το βράδυ της Τρίτης, δηλαδή λίγες ώρες μετά το τέλος της συνάντησης. Σεβόμενοι και τις ημέρες, κρίνουμε φρόνιμο να μην αναφερθούμε σε ονόματα. Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων θα έχουμε να πούμε πολλά. Πάντως μόνον εύκολη δεν προμηνύεται η αποστολή των ανθρώπων του «Δικεφάλου». Μεταξύ των όσων άλλων αποφασίστηκαν, είναι η εξοικονόμηση κονδυλίου για την απόκτηση δυο ποδοσφαιριστών, πλην συγκλονιστικού απροόπτου.
 
Επιστρέφοντας στις προοπτικές του νέου έτους, η ευφορία - ικανοποίηση που απορρέει από τη συνέχιση των αγωνιστικών διαδρομών στις τρεις διοργανώσεις χρίζει προσοχής και επιδέξιας διαχείρισης. Όσο μεγαλώνουν οι προσδοκίες, τόσο ανεβαίνει ο πήχης και τυχόν ... πτώση προμηνύεται επώδυνη. Το ζητούμενο είναι η ομάδα να μείνει συγκεντρωμένη κι αφοσιωμένη στους στόχους της, να διατηρήσει την ισχυρή προσωπικότητά της και κυρίως; Να είναι προετοιμασμένη δια παν ενδεχόμενο. Αναταράξεις υπάρχουν σε όλες τις ... πτήσεις, αλλά μια καλή προσγείωση είναι ικανή να σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα. Και δόξα Τω Θεώ οι ευκαιρίες που δίνονται είναι αρκετές.

Γράψτε το σχόλιο σας...
16/10/2019 • 10:12

Δοκιμασία κορυφής στην Φουεναλαμπράδα

Με όποιο θετικό αποτέλεσμα η Σαραγόσα μένει απόψε μόνη στην 2η θέση της Segunda División. Δεν θα είναι εύκολο στην Φουεναλαμπράδα ΄όπου η γηπεδούχοι παραμένουν αήττητοι εντός έδρας σε επίσημα παιχνίδια εδώ και ένα χρόνο