Καμπανάκι τελευταίου γύρου...

0
Κωστής Μπότσαρης
20/04/2011 • 13:47
Καμπανάκι τελευταίου γύρου...
  • shares

Υπήρχε έντονη προσπάθεια, διάθεση, ποδοσφαιρική λογική, ομοιογένεια κι ευκαιρίες, πολλές ευκαιρίες. Σαφώς και προβληματίζει η αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή η λύση μπορεί να προέλθει μόνο εκ των έσω.

Την περασμένη Κυριακή, στην άδεια Τούμπα αποδείχτηκε πόσο ζωτικής σημασίας για την ομάδα είναι ο ρόλος του Βλάνταν Ιβιτς. Τόσο σε οργανωτικό επίπεδο μοιράζοντας την μπάλα, όσο και σε εκτελεστικό. Και για να μην το προσωποποιούμε απόλυτα, κατέστη σαφές η παρουσία ενός ικανού παίκτη στη συγκεκριμένη θέση με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Εντυπωσιακή ήταν η συνεργασία των Ετο-Ελ Ζαρ στην ταχύτερη πτέρυγα που είχε ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Αν υπάρχει και ανασταλτική μέριμνα από τους δυο, τότε μπορούν να υποσχεθούν πολλά για το μέλλον. Ο Στέφανος Αθανασιάδης διατηρεί ανοικτή γραμμή με τα δίχτυα, όπως άλλωστε φάνηκε και στον - πιο πρόσφατο χρονικά-φιλικό αγώνα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Τα πλέι οφ είναι μια ύστατη ευκαιρία για όλους. Και σε επίπεδο συνόλου αλλά και σε επίπεδο προσώπων. Ο αγωνιστικός επίλογος της τρέχουσας σεζόν είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον … πρόλογο της επόμενης. Μια καλή πορεία είναι ικανή να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή μετάβαση από την παρούσα ομάδα σε αυτήν της επόμενης σεζόν. Οι σχετικές διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τους αρμόδιους. Πολλά ονόματα θα κυκλοφορήσουν ως πιθανοί «στόχοι» του «Δικεφάλου», άλλα τόσα ως πιθανοί να αποχωρήσουν. Δεν είναι της ώρας …

Και δεν είναι της ώρας, όπως το ίδιο ισχύει και με αυτό της προπονητολογίας επειδή υπάρχουν τα πλέι οφ. Δεν είναι δικαιολογία … Ποιος εργαζόμενος μπορεί να προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων του όταν γνωρίζει πως οι ώρες του είναι … μετρημένες; Που να βρει την ψυχολογία για να προσφέρει και να μη λειτουργήσει – ακόμη και – αρνητικά; Φυσικά και δεν είναι το σωστό, δεν παύει όμως να είναι ανθρώπινο. Μακάρι αυτοί που ορίζουν τις τύχες της ομάδας να κάνουν αυτά που πρέπει προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα κι ας γίνουν γνωστά ετεροχρονισμένα. Κι  αυτή είναι η αίσθηση που υπάρχει γενικότερα.

Παράλληλα, κινητικότητα υπάρχει και σε διοικητικό επίπεδο. Η εξασφάλιση της αδειοδότησης, από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί κι επίσημα, ήταν η σημαντικότερη προτεραιότητα. Παράλληλα σ’ εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια διεύρυνσης του διοικητικού σχήματος και στελέχωσης της ΠΑΕ. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις και περισσότερες λεπτομέρειες για τις επαφές που έγιναν για το συγκεκριμένο θέμα. Με τρία, τέσσερα πρόσωπα αναμένεται να εμπλουτιστεί το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο ενώ η πρώτη αίσθηση για την απάντηση του Γιάννη Παπαδόπουλου δεν είναι θετική, αφού η εμπλοκή του στην Επιτροπή Διαφάνειας δημιουργεί ευαίσθητες ισορροπίες.

Γενικότερα ο Μάιος θα είναι καθοριστικός μήνας για το μέλλον του ΠΑΟΚ, σε όλα τα επίπεδα. Θα προκύψουν εξελίξεις ζωτικής σημασίας για να δοθούν κι απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχουν συσσωρευτεί καιρό τώρα κι άπαντες περιμένουν με μεγάλη αγωνία. Από χτες κυκλοφορούν και τα εισιτήρια μίνι διαρκείας για τα πλέι οφ με σημαντικά μειωμένη τιμολογιακή πολιτική, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής αλλά και στα συναισθήματα που δημιούργησε στους φιλάθλους της η ομάδα μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και τη μέτρια παρουσία της στις τελευταίες αγωνιστικές.

Η συσπείρωση είναι απαραίτητη αλλά όχι υποχρεωτική για όποιον δεν τη συμμερίζεται. Και καλό θα είναι για όποιον ανήκει στην τελευταία κατηγορία, τουλάχιστον να μην την ακυρώνει. Και να κλείσουμε με τις φήμες των ημερών. Ο Βιτόλο, ο Βιεϊρίνια κι ο Σαλπιγγίδης είναι παίκτες του ΠΑΟΚ που δεσμεύονται με συμβόλαια. Για να προκύψει οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει πρώτα να υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον. Ας έρθει αυτό και στη συνέχεια (ξανα)συζητάμε. Ο Ονουάτσι επίσης δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Καβάλα. Θα πρέπει ν’ αποζημιωθεί πρώτα η ομάδα του και μετά ο παίκτης. Ποιο είναι όμως πιο σημαντικό, αν θα έρθει ο Ονουάτσι κι ο κάθε Ονουάτσι στον ΠΑΟΚ της επόμενης χρονιάς, που δεν ξέρουμε αν θα παίζει στην Ευρώπη ακόμη ή τι θα κάνει η ομάδα στα πλέι οφ;

Αισιοδοξία υπάρχει αλλά όχι βεβαιότητα. Ολοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μετά τον  αγώνα με την Κέρκυρα έθεσαν ως βασικούς άξονες επιτυχίας στα πλέι οφ τη συγκέντρωση, την αποφασιστικότητα, το πάθος. Στο χέρι τους είναι. Το καμπανάκι του τελευταίου γύρου ακούστηκε κι ο τελευταίος γύρος προς τον τερματισμό είναι σ’ εξέλιξη. Λάβετε θέσεις …

Γράψτε το σχόλιο σας...
22/09/2019 • 07:11

Φόρμα και πάθος ορίζουν τα ντέρμπι σε Λιόν, Αϊντχόφεν, Λονδίνο και ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι του Ολλανδικού πρωταθλήματος είναι λογικό να κριθεί στην αποτελεσματικότητα ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες. Εν μέσω ειδικών συνθηκών το ντέρμπι των "αιωνίων", πιο παραγωγικά τα ματς σε Λονδίνο και Λιον