Νάπολι τότε και τώρα

0
Κωστής Μπότσαρης
03/08/2014 • 17:36
Νάπολι τότε και τώρα
  • shares


Αλλα όμως τα δεδομένα τότε, άλλα τα σημερινά, διαφορετικές κι οι προσδοκίες. Ενός αγώνα που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του 29χρονου αδικοχαμένου Τσίρο Εσπόζιτο, ενός ακόμη ανθρώπου που προστέθηκε στη μακρόσυρτη λίστα των ανθρώπων που «έφυγαν» από τη ζωή τόσο άδικα, σε μια κατάσταση που οι λέξεις «φίλαθλος» και «ποδόσφαιρο» μοιάζουν κι είναι εντελώς παράταιρες. Μακάρι να ήταν ο τελευταίος...

Ο «Δικέφαλος» μπήκε στην εβδομάδα όπου θα πληροφορηθεί τον αντίπαλό του στα πλέι οφ του Europa League αλλά η βασική του αγωνία και των φίλων του δεν είναι αυτή. Περισσότερο έχει να κάνει με την ετοιμότητα της ομάδας κι αν ο βαθμός της θα είναι αυτός που πρέπει σε διάστημα περίπου δέκα ημερών αρχικά για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα - που έμελλε να είναι κι ο πρώτος επίσημος για φέτος - και λίγες ημέρες μετά για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι αλλαγές πλέον έγιναν σε διαφορετικά χρονικά σημεία κι όχι όλες μαζί στην ανάπαυλα φανερώνοντας - ίσως - κάποιες από τις πρώτες σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας για τον βασικό «κορμό» της ομάδας. Εντούτοις, το αποτέλεσμα έδειξε πως η απόδοση στην επανάληψη ήταν καλύτερη από την αντίστοιχη του πρώτου μέρους. Η ομάδα συνολικά παρουσίασε θετικό πρόσωπο, με σωστές αποστάσεις, καλές στιγμές στην πίεση του αντιπάλου όμως δεν έλειψαν και τα προβλήματα.

Η κακιά συνήθεια του νωθρού ξεκινήματος που και πέρσι στιγμάτισε αρνητικά την πλειοψηφία των αγώνων του ΠΑΟΚ έκανε εκ νέου την εμφάνισή της, είχε προβλήματα στην άμυνα ενώ παρότι δημιούργησε ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή δεν τις εκμεταλλεύτηκε χάνοντας την ευκαιρία να φύγει με κάτι θετικό - και σ' επίπεδο αποτελέσματος - από τη Νότια Ιταλία.
Οπως δείχνουν τα πράγματα το πρώτο μέρος της σεζόν η ομάδα είναι αναγκασμένη να «παλέψει» με ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της. Το υπάρχον υλικό συν τους τέσσερις, Ελληνες διεθνείς που δικαιολογημένα μπήκαν πιο αργά στο πρόγραμμα λόγω της παρουσίας του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Για τις περιπτώσεις που αποτελούν μεταγραφικούς στόχους έχει ειπωθεί πως θα προέρχονται από ομάδες με τις οποίες έχουν ήδη κάνει προετοιμασία, αλλά ακόμη κι έτσι θα χρειαστούν χρόνο για ν' αφομοιώσουν τα δεδομένα της νέας τους ομάδας όπως επίσης και να τους αφομοιώσει αυτή. Πρόοδος μπορεί να υπάρχει όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο πως είναι αρκετή για το δύσκολο ξεκίνημα που περιμένει τον «Δικέφαλο». Εβδομάδα εξελίξεων αυτή που ξεκινάει από αύριο το πρωί με τον χρόνο πλέον να πιέζει πιο έντονα ... Για να δούμε τί θα ξημερώσει. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους προς το παρόν ...

Γράψτε το σχόλιο σας...
15/09/2019 • 09:03