Τους δίνει άλλη προοπτική

0
Κωστής Μπότσαρης
25/07/2014 • 23:50
Τους δίνει άλλη προοπτική
  • shares

Με κύριο δεδομένο πως την παρούσα χρονική στιγμή το ρόστερ της ομάδας αποτελείται από νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι λογικό να υπερτερούν σε διάθεση, ενέργεια ακόμη κι αισιοδοξία και να υστερούν σ' εμπειρία. Μια λέξη με ευρύτατο φάσμα εννοιών καθώς μέσα σ' αυτές συμπεριλαμβάνεται κι η απότομη αλλαγή σκέψης, η έγνοια για το τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη του κάθε ποδοσφαιριστή την ώρα του αγώνα, η ανάγκη γρήγορης αντίδρασης κ.α.

Μια προσπάθεια να ξεαγκιστρωθεί το μυαλό του καθενός από το μονοδιάστατο ποδοσφαιρικό μοτίβο που έχουν συνηθίσει ως τώρα και να το μπολιάσουν με αυτοματοποιημένες κινήσεις, αλλαγής παιχνιδιού, γρήγορης πάσας σε συνθήκες πίεσης και γενικότερα σκέψεων και πρακτικών που ως τώρα τις έκαναν σε χρόνο τέτοιο που δίνει χρόνο στον κάθε αντίπαλο να προσαρμοστεί. Ομως το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αλλάζει, εξελίσσεται με κύριο στοιχείο την ταχύτητα, όχι μόνον ως φυσικό στοιχείο του κάθε ποδοσφαιριστή μα κυρίως στη σκέψη. Αλλωστε είναι ένα άθλημα που στηρίζει πολλά στο λάθος του άλλου κι όταν η διαφορά μεταξύ δυο ομάδων στην ποιότητα δεν είναι τόσο μεγάλη, το προσωπικό λάθος κρίνει πολλά κι εκεί ποντάρουν πλέον πολλές ομάδες.

Αν καταφέρει ο Αγγελος Αναστασιάδης να το περάσει αυτό στους ποδοσφαιριστές του θα έχει σημειώσει μια πολύ μεγάλη νίκη και μάλιστα σε καθοριστικά πρώιμο στάδιο για τη σεζόν. Τουλάχιστον είναι μια σαφής ένδειξη ορθής αντίληψης κι άμεσης ενέργειας που καταδεικνύει τη γνώση της υπάρχουσας κατάστασης τη συγκεκριμένη στιγμή στην ομάδα. Επίσης, υπάρχουν άλλα τρία στοιχεία που μπορεί να σταθεί κάποιος. Το ένα έχει να κάνει με τη συχνή επαφή που έχουν δημιουργήσει οι Κουλούρης - Περέιρα με τα δίχτυα δημιουργώντας προσδοκίες για την επιθετική γραμμή της ομάδας, παρότι το ρόστερ δεν έχει - ακόμη - ολοκληρωθεί κι ενώ αναμένονται δυο ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή, ενώ το τρίτο έχει να κάνει με την αδιαμφισβήτητη κόπωση όλων των συμμετεχόντων στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας κι ειδικά εκείνων που μετείχαν και στην πρώτη φάση, στο Ελατοχώρι.

Αύριο πέφτει η αυλαία εδώ στην Ολλανδία και την Κυριακή άπαντες επιστρέφουν Ελλάδα. Απομένει το πέμπτο και τελευταίο φιλικό με την ολλανδική Καμπούρ για να υπάρξουν και τα τελικά συμπεράσματα, οι τελικές τοποθετήσεις για τη δουλειά που έγινε εδώ και για τη συνέχεια. Προς το παρόν καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους .... 

 

Γράψτε το σχόλιο σας...
17/07/2019 • 07:03

Πρόκριση μέσω γκολ και λεπτομερειών σε Βουλγαρία, Σουηδία και Μαυροβούνιο (video)

Θεαματικά παιχνίδια περιμένουμε σε Βουλγαρία.Μαυροβούνιο και Στοκχόλμη όπου τα σκορ της περασμένης εβδομάδας αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα πρόκρισης. Τα γκολ των αουτσάϊντερ δίνουν καλές τιμές σε αναμετρήσεις του Σκωτσέζικου Λιγκ Καπ