Χρήσιμα συμπεράσματα

0
Κωστής Μπότσαρης
24/07/2014 • 01:35
Χρήσιμα συμπεράσματα
  • shares

Προτελευταίος φιλικός αγώνας και πρώτη νίκη για τον ΠΑΟΚ με 2-1 επί της Βάλβαϊκ με τον Μακ ν' ανοίγει λογαριασμό με τ' αντίπαλα δίχτυα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της νέας του ομάδας, τους Ολλανδούς να ισοφαρίζουν μ' εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και τον Πόζογλου να σημειώνει το νικητήριο γκολ, σ' ένα από τα πλέον όμορφα τέρματα λόγω συνδυασμού και κινήσεων είτε με την μπάλα, είτε δίχως αυτήν.

Αλλά όπως κι οι προηγούμενοι αγώνες έτσι κι αυτός λογίζεται ως μια δυνατή προπόνηση, που ουσιαστικά προσφέρεται για συμπεράσματα μόνον για την τεχνική ηγεσία της κάθε ομάδας. Αυτοί μπορούν να δουν και να καταλάβουν δεδομένα που στην πλειοψηφία του κόσμου περνούν απαρατήρητα. Οι ρυθμοί ανεβαίνουν κι οι λεπτομέρειες πλέον παίζουν μεγαλύτερο ρόλο. Υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις ως προς τις ατομικές, αγωνιστικές συμπεριφορές αλλά και στις συνολικές για τη θέση, τις αποστάσεις, τη συνοχή, την αλληλλοκάλυψη κ.α. Το πρόσημο είναι θετικό γι' αυτήν τη νέα ομάδα που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, ωριμάζει κι εξελίσσεται δίχως ακόμη να έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Δυο ενδεκάδες, μια ανά ημίχρονο, με έντονα επιθετική διάθεση, συγκεκριμένες αδυναμίες ως προς την ταχύτητα και την κάλυψη στις πτέρυγες. Ανούσια κατοχή στο πρώτο ημίχρονο σε σχηματισμό 4-4-1-1 αλλά πολλά τρεξίματα, στιβαρό κέντρο κι αρκετές επισκέψεις με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία στο δεύτερο με το 4-2-3-1. Τα λάθη δεν αποφεύχθηκαν, όμως εκείνα που ενόχλησαν περισσότερο ήταν πράγματα που έχουν τονιστεί σε πρόσφατες προπονήσεις, όπως η πρώτη πάσα από την άμυνα σε ποδοσφαιριστή που είναι «κλεισμένος» από δυο ή περισσότερους αντιπάλους κι η αντίδραση στις συγκεκριμένες συνθήκες. Απέμειναν τρεις ημέρες για να ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας, αλλά όπως όλα δείχνουν το πλέον κρίσιμο ακολουθεί με την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη και την έναρξη των μεγάλων φιλικών αγώνων. Εκεί θα προκύψουν τα τελικά συμπεράσματα.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους ...
Γράψτε το σχόλιο σας...
19/07/2019 • 07:03

Στην Ευρώπη σκέφτονται Βασιλεία, Κοπεγχάγη και το γκολ η Αλγερία με την Σενεγάλη!

Δύσκολα να βρούμε φαβορί στον τελικό του Άφρικα καπ αν και η Αλγερία είναι σε θέση να δώσε ρυθμό δείχνοντας πιο ικανή στο γκολ. Οι προσεχείς Ευρωπαϊκές προκλήσεις πιθανόν να επηρεάσουν με διαφόρους τρόπους απόψε τη Βασιλεία με την Κοπεγχάγη