Αισιόδοξα μηνύματα

0
Κωστής Μπότσαρης
02/02/2014 • 11:47
Αισιόδοξα μηνύματα
  • shares

Μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου ο Χουμπ Στέφενς δήλωσε ανικανοποίητος από την εμφάνιση της ομάδας, επισημαίνοντας πως στον αντίστοιχο αγώνα πρωταθλήματος προ πενήντα ημερών ο ΠΑΟΚ είχε κάνει καλύτερη εμφάνιση αλλά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός επιτρέποντας στον αντίπαλό του μέχρι και τώρα να παραμένει ο μοναδικός στο πρωτάθλημα που του στέρησε βαθμούς στην έδρα του.

Ωστόσο, υπήρξαν απτές αποδείξεις πως πλέον η ομάδα μπορεί - έστω και σε περιορισμένα χρονικά διαστήματα - να κάνει αυτό που ζητά η τεχνική ηγεσία σχεδόν εξ αρχής της σεζόν: Να παίξει γρήγορα, να βγάλει γοργή ανάπτυξη, να αλλάξει πλευρά επίθεσης γρήγορα, να ξεμαρκαριστεί αντίστοιχα, να μείνει ψύχραιμη σε συνθήκες πίεσης κι οι ποδοσφαιριστές της να επιδεικνύουν ψυχραιμία κι ωριμότητα αναζητώντας την καλύτερη δυνατή επιλογή ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Πάντως η διάρκεια μοιάζει να είναι το αμέσως επόμενο ζητούμενο μαζί φυσικά με την προσαρμογή των νέων προσώπων που αφίχθησαν κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Να μάθουν τα νέα τους ποδοσφαιρικά λημέρια, τις αντίστοιχες λειτουργίες του νέου τους περιβάλλοντος αλλά και το αντίστροφο. Κι επιπλέον μπορεί κάθε ποδοσφαιριστής να συνοδεύεται από κάποιες εντυπώσεις, να έχει μια δεδομένη αξία αλλά ποτέ δεν παύει να είναι ένα μικρό ή μεγάλο - ανάλογα με την κάθε περίπτωση - στοίχημα η παρουσία του σε μια νέα ομάδα.

Ενδεχομένως τώρα ν' αρχίζουν και τα . πιο δύσκολα για την τεχνική ηγεσία καθώς όσο ανεβαίνει ο πήχης της ποιότητας, το ίδιο συμβαίνει και με τον εσωτερικό ανταγωνισμό με σημαντικό πλέον δεδομένο τις ακόμη περισσότερες ισχυρές προσωπικότητες. Ομως θαρρώ πως γι' αυτό εξ αρχής ο ΠΑΟΚ πήγε στην επιλογή ενός καταξιωμένου τεχνικού, ικανού με την προσωπικότητά του και την αδιαμφισβήτητη αξία του να θέσει αυτός τους κανόνες και βάσει αυτών να λειτουργούν όλοι και όλα, επιβεβαιώνοντας πως μάλλον τίποτα ή σχεδόν τίποτα δε γίνεται στην τύχη.

Υπήρχε ανάγκη ενίσχυσης κι αυτή έγινε με πολύ θετικό τρόπο, με παίκτες άλλης κατηγορίας από αυτές που απευθυνόταν μέχρι πρότινος η ομάδα, άλλη μια σαφής ένδειξη αλλαγής επιπέδου με μοναδικό, ουσιαστικό εχθρό της το . ακόμη καλύτερο. Από τα νέα πρόσωπα οι Νάτκχο, Μάρτενς, Χούσεν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League. Κι η αναφορά αυτή δεν είναι δηκτική. Μοναδικός της στόχος είναι να τονιστεί η λεπτή ισορροπία στη δημιουργία του συνόλου που θα επωμιστεί το κύριο βάρος των σημαντικών αναμετρήσεων που ακολουθούν. Πρέπει δηλαδή να γίνει αντιληπτό απ' όλους η χρησιμότητά τους κι ο καίριος ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν.

Τα μηνύματα αισιοδοξίας απορρέουν από όλα τα επίπεδα της ομάδας. Η ενεργοποίηση του ιδιοκτησιακού για να γίνουν πράξη οι βουλές της τεχνικής ηγεσίας. Η λειτουργία του διοικητικού ως προς τον χειρισμό των μεταγραφικών διατηρώντας κρυφά χαρτιά σχεδόν μέχρι τέλους, πλην μιας - κι αυτή με αστερίσκο - περίπτωσης. Η συμπεριφορά της τεχνικής ηγεσίας στη δημιουργία ενός ομοιογενούς συνόλου που χωρίς τις προσθήκες και παρά τον όχι και τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας στους αγώνες που ακολούθησαν την ήττα από τον Πανιώνιο κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να πάρει αποτελέσματα μέσα από ιδιαίτερες συνθήκες, αφού οι αναμετρήσεις που έδωσε ανήκουν στην κατηγορία αυτών που χαρακτηρίζονται ως αυτές από τις οποίες πολλά μπορεί να χάσει κανείς και λίγα να κερδίσει.

Η αγωνιστική εικόνα, που όπως επισημάνθηκε και πιο πάνω χρήζει μεγαλύτερης συνέπειας και διάρκειας για να κατοχυρωθεί στις συνειδήσεις του φίλαθλου κοινού ως πάγια και δεδομένη. Τέλος, η αντίδραση του κόσμου, ο οποίος έδειξε ένα συγκρατημένο ενθουσιασμό στις κινήσεις που έγιναν κι αν προκύψουν και τα κατάλληλα ερείσματα εντός αγωνιστικών χώρων θα γίνει ακόμη πιο θερμή και κατά συνέπεια πιο ισχυρή με αμφίδρομα οφέλη για τον ίδιο και την ομάδα.

Ο Φεβρουάριος ξεκινάει με τη δοκιμασία στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά. Εδώ στην Κρήτη, ενδεχομένως να πάρουν και την πρώτη τους γεύση από επίσημη αγωνιστική υποχρέωση ο Νάτκχο κι ο Ινσαουράλδε. Ο Χούσεν θ' αναγκαστεί να περιμένει μέχρι την προσεχή Τετάρτη όταν ο «Δικέφαλος» θα υποδεχτεί στην Τούμπα τον ΟΦΗ για την εμβόλιμη αγωνιστική που ακολουθεί, αναμέτρηση στην οποία πιθανολογείται πως το κατώφλι της αποστολής θα διαβεί κι ο Γκσπούρνινγκ. Ο Μαντούρο έχει πλέον τον χρόνο να δουλεύει υπέρ του δείχνοντας ήδη πειστήρια προσαρμογής. Ο Μάρτενς τον ακολουθεί χρονικά κι ας μη λησμονούμε την εσωτερική μεταγραφή του Κάτσε που δείχνει ανανεωμένος και σαφώς βελτιωμένος.

Από την ομάδα υπήρξαν κι αποχωρήσεις με πλέον πρόσφατη αυτήν του Τζιόλη. Ο ένας εκ των δυο μέσων που επωμίστηκαν το βάρος της θέσης των αμυντικών χαφ στο πρώτο μισό της σεζόν, έχοντας μπροστά του και την προοπτική του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας έκρινε φρόνιμο να συνεχίσει ως δανεικός σε μια ομάδα που θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής. Θεμιτό . πρόσφερε έχοντας συμμετοχή σε όσα κατάφερε η ομάδα ως τώρα, να είναι υγιής και καλή συνέχεια στην καριέρα του. Η απαξίωση είναι φτηνή συμπεριφορά ειδικά για έναν άνθρωπο ταπεινό και σοβαρό που δε δημιούργησε ποτέ του το παραμικρό πρόβλημα στην ομάδα.

Η προοπτική της περιορισμένης - αν όχι της μηδαμινής - συμμετοχής υπάρχει και για τον Χακόμπο αλλά ο Ισπανός προτίμησε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και ν' αντιμετωπίσει την πολύ δύσκολη πρόκληση του ν' αλλάξει την άποψη του προπονητή του πρωτίστως για τη συμπεριφορά του και δευτερευόντως για την αξία του. Αν η επιλογή του είναι σωστή ή όχι θα φανεί στην πορεία. Ολοκληρώνοντας, για πρώτη φορά έπειτα από καιρό υπάρχει ένα θετικό κλίμα, μια αντίστοιχη διάθεση πως κάτι αλλάζει ουσιαστικά, πως αυτό είναι το κρίσιμο χρονικά σημείο που θα προσπαθήσει η ομάδα να ξεπεράσει τον εαυτό της κι όλα όσα έχει δείξει ως τώρα για να (απο)δείξει πως μπορεί να βάλει τον πήχη ψηλότερα, με την αρχή να γίνεται σε λίγες ώρες .

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους...

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
18/06/2019 • 07:03

Ματς υπομονής στη Βραζιλία. Ρυθμός για γκολ σε Ρέϊκιαβικ, Ελσίνκι

Παιχνίδια τακτικής περιμένουμε αργά απόψε στο Κόπα Αμέρικα όπου Βραζιλία - κυρίως - και Περού έχουν προβάδισμα. Οι ισορροπίες θα έχουν εγκράτεια αλλά και πιθανές αυξομειώσεις στο ρυθμό των αγώνων του Ρέϊκιαβικ και του Ελσίνκι.