Τα ραντεβού κι οι τρεις που έγιναν .. δυο, ο εξής ένας

0
Κωστής Μπότσαρης
06/06/2013 • 09:19
Τα ραντεβού κι οι τρεις που έγιναν .. δυο, ο εξής ένας
  • shares

Οι προτάσεις που έχει δεχτεί η ΠΑΕ από τα μέσα της σεζόν, όταν φάνηκαν τα πρώτα «σύννεφα» στη συνεργασία με τον Γιώργο Δώνη, είναι πολλές. Αναμφίβολα έγιναν ταξίδια των ανθρώπων της ομάδας στο ενδιάμεσο δίχως τα περισσότερα να έχουν γίνει γνωστά. Εξαίρεση αποτελεί η παρουσία εκπροσώπου της ομάδας στην Κύπρο για επαφή με τον Ζόρζε Κόστα, τον περασμένο Μάρτιο.


Η αναζήτηση κι η ενδελεχής έρευνα των υποψηφίων εντάθηκε μετά την απομάκρυνση της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας προκρίνοντας τέσσερις επιλογές. Δυο από την Ιβηρική χερσόνησο, μια από τις Κάτω Χώρες κι έναν Βαλκάνιο. Από αυτούς, τρεις περιπτώσεις αποκαλύφθηκαν, πρόκειται για τους Πασιέντσια, Στέφενς και Προσινέτσκι. Πριν από δέκα ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία της τελικής επιλογής. Ο στρατηγικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, Γκέρμαν Τσιστιακόφ μαζί με τον πρόεδρος της ΠΑΕ και διευθύνοντα σύμβουλο, Ζήση Βρύζα βρέθηκαν στην Ισπανία. Εκεί είχαν συνάντηση με τον «άγνωστο Χ» με τις ενδείξεις να καταδεικνύουν έναν εκ των Μπιέλσα, Αγκίρε. Ακολούθησε το ταξίδι στην Κροατία κι η επαφή με τον Προσινέτσκι και τελευταίος σταθμός ήταν την προηγούμενη Παρασκευή η Γερμανία.


Εκεί έγινε η πρώτη, ουσιαστική επαφή με τον Πασιέντσια αλλά υπήρξε νέα επικοινωνία και με τον Στέφενς, πέρα από τα θέματα που απασχόλησαν για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους ακόμη κι Ελληνα ποδοσφαιριστή τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν σ’ ευρωπαϊκό γραφείο. Εχοντας συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα και τις ανάγκες της κάθε συμφωνίας, παραδόθηκαν στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Από χτες έχει ξεκινήσει ένα «κρυφτούλι» γύρω από τη φημολογούμενη παρουσία του Πορτογάλου στη Θεσσαλονίκη.


Από τη μια μαρτυρίες που τον τοποθετούν στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στο ξενοδοχείο το μάνατζμεντ του οποίου έχει αναλάβει ο κ. Σαββίδης κι από την άλλη διαψεύσεις. Διάψευση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μ’ επιχειρήματα (δεν τον έχουμε δει, δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση για κάτι τέτοιο, δεν έχουν ειδοποιηθεί οι νομικοί για σύναψη συμβολαίων, δεν είναι ο μόνος υποψήφιος και άλλα). Μέχρι και ο κ. Βρύζας αποκρίθηκε σε σχετική ερώτηση: «Αν ήταν εδώ μάλλον θα το γνώριζα», θέλοντας να δώσει έμφαση στη διάψευση.


Διάψευση κι από τον ίδιο τον Πασιέντσια που μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του υποστήριξε πως δεν έχει βγει εκτός συνόρων της Πορτογαλίας και πως παραμένει εκεί. Την ίδια στιγμή γνωστή πορτογαλική εφημερίδα δημοσίευε στον διαδικτυακό της τόπο διετή συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές. Αν αναζητηθεί κοινό σημείο σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ακόμη κι αυτή των φιλάθλων, αυτό είναι η επιφυλακτικότητα. Παράγοντας που ειδικά για τους πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης μαρτυρά δεύτερες σκέψεις.


Ενδεχομένως αυτή να είναι η … εκδίκηση του ισχυρού ανδρός του ΠΑΟΚ απέναντι στα ΜΜΕ για την επικριτική τους στάση απέναντί του. Ισως πάλι υπήρχε η διάθεση για μια επαφή του Νο1 του «Δικεφάλου» με τον συγκεκριμένο υποψήφιο προκειμένου να λάβει την οριστική του απόφαση για τον πλέον κατάλληλο διάδοχο. Εφόσον συνέβη, την ίδια ώρα που η τετρανδρία των Τσιστιακόφ, Βρύζα, Ζαγοράκη, Γεωργιάδη συνεδρίαζε επί ώρες στα γραφεία της Μικράς Ασίας. Η μέρα που ξημερώνει αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το που ήταν το ψέμα και που η αλήθεια. Κι όπως καιρό λένε όλοι τώρα, η επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετική για πολύ κόσμο.
 

Γράψτε το σχόλιο σας...
20/09/2019 • 10:51

Τακτική με έμφαση τις επιθέσεις σε Κάλιαρι, Κόρτραϊκ. Προβάδισμα για Ναντ και Σάλκε

H Τζουργκάρντεν δεν θέλει να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία στο Σούντσβαλ. Ματς με ευκαιρίες στο γκολ για όλους περιμένουμε στη Σαρδηνία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Στις λεπτομέρειες διακρίνεται το πλεονέκτημα της Ναντ στο Στρασβούργο