31/07/2013 • 08:08

Μάθημα για όλους...

Ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του Γ’ προκριματικού γύρου για το Champions League γνώρισε την εντός έδρας ήττα 2-0 από τη Μέταλιστ (Ντέβιτς 43’ πέναλτι, 72’) στη σχεδόν άδεια Τούμπα και πλέον η ελπίδα πρόκρισης στα πλέι οφ – όπου θα μπορούσε να διεκδικήσει την παρθενική του είσοδο στους ομίλους – φθίνει σημαντικά έως απόλυτα. Βέβαια, το παρελθόν έχει διδάξει πως αυτή η ομάδα πετυχαίνει εκεί όπου καραδοκεί το... ακατόρθωτο, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αντενδείξεις είναι αρκετές αλλά όχι απαραίτητα – στο σύνολό τους - αρνητικές.

21/07/2013 • 08:08

Περί ...προετοιμασίας ο λόγος

Δέκα έξι ημέρες στο Λεόμπεν της Αυστρίας, εκεί όπου φιλοξενήθηκε το φετινό, βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ γεμίσαμε από παραστάσεις μεμονωμένων προσώπων αλλά και συνολικά της νέας ομάδας που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Χουμπ Στέβενς με την αρωγή των συνεργατών του. Κατ’ αρχάς η κατάθεση μιας άποψης για το συγκεκριμένο, χρονικό διάστημα δε συνιστά … προφητεία για την πορεία της ομάδας στο υπόλοιπο της σεζόν καθώς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ενυπόγραφη καταγραφή των εντυπώσεων για όλα όσα έλαβαν χώρα εκεί. Σ’ ένα μέρος που φαινομενικά πληρούσε τις βασικές προϋποθέσεις για την άρτια προετοιμασία μιας ομάδας, αλλά η καθυστέρηση με την οποία έγινε η τελική επιλογή της κόστισε σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

18/07/2013 • 08:25

Η γνώση είναι η πραγματική νίκη

Με τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ (σ.σ. 1-0, 16’ Σαλπιγγίδης) ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε – ουσιαστικά – το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία, καθώς απομένει μια ημέρα μόνο μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

15/07/2013 • 08:20

Διαγνωστικό τεστ

Ενας ακόμη φιλικός αγώνας για τον ΠΑΟΚ, μια ακόμη δοκιμασία για την ομάδα, νέα συμπεράσματα για την τεχνική ηγεσία από αυτά που είδε και χτες. Η νίκη με 1-0 επί της αυστριακής Πάσινγκ, χάρη στην αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Βούκιτς λίγη και πολύ συγκεκριμένη σημασία έχει - την οποία αναλύσαμε στο ημερολόγιο προ ημερών – όπως λίγη είχε κι προχτεσινή ήττα. Είναι – ταπεινή μου άποψη πάντα – ξεκάθαρη η διάθεση του Χουμπ Στέβενς να διαπιστώσει τον ακριβή ρόλο που μπορεί και πρέπει να δώσει στον καθ’ έναν από τους – ομολογουμένως πολλούς – ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του από την αρχή της προετοιμασίας.

14/07/2013 • 08:31

Πήρε ότι άξιζε

Στον τρίτο του φιλικό αγώνα επί αυστριακού εδάφους ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα 1-0 από την τσεχική Ζνόιμο.

11/07/2013 • 09:11

Δομείται από την αρχή ψάχνοντας νέο χαρακτήρα

Τόσο μέσα από τις διπλές καθημερινές προπονήσεις όσο και από τους δυο φιλικούς αγώνες που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ θαρρώ πως το συμπέρασμα είναι κοινό: η ομάδα δομείται από την αρχή επιζητώντας νέο χαρακτήρα.

08/07/2013 • 08:45

Αλλάζει...

Εχουν περάσει πέντε ημέρες από την άφιξη της ομάδας στο Λέομπεν της Αυστρίας και συνολικά δέκα από την έναρξη της προετοιμασίας.

CLEAR FILTERS