Ελπιδοφόρο πλάνο που απαιτεί στήριξη

Ο Μιγκέλ Καρντόσο και ο ρόλος του δάσκαλου, οι... μαθητές του που ανταποκρίνονται στα μαθήματα του Πορτογάλου και το "χτίσιμο" της νέας ΑΕΚ που απαιτεί στήριξη.
0
Γιώργος Βασιλείου
04/07/2019 • 08:32
Καρντόσο: "Εϊμαστε μια οικογένεια"
  • shares
Τακτική, τακτική, τακτική... Αυτό είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Μιγκέλ Καρντόσο να κατανοήσουν οι παίκτες του για να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για τη “δική” του ΑΕΚ.

Ο Πορτογάλος προπονητής έχει ρίξει μεγάλο βάρος σε αυτόν τον τομέα και είναι χαρακτηριστικό ότι προκειμένου οι παίκτες του να αφομοιώσουν το συντομότερο δυνατό τα θέλω του κάνει ότι περνάει από το χέρι του. Αναλαμβάνει ακόμα και τον ρόλο του... δάσκαλου. Τονίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις προς τους... μαθητές του εάν έχουν κάποια απορία πριν περάσουν στην πράξη. 

Σίγουρα δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή να προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του σε σύντομο χρονικό διάστημα έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του την πίεση που ελοχεύει σε ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Προς το παρόν είναι κάτι που δεν σκέφτεται ο Καρντόσο και οι παίκτες του. Και όσο η ομάδα δουλεύει και δουλεύει καλά θα μειώνονται αυτές οι πιθανότητες. 

Με ασκήσεις κατοχής μπάλας και άμεσης επανάκτησης ο Καρντόσο δουλεύει τα κομμάτια που στο τέλος θα συνθέσουν, σύμφωνα με τα όσο έχει στο μυαλό του ο ίδιος, το τέλειο παζλ. Το παζλ που θα δείχνει την ΑΕΚ να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, να κυριαρχεί και να φεύγει από το γήπεδο με τη νίκη. 

Σίγουρα είναι ένα ελπιδοφόρο και φιλόδοξο πλάνο που όμως όπως έχω γράψει και στο παρελθόν απαιτεί στήριξη και εμπιστοσύνη και σε καμία περίπτωση μουρμούρα με το πρώτο στραβό αποτέλεσμα. Γιατί εάν μπει η μουρμούρα στο... παιχνίδι τότε αυτό χάθηκε και ο Καρντόσο πιθανότατα θα έχει την τύχη των προκατόχων του... 

Ας μην προτρέχουμε όμως και ας μείνουμε στα όσα ελπιδοφόρα στέλνει με την καθημερινή του δουλειά ο Πορτογάλος. Και όταν έρθουν οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα θα τοποθετήσουμε την κουβέντα μας σε άλλη βάση. 
Γράψτε το σχόλιο σας...