Νίκη που τυφλώνει...

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για την εκτός έδρας νίκη 1-0 του Πανιωνίου επί του Ηρακλή και τις αδυναμίες, που παρουσίασαν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση οι «κυανέρυθροι».
0
Γιώργος Βασιλείου
31/08/2015 • 08:25
Νίκη που τυφλώνει...
  • shares
Όταν ο προπονητής της ομάδας δηλώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν τον ενδιαφέρει να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά μόνο η κατάκτηση των τριών βαθμών, τότε δεν μπορείς να ασκήσεις δημοσιογραφική κριτική για την εικόνα της ομάδας. Ο Πανιώνιος κόντρα στη ροή του παιχνιδιού προηγήθηκε και κόντρα σε λανθασμένες, σύμφωνα με τους "κυανέρυθρους", διαιτητικές αποφάσεις έμεινε με 10 παίκτες στο 62' και κράτησε τη νίκη στον αγώνα με τον Ηρακλή μέχρι το 95'.

Μια νίκη που μπορεί να τυφλώσει τους "κυανέρυθρους", οι οποίοι μέσα στη διακοπή οφείλουν να διορθώσουν  τις αδυναμίες τους και να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι την 3η αγωνιστική και το ματς με τον Παναθηναικό που πλέον έχει μόνο στόχο το πρωτάθλημα. Η νίκη επί του Ηρακλή είναι απλά τρεις βαθμοί και μόνο. Κανένας άθλος, καμία ψυχάρα. Μια νίκη που ήρθε (και) με τυχη, την οποία είναι σίγουρο πως δεν θα την έχει σε κάθε ματς. 

Με μια τέτοια νίκη, εκτός έδρας κιόλας, είναι πολύ εύκολο να αποπροσανολιστεί η ομάδα και να εξακολουθεί να ψάχνεται και μετά τη διακοπή. Τώρα είναι που πρέπει να σφίξουν πιο πολύ τα λουριά και να πέσει επιπλέον δουλειά στο κομμάτι της ανάπτυξης. 

Ακόμα και αμυντικά, πάντως, ο Πανιώνιος μπορεί να κράτησε το μηδέν στην εστία του, έδειξε όμως μια προβληματική εικόνα. Η όχι καλή φυσική κατάσταση, τούτη τη στιγμή, είναι ανασταλτικός παράγοντας. Τα διώξιματα και η μη κατοχή μπάλας φέρνουν πίεση και ευκαιρίες για τον αντίπαλο. Και αυτό κάποια στιγμή θα αρχίσει να το πληρώνει.

Η νίκη επί του Ηρακλή καλό θα ήταν για τον Πανιώνιο να ερμηνευτεί ως ένα αποτέλεσμα που θα φέρει ηρεμία και θα βοηθήσει στην ψυχολογία της ομάδας και όχι ως μια νίκη ενθουσιασμού. Γιατί τότε θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και η ήττα που θα διδάξει (όπως είπε ο Παπαδόπουλος) τον αξιόλογο Ηρακλή θα φέρει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στον Πανιώνιο που αναδείχθηκε νικητής.

ΥΓ: Όσο για τον... βωμό της κατάκτησης των βαθμών αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση...
Γράψτε το σχόλιο σας...