Δεν θα πεθάνουν ποτέ

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για την παραμονή του Αμβούργου στη Bundesliga, μετά το δραματικό μπαράζ με την Καρλσρούη.
0
Γιώργος Βασιλείου
02/06/2015 • 12:57
Δεν θα πεθάνουν ποτέ
  • shares
Όσοι διαβάζετε τα κείμενά μου στο Novasports.gr θα έχετε καταλάβει την αγάπη μου και την λατρεία μου για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ... Σαν φίλαθλος, όμως, χθες ζήλεψα τις στιγμές που έζησαν οι φίλοι του Αμβούργου. Της μόνης ομάδας που δεν έχει υποβιβαστεί στην ZweiteLiga και μάλλον δεν θα υποβιβαστεί και ποτέ μετά και τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας.

Το Αμβούργο, εκτός από μια μαγευτική πόλη με ένα πανέμορφο λιμάνι, είναι μια ιστορική ομάδα. Και όπως όλες οι ιστορικές ομάδες έχουν εχθρούς. Πολλούς. Και αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Αμβούργου. Αν όχι όλη, σχεδόν όλη η ποδοσφαιρική Γερμανία ήταν με την Καρλσρούη σ' αυτά τα μπαράζ παραμονής. Βλέπεται, το επίτευγμα της παραμονής στην Bundesliga απ' την ίδρυσή του, είναι κάτι που φθονούν οι αντίπαλοι... Και θα συνεχίσουν να φθονούν, όσο το Αμβούργο θα περηφανεύεται αυτό το μοναδικό επίτευγμα.

Ποιος δεν θα ήθελε να είναι στην θέση των οπαδών του Αμβούργου όταν στο 91', ο Μάουρο Ντίας έκανε το 1-1... Ένα γκολ-απινιδωτής στην καρδιά της ομάδας του. Ένα γκολ που την έφερε πίσω στην ζωή. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε σαν τίτλος. Με φωνή που ακούστηκε από την Καρλσρούη μέχρι το Αμβούργο. Με φωνή που σκέπασε όλη τη Γερμανία. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τους γηπεδούχους, αφού το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου για την ομάδα του λιμανιού. Και όπως ήρθε στο 115' με τον Μίλερ.

Παίκτες και κόσμος έγιναν ένα στον αγωνιστικό χώρο με το τέλος του αγώνα. Ένας αγώνας με τεράστιες συγκινήσεις. Με δάκρυα στα μάτια των οπαδών, των παικτών, των φροντιστών. Όλων. Το Αμβούργο αξίζει να βρίσκεται στην Bundesliga και θα βρίσκεται. Παρά την αντίθετη επιθυμία αρκετών...

Οι δύο ομάδες είχαν στην διάθεσή τους από ένα 90λεπτο. Η Καρλσρούη το πρώτο στην έδρα του Αμβούργου. Δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει, κάτι που έκανε το Αμβούργο στο Βιλντπαρκ Στάντιον, αφήνοντας σύξυλους 26.000 οπαδούς της Καρλσρούης. 

Το Αμβούργο επιβεβαίωσε για μία ακόμα χρονιά ότι είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει. Δεν αφήνει την τελευταία του πνοή να βγει από το σώμα του, όσο άρρωστο και αν είναι. Και αφού δεν... πέθανε φέτος, δεν θα πεθάνει ποτέ. Θα συνεχίσει, κόντρα σε όλους να αγωνίζεται στη Bundesliga. Εκεί όπου ανήκει φυσικά...

ΥΓ: Η παραμονή του Μπρούνο Λαμπαντία στον πάγκο του Αμβούργου, λογικά., θα επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών την ομάδα και περιστάσεις σαν τις φετινές και περσινές θα αποτελούν ανάμνηση.
Γράψτε το σχόλιο σας...