Ο Πωλ Νιούμαν και η εμμονή του με τους αγώνες αυτοκινήτου

O Γιώργος Σκευοφύλακας γράφει στο προσωπικό του blog για τον Πολ Νιούμαν και την αγάπη του για τα αυτοκίνητα.
26/01/2017 • 22:24
Πολ Νιούμαν
  • shares
Η ηθοποία ήταν η τέχνη του, οι αγώνες αυτοκινήτων το πάθος του.

Μπορεί να ήταν το αντικείμενο λατρείας εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο για τα γαλάζια του μάτια. Ήταν ταλέντο, αλήτης και gentleman μαζί και αυτά ήταν τα τρία υλικά (στη σωστή ποσότητα) της επιτυχίας του.

Στις 26 Ιανουαρίου 1925, ήρθε στη ζωή στο Οχάιο των Η.Π.Α. ο Πωλ Λέοναρντ Νιούμαν. Το ντεμπούτο του στο θεατρικό σανίδι το κάνει σε ηλικία επτά ετών, σε σχολική παράσταση, ωστόσο περνά πολύς καιρός μέχρι να αποφασίσει να ασχοληθεί με την υποκριτική. 

Σπούδασε οικονομικά και υπηρέτησε στο αμερικάνικο Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν, τελικά, αποφάσισε να συμμετάσχει στη θεατρική παράσταση Picnic του Μπρόντγουει η καριέρα στον κόσμο του θεάματος, γίνεται για αυτόν μονόδρομος. 

Ο Νιούμαν έδειξε για πρώτη φορά ενδιαφέρον για τους αγώνες αυτοκινήτων (όπως ο ίδιος έλεγε: « Το πρώτο πράγμα στο οποίο ανακάλυψα ποτέ ότι είχα  χάρη και ήμουν καλός χωρίς να προσπαθήσω πολύ») ενώ πραγματοποιούσε γυρίσματα για την ταινία το 1969, Winning (Ο Νικητής).Ο πρώτος αγώνας στον οποίο συμμετείχε επαγγελματικά ήταν το 1972, στο Τόμσον του Κονέκτικατ. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990 οδηγούσε για την ομάδα Bob Sharp, κυρίως με αυτοκίνητα της Nissan. Το όνομά του συνδέθηκε ιδιαίτερα με την εταιρία κατά τη δεκαετία του 80, και εμφανίστηκε και διαφημίσεις αυτοκινήτων της.Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήρθε το 1979 στις 24 ώρες Le Mans όπου τερμάτισε δεύτερος με Porsche 935 του D Barbour. 

Στην ηλικία των 70, έγινε ο γηραιότερος οδηγός που αποτέλεσε μέλος νικηφόρας ομάδας σε σημαντικό γεγονός, και συγκεκριμένα στις 24 ώρες της Daytona, το 1995. Τότε είπε σε δημοσιογράφο του Associated Press το Μάρτιο του 2005, ότι πιθανώς θα συνέχιζε για ένα χρόνο ακόμη.Ηταν συνιδρυτής της εταιρίας Newman/Haas/Lanigan Racing το 1983. Ήταν επίσης συνέταιρος στην ομάδα Newman Wachs Racing.

Οι αγώνες αυτοκινήτων, ενισχύουν ακόμη περισσότερο την επαναστατική του εικόνα. Οι γυναίκες παραληρούν, εκείνος όμως μένει πιστός και στους δυο γάμους που κάνει, από τους οποίους αποκτά συνολικά πέντε παιδιά. Επική θεωρείται η απάντησή του στο περιοδικό Playboy, όταν ρωτήθηκε αν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να την απατήσει, εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας του: «Γιατί να βγω έξω για χάμπουργκερ, όταν με περιμένει φιλέτο στο σπίτι;»
Γράψτε το σχόλιο σας...
17/12/2018 • 11:07
17/12/2018 • 10:40