Τσιγγάνα… Τουρκογύφτισσα η (Γραμμένου) Εθνική!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για το «πήγαινε - έλα» της Εθνικής από χωρίου εις χωρίον μετά την προχειρότητα με την οποία η ΕΠΟ χειρίστηκε το θέμα του γηπέδου Καραϊσκάκη.
28/02/2019 • 08:15
Αναστασιάδης, Μπασινάς, Γραμμένος
  • shares
«Το διοικείν εστί προβλέπειν», έλεγαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι, αλλά είναι φανερό ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν το έχει! Τουλάχιστον στο θέμα της έδρας της Εθνικής μας ομάδας. 

Στις 20 Νοεμβρίου 2017 ανακοίνωσε ότι η Εθνική εγκαταλείπει το Καραϊσκάκη γιατί «είναι επιθυμία της κοινής γνώμης» που θέλει να την βλέπει σε όλη την Ελλάδα, αλλά την έστειλε να παίξει και πάλι στην Αθήνα (στο ΟΑΚΑ).

Στις 15 Ιανουαρίου 2018 η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι το φιλικό με την Ελβετία (στις 23/3/18) θα γίνει στην Τούμπα, αλλά στις 15 Μαρτίου γνωστοποίησε ότι το ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ (είχαν προηγηθεί τα γνωστά γεγονότα στα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά και η ανακοίνωση της θύρας 4).

Ένα χρόνο μετά, στις 22 Ιανουαρίου 2019, ο κ. Γραμμένος επισκέφθηκε το Ηράκλειο, συναντήθηκε με τους αρμόδιους φορείς και ανακοίνωσε ότι το Παγκρήτιο Στάδιο θα είναι η έδρα της Εθνικής για τα επόμενα 4 χρόνια. 

Η ΕΠΟ το επιβεβαίωσε και με την προχθεσινή της ανακοίνωση. Αλλά τα έργα που απαιτούνται για να δώσει την έγκρισή της η UEFA θα καθυστερήσουν.

Έτσι η ομοσπονδία, αφού είδε ότι:

-Η Εθνική δεν προλαβαίνει να αγωνιστεί στο Ηράκλειο…

-Η Τούμπα είναι «κομμένη» από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ…

-Το «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι δύσκολο να «υποδεχθεί» τον Άγγελο Αναστασιάδη…

-Το AEL FC Arena δεν διαθέτει αγωνιστικό χώρο για να παιχτεί ποδόσφαιρο…

Έριξε τα… μούτρα της και με επιστολή της στην «Καραϊσκάκης ΑΕ» ζήτησε να χρησιμοποιήσει και πάλι το φαληρικό γήπεδο για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία στις 8 και 11 Ιουνίου.

Απάντηση λογικά δεν πρέπει να πήρε, μια και οι σχέσεις των δύο πλευρών από τον χωρισμό και μετά δεν ήταν οι καλύτερες, οπότε θα πρέπει να ζητήσει μια μίνι παράταση από την UEFA για να καταλήξει να δηλώσει και πάλι το ΟΑΚΑ ως έδρα.

Το γήπεδο δηλαδή, που δεν ήθελε με τίποτα ο Άγγελος Αναστασιάδης διότι δεν το θεωρεί έδρα (και με το δίκιο του).

Κι αν με την Ιταλία, λόγω ονόματος, μπορεί να δούμε ακόμα και 20.000 κόσμο, με την Αρμενία είναι δεδομένο ότι η Εθνική θα βρεθεί να παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων.

Η Εθνική ομάδα είναι η κορωνίδα της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα έπρεπε να αποτελεί πεδίο αντιπαραθέσεων, αλλά εδώ είναι… Βαλκάνια! Και η Ελλάδα η… Κολομβία των Βαλκανίων, οπότε μάλλον δεν πρέπει να μας παραξενεύει ότι ακόμα και η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση γηπέδου με κόσμο που θα θέλει να την υποδεχθεί! 

Τόσο καλά όσο τα έχουμε καταφέρει σε όλα…

Γράψτε το σχόλιο σας...