Τι ξέρει η UEFA, τι θα της πουν οι ομάδες! Και οι Έλληνες διαιτητές που θα σφυρίζουν μόνο στα… τρένα!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την απόφαση της UEFA να βάλει σε… στρογγυλό τραπέζι τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι θα τους πει, τι πιστεύει ότι θα ακούσει και η δύσκολη –για όλους- συνέχεια.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
11/10/2018 • 08:19
Τι ξέρει η UEFA, τι θα της πουν οι ομάδες! Και οι Έλληνες διαιτητές που θα σφυρίζουν μόνο στα… τρένα!
  • shares
Το γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εδώ και καιρό υπό διεθνή επιτήρηση το γνωρίζουν και οι… πέτρες! Το ότι η απειλή του Grexit εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μας, είναι επίσης γνωστό.

Αυτοί που φαίνεται να το έχουν αφήσει στο πίσω μέρος του μυαλού τους, θεωρώντας ότι η UEFA δεν πρόκειται ποτέ να μας «κλειδώσει» εντός συνόρων, είναι οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων.

Γι αυτό και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, που έχει ήδη θορυβηθεί από το πως έχουν κυλήσει τα πράγματα στο ξεκίνημα του εφετινού πρωταθλήματος, αποφάσισε να στείλει προσκλήσεις στις διοικήσεις της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού (πιθανόν και του Άρη) και να καθίσει σήμερα μαζί τους στο ίδιο τραπέζι ώστε να σταθμίσει τις διαθέσεις τους.

Την συνάντηση θα συντονίσουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Παρακολούθησης, οι οποίοι θα μεταφέρουν στις ομάδες μας όλα όσα έχουν… παρακολουθήσει και διαπιστώσει.

Για παράδειγμα η ΕΠ της UEFA ξέρει τα πάντα για τις «επιθέσεις» που δέχεται το αφεντικό της ΚΕΔ, ο Πορτογάλος Μέλο Περέιρα, αλλά και τα άλλα μέλη της επιτροπής.

«Επιθέσεις» για τους ορισμούς των Ελλήνων διαιτητών, για όσους κόπηκαν από τους πίνακες το καλοκαίρι, για όσους μπήκαν στους νέους, αλλά και για τους ορισμούς των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι.

Γνωρίζει επίσης ότι στο στόχαστρο βρίσκεται και ο ΓΓ της UEFA Θόδωρος Θεοδωρίδης, κυρίως επειδή έχει συμφωνήσει στο να βρεθεί υπό εποπτεία η ΕΠΟ το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά κι επειδή ορισμένοι του χρεώνουν και παρεμβάσεις στο έργο της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Ακόμα ξέρει για τις φωνές που ακούγονται διαρκώς για τη ΜΗ λειτουργία του VAR, αν και όλοι γνωρίζουν ότι η υπόθεση έχει δρομολογηθεί.

Επίσης για τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την επιλογή της να στηρίξει οικονομικά (μέσω της κρατικής τηλεόρασης) το ποδόσφαιρο.

Η UEFA έχει αποφασίσει να ξεκαθαρίσει στις μεγάλες ομάδες πως τον διακριτικό έλεγχο της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου τον έχουν οι ΔΙΚΟΙ της άνθρωποι και όχι οι Έλληνες παράγοντες που εδώ και χρόνια κάνουν τα πάντα για να επηρεάσουν καταστάσεις, ειδικότερα στον πολύπαθο χώρο της διαιτησίας.

Ότι οι ΔΙΚΟΙ της άνθρωποι ενεργούν βάση κεντρικών εντολών από τη Νιόν και ΔΕΝ έχουν δημιουργήσει σχέσεις με παράγοντες εντός συνόρων.

Θα ξεκαθαρίσει πως ακόμα και η διοίκηση Γραμμένου είναι υπό διαρκή παρακολούθηση και κρίση για τα πεπραγμένα της, κυρίως σε θέματα αθλητικής δικαιοσύνης (καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων) και αδράνειας της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Διότι μέχρι στιγμής δεν την έχει απασχολήσει κάποιο από τα τόσα θέματα που θα έπρεπε να έχουν κεντρίσει την προσοχή της.

Όπως για παράδειγμα οι διαρκείς καταγγελίες του Αλέξη Κούγια (προς πάσα κατεύθυνση), ο οποίος θα έπρεπε να έχει κληθεί κατά καιρούς να τις αποδείξει.

Φυσικά η ΕΠ δεν θα κάνει μόνο τις… παρατηρήσεις της, αλλά είναι έτοιμη να δεχθεί κιόλας.

Γιατί οι ομάδες θα της πουν ότι ο Μέλο Περέιρα και οι υπόλοιποι της ΚΕΔ ήρθαν για να κάνουν την ελληνική διαιτησία καλύτερη, αλλά οι Έλληνες διαιτητές πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και σιγά – σιγά θα αντικατασταθούν εξ΄ ολοκλήρου με ξένους.

Άλλωστε μετά τον Άρη και ο Παναθηναϊκός ζήτησε ξένους διαιτητές στους αγώνες της με τους επίδοξους διεκδικητές του τίτλου, κάτι που έκανε και η ΑΕΛ μετά την διαιτησία του Λάμπρου στην Ξάνθη.

Αν λοιπόν, ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για την έλευση ξένων διαιτητών, αντί για 6 προσκλήσεις ξένων ρέφερι (στα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού) θα μιλάμε για υπερδιπλάσιες, με αποτέλεσμα οι Έλληνες διαιτητές να σφυρίζουν μόνο στα... τρένα, όπως είχε παρατηρήσει πριν μερικούς μήνες για ορισμένους συναδέλφους τους ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η… δύσκολη συνέχεια επί της οθόνης, λοιπόν (και επί των γηπέδων βεβαίως, βεβαίως).
Γράψτε το σχόλιο σας...