Επειγόντως έναν Περέιρα και στη Λίγκα!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την αναποφάσιστη Superleague που πετά μονίμως την μπάλα στην εξέδρα αντί να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις και θέσεις για το ποδόσφαιρο μεταθέτει διαρκώς τις ευθύνες που της αναλογούν σε άλλους.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
12/07/2018 • 08:24
Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα
  • shares
Είναι προφανές ότι στη Λίγκα είτε έχουν άγνοια κινδύνου, είτε θέλουν να δώσουν το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ πιο γρήγορα απ΄ όσο περίμεναν και οι ίδιοι.

Διότι η ψηφοφορία 8-8 στην πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για 12 ομάδες, αποδεικνύει ότι δεν υφίσταται κανένας συνεταιρισμός κι ο καθένας κοιτάει την πάρτη του! Συνεταιρισμός των 16 κομμένος στα δύο δεν υπάρχει. Είναι ανέκδοτο!

ΑΕΚ, ΠΑΟ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη ψήφισαν υπέρ της σταδιακής μείωσης των ομάδων της πρώτης κατηγορίας σε 12.

Αποδέχθηκαν δηλαδή την πρόταση της Πολιτείας για εγγυημένα έσοδα 250 εκ σε βάθος πεντατίας υπό όρους διαφάνειας.

ΑΕΛ, Απόλλων, Λαμία, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος και ΟΦΗ ψήφισαν κατά της μείωσης των ομάδων αποδεχόμενοι το 14 και... βλέπουμε!

Ο Ολυμπιακός, που έχει κατακτήσει περισσότερα πρωταθλήματα απ΄ όσα όλες οι άλλες ομάδες μαζί, πέτυχε να εκλέξει το νέο πρόεδρο της Λίγκας κ. Μπαταγιάννη ο οποίος είπε ότι «κάναμε ήδη τομή μειώνοντας τις ομάδες σε 14». Δεν είπε όμως ότι αυτό έπρεπε να έχει συμβεί πριν από 10 χρόνια!

Κι ο ΠΑΟΚ από την άλλη, που είναι έτοιμος να πάρει το πρωτάθλημα γιατί θεωρεί ότι ήρθε η ώρα του, αλλά και γιατί έχει κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση από κάθε άλλη ΠΑΕ τα τελευταία πέντε χρόνια, κάνει λόγο για «κλειστό πρωτάθλημα Αθήνας-Θεσσαλονίκης» που πρέπει να αποφευχθεί.

Κανείς δεν λέει όμως ότι η Λίγκα έχει μόνο ΜΙΑ χορηγία από εταιρία συμφερόντων του Ιβάν Σαβίδη και πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να καταλήξουν σε άλλη εταιρία συμφερόντων Σαββίδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα των «άστεγων» ΠΑΕ, αν ο Βασιλειάδης πει «όχι» στην υπεκφεύγουσα πρότασή τους και η ΕΡΤ δεν ενδιαφερθεί.

Ο πατήρ Βασίλης Γκαγκάτσης (στέλεχος της Λίγκας) και ο γιος Μάκης Γκαγκάτσης (στέλεχος του ΠΑΟΚ) που είναι και έγκριτοι νομικοί σίγουρα θα έχουν μια καλή απάντηση να δώσουν στις 8 ΠΑΕ που αποδέχονται την πρόταση Βασιλειάδη.

Αυτή η Λίγκα λοιπόν, που κόπτεται για το καλό του αθλήματος και την ανάπτυξή του, είναι έτοιμη να προτείνει να ΜΗΝ προβιβάζεται καμία ομάδα από τη Football League, αλλά ο 1ος και ο 2ος της Β΄ κατηγορίας να παίζουν αγώνες κατάταξης με τον τον 13ο και 14ο της Superleague.

Είναι ο ίδιος συνεταιρισμός που χρωστάει 16,8 εκ ευρώ στη Football League από το 2009 επειδή ακριβώς νοιάζεται για την ανάπτυξη του αθλήματος από κάτω προς τα πάνω, όπως ακριβώς πρέπει να είναι κι όχι όπως είναι σήμερα...

Μιλάμε για ένα συνεταιρισμό που αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς συνέχισε και φυσικά ΚΑΚΩΣ συνεχίζει να υφίσταται. Αλλά δυστυχώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και η κανονική ΕΠΟ που θα έπρεπε να τον έχει τελειώσει προ πολλού.

Ποιος ξέρει, μπορεί κάποια στιγμή να δούμε και κανένα Περέιρα πρόεδρο στη Λίγκα με το έτσι θέλω της FIFA, αφού οι άνθρωποι εδώ έχουν κουραστεί να... προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο!   
Γράψτε το σχόλιο σας...