Με το... πάσο του ο "ύποπτος" Παϊρότζ ενώ κυβέρνηση "καίγεται"!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον Παναθηναϊκό, τις έρευνες στο Βέλγιο για τον Παϊρότζ Πιενμπογκσάντ και την πιθανή αναδιάρθρωση.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
26/04/2018 • 08:29
Παϊρότζ Πιενμπογκσάντ.
  • shares
Ας προσπαθήσουμε να μη δούμε με καχυποψία-αν και θα έπρεπε να ερευνηθεί σοβαρά από τις αρχές-την είδηση που μετέδωσε χθες το ΑΠΕ-ΜΜΕ για την έρευνα που διεξάγεται στο Βέλγιο σε βάρος του υποψήφιου επενδυτή Παϊρότζ Πιενμπογκσαντ, ο οποίος φέρεται να αγόρασε τη Μουσκρόν για λογαριασμό δύο μεγαλομανατζαρέων.

Δεν γίνεται όμως, να μην είσαι καχύποπτος για το όλο εγχείρημα του Ταϊλανδού επιχειρηματία, που ενώ γνωρίζει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είναι μέλος της Λίγκας από την ερχόμενη εβδομάδα, προσέρχεται στις συζητήσεις με τον Αλαφούζο με το... πάσο του, παζαρεύοντας μάλιστα και 4,5 εκ ευρώ από τα 10 εκ των χρεών.

Εμφανίζεται δηλαδή, να τα ζητά από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος αν ήθελε να τα δώσει, θα το είχε ήδη κάνει και ο Παναθηναϊκός δεν θα εξευτιλιζόταν για μια ακόμα φορά στις δικαστικές αίθουσες για τον Βέμερ, θα είχε ήδη αδειοδοτηθεί, θα διεκδικούσε μια θέση στην Ευρώπη και δεν θα είχε τιμωρηθεί από την FIFA.

Εκτός κι αν ο Πιενμπογκσαντ δεν έχει κανένα θέμα να πάρει υποβιβασμένο τον Παναθηναϊκό για να πληρώσει ακόμα λιγότερα ή έχει την διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα αφήσει το τριφύλλι να πέσει κατηγορία.

Όπως δεν γίνεται όμως να έχουμε άμεσα μια... αναίμακτη αναδιάρθρωση, όπως αυτή έχει δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, παρά μόνο μετά από συμφωνία όλων των εμπλεκομένων για τη σεζόν 2019-2010, έτσι δεν γίνεται να έχουμε και κυβερνητική παρέμβαση για την σωτηρία του Παναθηναϊκού "με το έτσι θέλω".

Διότι αν δεν θέλει να σώσει την ομάδα η ίδια η ιδιοκτησία της, θα είναι το λιγότερο unfair να τη σώσει μια κυβέρνηση που ήδη αδυνατεί να πράξει τα βασικά σχετικά με τις υποχρεώσεις της έναντι των κατοίκων της χώρας.

Βεβαίως και η εμφανιζόμενη πρόταση για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών (12 ομάδες στη Λίγκα 1, άλλες 12 στη Λίγκα 2 και 10 στη Β΄ κατηγορία) κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι ανεφάρμοστη από την προσεχή περίοδο, καθώς θα πρέπει να παραβιαστούν με τον πλέον ανάρμοστο τρόπο όλοι οι κανονισμοί του αθλήματος.

Ακόμα κι αν βρεθούν τα χρήματα (πράγμα απίθανο στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον) για να κλείσουν τα στόματα των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, ο κόσμος των ομάδων αναμένεται να αντιδράσει απρόβλεπτα.

Η αναδιάρθρωση είναι λοιπόν, αναγκαία, αλλά δύσκολα μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ ο Παναθηναϊκός, που δεν θα είναι στις πρώτες 10 ομάδες της βαθμολογίας, το ίδιο δύσκολα θα περιληφθεί "με το έτσι θέλω" σε αυτές εκτός κι αν ο Πιενμπογκσαντ τα βρει γρήγορα με τον Αλαφούζο και προχωρήσει σύντομα σε πληρωμές, έστω και μέσω διακανονισμών.

Σε διαφορετική περίπτωση η νέα σεζόν δεν θα βρει τον Παναθηναϊκό στη Superleague 1. Ούτε καν στη Superleague 2, αν τρέξει άμεσα η αναδιάθρωση, αλλά στη Football League.


Γράψτε το σχόλιο σας...