Σήμερα μόνο Φάληρο. Αύριο Αγιά Σοφιά & νέα Τούμπα

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για το θέμα της έδρας της Εθνικής Ελλάδας.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
12/10/2017 • 08:19
Η Εθνική στο «Γ. Καραϊσκάκης».
  • shares
Κατ΄ αρχήν θα είναι ευχής έργον να γίνουν πολλά και καλά γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Τα χρειαζόμαστε από… χθες!

Ήδη της ΑΕΚ πήρε το δρόμο της, ενώ το ίδιο έχει αποφασίσει και ο Ιβάν Σαββίδης για την Τούμπα. Οπότε ελπίζουμε ότι σε δύο χρόνια θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμα γήπεδα που θα είναι καλύτερα από το Καραϊσκάκη.

Μέχρι τότε όμως, το Φαληρικό γήπεδο παραμένει το πιο σύγχρονο της χώρας. Με το καλύτερο χόρτο που σπάνια θα οδηγήσει σε τραυματισμούς από τυχόν ατέλειες.

Για τα υπόλοιπα στάδια που πρέπει το κράτος να φροντίζει, όποια συζήτηση κι αν ανοίξουμε, θα την κλείσουν αμέσως οι ίδιοι οι διεθνείς!

Διότι και μόνο στην ιδέα που εδώ και δύο εβδομάδες κυκλοφορεί (με ευθύνη της νέας διοίκησης Γραμμένου στην ΕΠΟ) έχουν ήδη βάλει τα… γέλια!

Ποιο Καυτανζόγλειο, ποιο Παγκρήτιο, ποιο Πανθεσσαλικό, ποιο Παμπελοποννησιακό στάδιο τώρα; «Νέος χλοοτάπητας» λένε στο Καυτανζόγλειο. Σοβαρά; Για ρωτήστε και τους παίκτες του ΠΑΟΚ που έπαιξαν πρόσφατα ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό!

Η Εθνική έχει δικό της προπονητικό κέντρο στον Άγιο Κοσμά. Και δίνει τους επίσημους αγώνες της στο Καραϊσκάκη. Απολύτως λογικό.

Όταν ετοιμαστεί η Αγιά Σοφιά, θα μπορεί να παίξει και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κι όταν γίνει και η νέα Τούμπα να κάνει και το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Τέλος!

Οποιοδήποτε άλλη συζήτηση για γήπεδα που δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές πρέπει να τελειώσει. Στα υπόλοιπα κρατικά γήπεδα το πολύ-πολύ να γίνουν κάποια φιλικά παιχνίδια της Εθνικής ή να παίξουν οι μικρότερες Εθνικές ομάδες.

Θυμίζω πως στην τελευταία κλήση του Σκίμπε οι 16 από τους 24 διεθνείς ήρθαν από το εξωτερικό.

Φανταστείτε κάθε φορά που συγκεντρώνονται στην Εθνική να κάνουν προπονήσεις στον Άγιο Κοσμά και μετά να μπαίνουν σ΄ ένα αεροπλάνο για το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη ή στο λεωφορείο για την Πάτρα και το Βόλο. Και μετά πάλι πίσω για να φύγουν για τις ομάδες τους.

Κάντε τους μια συζήτηση κ. Γραμμένε για να δείτε τι απάντηση θα πάρετε.

Ναι, η Εθνική είναι ομάδα όλων των Ελλήνων. Πρέπει να τη βλέπουν και σε άλλες πόλεις της χώρας κι όχι μόνο στην Αθήνα. Συμφωνώ και επαυξάνω. Όταν οι προϋποθέσεις θα είναι κατάλληλες αυτό θα μπορεί να συμβεί.

Σήμερα δεν υπάρχει η παραμικρή τέτοια προϋπόθεση που θα στείλει την Εθνική εκτός Καραϊσκάκη.

Πριν από 2 - 3 δεκαετίες η Εθνική μπορούσε να κάνει ταξίδια σε διάφορες πόλεις γιατί οι διεθνείς έπαιζαν όλοι εντός Ελλάδας. Σήμερα που ταξιδεύουν ήδη από άλλες χώρες για να έρθουν στην ομάδα, η επιπλέον μετακίνηση είναι και επιπλέον επιβάρυνση.

Ιδιαίτερα αν πρόκειται να φιλοξενηθεί στα παρατημένα στάδια του 2004.

ΥΓ: Όποιος επιχειρήσει να συνδέσει το άθλιο περιστατικό του προχθεσινού ξυλοδαρμού με την φυγή της Εθνικής από το Καραϊσκάκη είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αρκετές απορίες. 
Γράψτε το σχόλιο σας...