Αναγκαίες οι αλήθειες για χρέη και PAO Foundation

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις επαφές μεταξύ Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Γιάννη Αλαφούζου και την επόμενη ημέρα στο «τριφύλλι» μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν οι δυο πλευρές.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
18/09/2017 • 08:48
Οι Γιάννης Αλαφούζος και Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος
  • shares
Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι βαμμένος Παναθηναϊκός και θέλει το καλό του συλλόγου. Το έχει αποδείξει ο ίδιος και φυσικά η οικογένειά του με δεκαετίες προσφοράς στο τριφύλλι.

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει επίσης (άλλωστε το επιβεβαίωσε κι ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος) πως ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε πάνω από 40 εκ. ευρώ στη διάρκεια παρουσίας του στην ΠΑΕ.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ακόμα ότι στο τέλος του μήνα πρέπει να μπουν στα ταμεία του Παναθηναϊκού 5 εκ. ευρώ για να βρίσκεται η ομάδα εντός του Financial Fair Play της UEFA για να μπορέσει να παίξει στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Τα ζητήματα που ίσως μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση είναι δύο, αλλά ιδιαιτέρως σοβαρά:

Το πρώτο αφορά στην αποκάλυψη (μέσω ανακοίνωσης) του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ότι τα χρέη (50 εκ.) μαζί με το άνοιγμα (30 εκ.) αγγίζουν τα 80 εκ. ευρώ. Ποσό εξαιρετικά μεγάλο για να καλυφθεί μόνο από τον Αλαφούζο ή μόνο από τον Γιαννακόπουλο.

Αυτό το ζήτημα μπορεί να το αμφισβητήσει μόνο ο Αλαφούζος που έχει σήμερα στα χέρια του την ομάδα, γνωρίζει τα χρέη και τις υποχρεώσεις της και ΠΡΕΠΕΙ να πει ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ για τα νούμερα. Ιδιαίτερα αν αυτά είναι τόσο αμείλικτα για τα ελληνικά δεδομένα.

Το δεύτερο αφορά την δημιουργία του PAO Foundation. Ζήτημα που μπορεί να αμφισβητήσει μόνο ο Γιαννακόπουλος, αποκαλύπτοντας ΠΟΙΟΙ είναι οι επιφανείς Παναθηναϊκοί που έχουν δεσμευτεί πως θα βάλουν χρήματα για να βοηθήσουν στην ανόρθωση του συλλόγου και ΠΟΣΑ, καθώς και τι ποσό θα ζητηθεί από τον απλό κόσμο της ομάδας.

Και τούτο γιατί το εγχείρημα του PAO Foundation δύσκολα ξεχωρίζει στο μυαλό των φίλων του τριφυλλιού από εκείνο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, η οποία εκ του αποτελέσματος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, οδηγώντας σήμερα τον Αλαφούζο κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Μετά την επίλυση αυτών των δύο κορυφαίων (για μένα) ζητημάτων μπορεί να γίνει συζήτηση για τα υπόλοιπα.

Δηλαδή για την διαχείριση του τελικού ποσού που θα συγκεντρωθεί, αλλά και των άλλων πολλών εκατομμυρίων που θα χρειαστούν για να ενοικιαστεί ο χώρος του ΟΑΚΑ (ώστε να δημιουργηθεί η Παναθηναϊκή Πολιτεία), αλλά και για τα έργα που απαιτούνται προκειμένου το στάδιο για να γίνει πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Δρόμος που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι γεμάτος λακκούβες και θέλει μεγάλη προσπάθεια και αρκετό χρήμα για να τρέξει πάνω του με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα το πράσινο αυτοκίνητο! 
Γράψτε το σχόλιο σας...

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live