Με το κεφάλι στην άμμο ολοι οι α(να)ρμόδιοι φορείς!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον επικείμενο υποβιβασμό του Ηρακλή και το φιάσκο των αρμόδιων.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
25/05/2017 • 08:20
Οι παίκτες του Ηρακλή.
  • shares
Ο ιστορικός (1908) Ηρακλής, που το 1971 συγκέντρωσε στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο Καυτανζόγλειο 45.634 θεατές και εφέτος κατάφερε με κόπο και ιδρώτα να κερδίσει την παραμονή του στην κατηγορία μέσα στα γήπεδα, αρχικά δεν εξασφάλισε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα από την ΕΠΟ και χθες του αφαιρέθηκαν και 3 βαθμοί για καθυστέρηση καταβολής οφειλών.

Έτσι είναι μάλλον απίθανο να είναι και τη νέα σεζόν στη Superleague. «Τιμονιέρης» της ΠΑΕ εμφανίζεται ο Σπύρος Παπαθανασάκης, του οποίου το «πόθεν έσχες» ουδέποτε φαίνεται πως απασχόλησε τον συνεταιρισμό ή την ελληνική Πολιτεία.

Έτσι, μια άλλη ομάδα, λιγότερο ιστορική (1961), ο Λεβαδειακός του μεγαλομετόχου Γιάννη Κομπότη, που λόγω κωλύματος έχει ορίσει ως πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κολοκυθά, φαίνεται να παραμένει στην κατηγορία, αν και αγωνιστικά δεν συγκέντρωσε τους απαιτούμενους βαθμούς για να τα καταφέρει. Διέθετε όμως, έναν πλήρη φάκελο που του εξασφαλίζει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την ΕΠΟ, ο Ηρακλής του Παπαθανασάκη δεν εκπληρώνει ούτε ένα από τα κριτήρια που έχουν τεθεί τα τελευταία χρονια απο την ΟΥΕΦΑ. Ούτε των υποδομών, ούτε των αθλητικών κριτηρίων, ούτε των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εργαζόμενους, ασφαλιστικούς φορείς και φορολογικές αρχές και το χειρότερο όλων η εταιρεία δεν εμφανίζει δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητάς της!

Δηλαδή, μιλάμε για το απόλυτο φιάσκο της διοίκησης του Σπύρου Παπαθανασάκη, του συνεταιρισμού που επέτρεψε στον Ηρακλή να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, αλλά και των αρχών της Πολιτείας όπως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που έπραξε το ίδιο.

Και μετά όλοι αυτοί έχουν το θράσος να υποστηρίζουν ότι εργάζονται για το καλό του ποδοσφαίρου! Ότι θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα του και να ξαναφέρουν τους φιλάθλους στα γήπεδα!

Μα ποιους κοροϊδεύουν; Προφανώς πρώτα τους ίδιους τους εαυτούς τους και μετά τους φιλάθλους. Γιατί τα πράγματα είναι απλά. Ή φτιάχνεις σοβαρούς κανόνες και τους τηρείς ή κοροϊδεύεις, όπως μέχρι σήμερα και αφήνεις διαρκώς εκκρεμότητες.

Τι να κάνεις; Ας πούμε ότι επιβάλλεις πριν την έναρξη της περιόδου την υποχρεωτική κατάθεση του προϋπολογισμού για κάθε ΠΑΕ και ελέγχεις την τήρησή του κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Ειδικά για τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες, που λαμβάνουν περίπου 1,2 εκ ευρώ μόνο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, είναι αδιανόητο να μη μπορούν οι αρχές να παρακολουθήσουν τη ροή του χρήματος από την διοίκηση προς τους ποδοσφαιριστές, τους ασφαλιστικούς φορείς και την εφορία. Γιατί πλέον οι προϋπολογισμοί άνω του 1,5 εκ ευρώ σπανίζουν τουλάχιστον για τις μισές από τις 16 ομάδες της Λίγκας.

Κι όμως, δεν κάνουν ούτε αυτό για να δείξουν ότι έχουν τη διάθεση να πιέσουν τον κάθε Παπαθανασάκη να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του.

Έτσι ότι γκολ μπαίνουν στα γήπεδα και όποιοι βαθμοί συγκεντρώνονται μάλλον δεν σημαίνουν τίποτα για τους παράγοντες, καθώς η ασυνέπεια κυριαρχεί με την ανοχή και την απόλυτη ευθύνη όλων εκείνων που ακούν στο όνομα «αρμόδιοι φορείς».  
Γράψτε το σχόλιο σας...