Αναβολές τέλος. Επόμενοι σταθμοί Δικαιοσύνη και Grexit!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις συνεχείς αναβολές του πρωταθλήματος και την ανάγκη να μπει ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
21/11/2016 • 08:33
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
  • shares
Το πρωτάθλημα ξαναρχίζει την προσεχή Τετάρτη με τον εξ αναβολής αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Λεβαδειακό για την 7η αγωνιστική (λόγω του σεισμού στην πόλη των Ιωαννίνων) και θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο με την 12η αγωνιστική, αφού η 11η που αναβλήθηκε χθες θα οριστεί προσεχώς.

Αυτό που πρέπει πλέον να θεωρείται ως κύριο μέλημα της Superleague, αλλά και της ΠΔΕ της ΕΠΟ είναι να ολοκληρωθεί χωρίς άλλη διακοπή ότι κι αν συμβεί, σε φυσιολογικά πάντα πλαίσια!

Και τούτο γιατί τα περιθώρια με τις κενές ημερομηνίες έχουν στενέψει πια ασφυκτικά και δεύτερον γιατί η «εύκολη λύση» των αναβολών που ξεκίνησε η φάμπρικα του Σταύρου Κοντονή δεν απέδωσε σε καμία περίπτωση τα αναμενόμενα.

Αντί δηλαδή, να βελτιώσει την όποια εικόνα στο χώρο την χειροτέρεψε, καθώς φτάσαμε ακόμα και στον εμπρησμό της οικίας Μπίκα.

Οι αναβολές λοιπόν όχι μόνο δεν έφεραν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα, αλλά δημιούργησαν και φαινόμενα οικονομικής ασφυξίας στις μικρομεσαίες ομάδες με την απώλεια εσόδων που δύσκολα θα καλυφθεί στο υπόλοιπο της σεζόν.

Επίσης οι αρχές και του αθλήματος και της Πολιτείας έχουν καταλάβει πλέον ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην καταστολή και τη γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και οχι στο «κατέβασμα ρολών».

Αν η αστυνομία αδυνατεί να συλλάβει τους ταραξίες των γηπέδων, τους οποίους έχει ήδη εντοπίσει μέσω των κλειστών τηλεοπτικών κυκλωμάτων, αλλά και εκείνους που απειλούν διαιτητές και καταστρέφουν περιουσίες, η αναβολή των αγώνων δεν πρόκειται να τους ωθήσει στην... αυτόβουλη παράδοσή τους στις αρχές!

Κι από τη στιγμή που υποτίθεται πως για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο άρχισε να ενδιαφέρεται κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τότε μόνο η περίπτωση του GREXIT ενδέχεται να βάλει φρένο σε τυχόν νέες έκνομες ενέργειες. Και σίγουρα όχι μια νέα αναβολή.

Για όσους πιστεύουν λοιπόν, ότι μπορεί και να δούμε ακόμα χειρότερα πράγματα στο ποδόσφαιρο, η κυβερνητική απόφαση για GREXIT είναι η ύστατη επιλογή. Μόνο που αυτή θα συμπαρασύρει και την Εθνική ομάδα, οπότε θα «ζυγιστεί» δύο και τρεις φορές.

Από την άλλη ο Σταύρος Κοντονής που από υφυπουργός Αθλητισμού και «εφευρέτης» των αναβολών, ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα πρέπει να αποδείξει ότι στα θέματα των φακέλων που αφορούν το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες κωλυσιεργίες!

Οι υποθέσεις πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό για να πάψει να πλανάται πάνω από το άθλημα το πέπλο του μυστηρίου των «στημένων αγώνων» και της «εγκληματικής οργάνωσης».

Αν τα καταφέρει, θα έχει πραγματικά επιτελέσει σημαντικότερο έργο από αυτό που ενδεχομένως να πιστεύει ότι επιτέλεσε με τη θητεία του στον Αθλητισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας...