Πρωτάθλημα με 12 γίνεται, με 4 όχι!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αναλύει τα δεδομένα.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
17/11/2016 • 08:33
Συνάντηση των παραγόντων της Super League
  • shares
Η «επανάσταση» των μικρομεσαίων ΠΑΕ έναντι των 4 μεγάλων του ποδοσφαίρου μας, όπως αυτή εκφράστηκε από την πρόσφατη ανακοίνωση των 12, φανερώνει ακριβώς το πρόβλημα στο χώρο.

Αυτό που λέει το λαϊκό άσμα «για τα λεφτά τα κάνεις όλα, για τα λεφτά δεν μ΄ αγαπάς…» βρίσκει εφαρμογή στα δεινά του λαοφιλούς αθλήματος εντός συνόρων.

Οι 12 μας είπαν σε μια ανακοίνωση ότι οι 4 μεγάλοι τα θέλουν όλα για πάρτη τους, πως ενδιαφέρονται από λίγο έως καθόλου για τον ανταγωνισμό και τις υπόλοιπες 12 ΠΑΕ και πως Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι υπαίτιοι για τα δεινά του ποδοσφαίρου.

Μπορεί με την ανακοίνωση των 12 (δείτε εδώ) να συμφωνεί ακόμα και το 99% των φιλάθλων. Ίσως το δίκιο να είναι όλο με το μέρος τους.

Πόσο αποφασισμένοι είναι όμως, να διατηρήσουν την ενότητά τους και τη θέση τους μέχρι την τελική τους δικαίωση; Σε αυτό το ρητορικό ερώτημα, όχι το 99% των φιλάθλων, αλλά ούτε οι ίδιοι οι μεγαλομέτοχοι των 12 είναι δύσκολο να δώσουν απάντηση!

Γιατί αν μπορούσαν να μείνουν συσπειρωμένοι, χωρίς να άγονται και να φέρονται από κάποιο άρμα εκ των 4, όλα θα ήταν καλύτερα πριν από το καλοκαίρι, οπότε και ξεκίνησαν την προσπάθειά τους.

Διότι δεν μπορεί, θα το ξέρουν και αυτοί. Κάτι θα έχει περάσει από το μυαλό τους, έστω και ως μικρή σκέψη. Ποιο;

Μα, το γεγονός ότι πρωτάθλημα με 12 μπορεί να διεξαχθεί. Πρωτάθλημα με 4 είναι δύσκολο. Όχι μόνο γιατί οι 4 αποκλείεται να αντέξουν να παίξουν μεταξύ τους 30 αγωνιστικές (εδώ δεν αντέχουν τις δύο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος), αλλά και γιατί το νόημα ενός κανονικού πρωταθλήματος θα χανόταν από το ξεκίνημα κιόλας ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Κατά συνέπεια η δύναμη των 12 είναι μεγαλύτερη από όση και οι ίδιοι πιστεύουν. Αλλά δεν τολμούν να τη χρησιμοποιήσουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Φυσικά και δεν τίθεται θέμα ότι ένα κανονικό πρωτάθλημα έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ. Όπως και τον Άρη και τον ΟΦΗ. Όπως και την Λάρισα που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία.

Πάντα όμως, υπό κανονικές συνθήκες και κάτω από έναν υγιή ανταγωνισμό κι όχι υπό τη μορφή… γαλέρας, όπως την περιγράφουν οι 12 οτι τους υποχρεώνουν οι 4.

Σε κάθε περίπτωση κι από την ώρα που ο Κοντονής πέτυχε την εποπτεία της ΕΠΟ από FIFA και UEFA, με την ευλογία της συμμαχίας (ΠΑΟ, ΑΕΚ & ΠΑΟΚ), το παιχνίδι πέρασε από τα χέρια της αφελούς Πολιτείας σε ξένη επιτροπεία (αλά τρόικας) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον του.
Γράψτε το σχόλιο σας...