Υποκριτές οι παράγοντες, βολικό το λουκέτο για το ανύπαρκτο κράτος!

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
10/11/2016 • 08:10
To καμένο σπίτι του Μπίκα.
  • shares
«Εγκληματική Οργάνωση», «Καμόρα», «Μαφία», «Νόμος της ζούγκλας», είναι μόνο μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν χθες στις ανακοινώσεις των ΠΑΕ και τις δηλώσεις των παραγόντων μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα.

Μιλάμε δηλαδή, για την απόλυτη υποκρισία –σε βαθμό κακουργήματος- μεταξύ των ανθρώπων που υποτίθεται πως βάζουν τα χρήματά τους στις ομάδες-εταιρείες τους.

Μιλάμε για τους ΙΔΙΟΥΣ που… χύνουν δάκρυα για το κακό που συνέβη στον Μπίκα, όπως έκαναν και για τον Τσαχειλίδη, για τον Βασσάρα, για τον Ζωγράφο, για τον Κωνσταντινέα και για πολλούς ακόμα στο παρελθόν.

Μόνο που είναι οι ΙΔΙΟΙ που κάθε εβδομάδα εκδίδουν ανακοινώσεις κατακευραυνώνοντας τους διαιτητές ακόμα και ΠΡΙΝ μπουν στο γήπεδο για να σφυρίξουν τα ματς των ομάδων τους ή τους κυνηγούν και μέχρι τα αποδυτήρια, βρίζοντάς τους και απειλώντας τους!

Μιλάμε για τους ΙΔΙΟΥΣ που χθες έχρισαν τον Βασίλη Γκαγκάτση (σ.σ. χωρίς καμία διάθεση από μέρους μου αιχμής προς το πρόσωπό του) υπεύθυνο και στη Superleague, όταν πριν από μερικά χρόνια που ήταν στην ΕΠΟ τον θεωρούσαν υπεύθυνο και για τα τότε δεινά του αθλήματος. Ειδικά ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Μιλάμε για τους ΙΔΙΟΥΣ που ενώ στις ανακοινώσεις τους κόπτονται για το καλό του αθλήματος, πηγαίνουν στο γήπεδο με 5-10 «φουσκωτούς» ο καθένας! Γιατί άραγε;

Μιλάμε για τους ΙΔΙΟΥΣ που ενώ έχουν φωτογραφίες και βίντεο από τους ΔΙΚΟΥΣ τους οπαδούς, που έχουν κατά καιρούς ρίξει φωτοβολίδες από πιστόλια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας διακοπές αγώνων, δεν τους έχουν "βρει" ακόμα για να τους απαγορεύσουν την είσοδο στα επόμενα ματς, όπως με στόμφο έχουν επικαλεστεί!

Κι όλοι αυτοί ζητούν από την συντεταγμένη Πολιτεία να δώσει λύσεις. Μα στη σημερινή Ελλάδα το κράτος είναι ανύπαρκτο. Το βιώνουμε σε καθημερινή βάση τα τελευταία χρόνια και σε κάθε επίπεδο.

Ποτέ δεν βρήκε τους ενόχους των γηπέδων το κράτος. Ποτέ δεν έδωσε λύση η Πολιτεία. Είτε γιατί δεν ήθελε, είτε γιατί είναι ανίκανη.

Με ευκολία όμως, έλεγε πάντοτε «να κατέβουν τα ρολά». Κι αν μέχρι χθες την απόφαση την έπαιρνε ο εκάστοτε Κοντονής, χθες την πήρε η ΠΔΕ της ΕΠΟ. Θεωρητικά δηλαδή το ίδιο το ποδόσφαιρο, αν και τα περισσότερα μέλη της διορίστηκαν μετά από επιθυμία του νυν υπουργού Δικαιοσύνης.

Ερωτώ όμως, έστω κι αν με πείτε αφελή: Η UEFA έκανε έρευνα για τα έργα και τις ημέρες του Πλατινί και η FIFA για τον Μπλάτερ. Διακόπηκε ποτέ το Champions League ή μήπως αναβλήθηκε το Μουντιάλ της Βραζιλίας και δεν το ξέρω;

Ακόμα και στη διεφθαρμένη Βραζιλία μάλιστα, οι αρχές προέβαιναν σε συλλήψεις αξιωματούχων της παγκόσμιας ομοσπονδίας ακόμα και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης! Εδώ δεν μπορούν να πιάσουν ούτε ένα χουλιγκάνο. Πόσο μάλλον τα μεγάλα κεφάλια που καθοδηγούν τις αγέλες των οργανωμένων.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η φοροδιαφυγή στην πτωχευμένη Ελλάδα ανέρχεται σε ποσοστό από 6% - 9% του ΑΕΠ. Δηλαδή μεταξύ 11 και 16 δις το χρόνο. Ε, τότε γιατί δεν κλείνουμε και το υπουργείο Οικονομικών, αφού αδυνατεί να βρει τη λύση;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. η εγκληματικότητα τους τελευταίους 18 μήνες έχει αυξηθεί σε ποσοστό 14%. Ε, τότε γιατί δεν βάζουμε λουκέτο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Φυσικά και τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Αφορούν όμως μια συντεταγμένη Πολιτεία που θα έπρεπε να έχει βρει εδώ και δεκαετίες τις απαντήσεις σε βασικά θέματα που την ταλανίζουν. Κι όχι να έχει «ευκολάκι» τις αναβολές και τις κάθε είδους απαγορεύσεις που ποτέ δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. 
Γράψτε το σχόλιο σας...