Έλεος, έχασαν και το μέτρημα από το ένα μέχρι το έξι!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον σάλο που προκλήθηκε λόγω της απουσίας της Άννας Κορακάκη από την χθεσινή τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
26/08/2016 • 08:29
Χωρίς την Κορακάκη η τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.
  • shares
Έξι μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στο Ρίο. Όσα είχαν πάρει συνολικά και στους δύο προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο (2 ασημένια, 2 χάλκινα) και στο Λονδίνο (2 χάλκινα).
 
Έξι μετάλλια. Όχι 16 ή 26, αλλά έξι. Τα τρία από τα οποία χρυσά!
 
Πολλά, πάρα πολλά πράγματι για τις εποχές που βιώνει σε οικονομικό επίπεδο η χώρα, αλλά λίγα σε αριθμό για να μη μπορεί να διαχειριστεί η κεντρική κυβέρνηση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Προεδρία της Δημοκρατίας τις προσκλήσεις που απηύθυνε στους Ολυμπιονίκες για να παραστούν και να τιμηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Η όποια «παρεξήγηση» έγινε με τη μη κλήση της Άννας Κορακάκη χθες το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φανερώνει από μόνη της το μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα που λέγεται Ελλάδα, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της.
 
-Σε εποχές που οι υπάλληλοι της τρόικα απαιτούν το… αίμα του ελληνικού λαού και οι 300 της Βουλής τους το προσφέρουν…
 
-Σε εποχές που οι υπάλληλοι της Κομισιόν (Ντομπρόφσκις, Μοσκοβισί, Τίσεν) παρέχουν ανερυθρίαστα κάλυψη στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και ζητούν από μια εκλεγμένη κυβέρνηση να ασκήσει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη υπέρ του…
 
-Σε εποχές που η χώρα έχει γίνει καταφύγιο ψυχών με τους πρόσφυγες να ξεπερνούν τους 160.00 ανθρώπους, ενώ επίσημα μας λένε ότι είναι περίπου 56.000… Και νομίζουν ότι τους πιστεύουμε!
 
Αλλά και σε εποχές που (δυστυχώς) οι Έλληνες εξακολουθούν να παρακολουθούν την κατάλυση κάθε κοινωνικής κατάκτησης δεκαετιών από το καναπέ τους…
 
Οι υπεύθυνοι που… υποδύονται τον ρόλο των Αρχών του κράτους δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τους έξι Ολυμπιονίκες του Ρίο στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Η ανικανότητα στο αποκορύφωμά της, ακόμα και στη χαρά του έθνους!
 
Διότι ενώ η Άννα Κορακάκη είχε ενημερωθεί ότι η εκδήλωση θα γινόταν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και προγραμμάτισε την επιστροφή της από τη Γαλλία στις 31 Αυγούστου, αργά το βράδυ της Τετάρτης κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν τη φιέστα με τους Ολυμπιονίκες το μεσημέρι της Πέμπτης, 24 Αυγούστου.
 
Διότι πληροφορήθηκαν ότι η άλλη χρυσή Ολυμπιονίκης μας, η Κατερίνα Στεφανίδη, αναχωρεί σήμερα Παρασκευή για τις δικές της ολιγοήμερες διακοπές.
 
Και «σκέφτηκαν» (τρόπος του λέγειν) να κάνουν γρήγορα την εκδήλωση για να μη χάσουν τα κανάλια και τις φωτογραφίες! Αλλά ξέχασαν να πάρουν τηλέφωνο την Κορακάκη που τους είχε πει: «ειδοποιήστε με κι αλλάζω τα εισιτήρια για να είμαι παρούσα».
 
Αν και εδώ που τα λέμε, ακόμα κι αν την ειδοποιούσαν το βράδυ της Τετάρτης, θα ήταν δύσκολο να προλάβει να έρθει και η Άννα το μεσημέρι της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Αλλά η μεγάλη πρεμούρα τους – λες κι αν καλούσαν τους Ολυμπιονίκες μετά από 15 ημέρες για να γίνει σωστά η δουλειά – τους οδήγησε ακόμα και σε λάθος μέτρημα από το ένα μέχρι το… έξι!
 
Απίθανο, αλλά δυστυχώς ελληνικό από μια χώρα που οι Αρχές της έχουν χάσει κάθε έρεισμα και κάθε ηθικό πλεονέκτημα στους κατοίκους της που απορώ γιατί τους ανέχονται ακόμα!
 
Ναι, φέρουμε όλοι ευθύνη γιατί κατά καιρούς εμείς είμαστε που αναδείξαμε αυτές τις Αρχές. Αλλά οφείλουμε να τους υπενθυμίζουμε κιόλας ότι εμείς θα τους καταργούμε άμεσα από τη στιγμή που άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν, έχοντας χάσει τη… μπάλα σχεδόν σε κάθε επίπεδο.
 
Ακόμα και στο μέτρημα έξι Ολυμπιονικών! 
Γράψτε το σχόλιο σας...