Μόνη ελπίδα ένα "μνημόνιο" από τη FIFA!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις αλλαγές, που θα πρέπει να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το επόμενο χρονικό διάστημα.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
22/08/2016 • 08:00
Super League
  • shares
Υπό κανονικές συνθήκες σήμερα θα έπρεπε να γίνεται συζήτηση για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η έναρξή του μετατέθηκε όμως για τον Σεπτέμβριο με την ελπίδα ότι όλοι οι άνθρωποι του αθλήματος θα έχουν την ευαισθησία - έστω και στο και 5 - να βρουν τη χρυσή τομή και η μπάλα να.. κυλήσει στο χορτάρι.

Τώρα αν το πρωτάθλημα είναι "κάλπικο", όπως μας ενημέρωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού ή αν ο ίδιος λειτουργεί ως δικτάτωρ "αποφασίζοντας και διατάσσοντας", όπως μας ενημέρωσε ο Αστέρας Τρίπολης, είναι ζητήματα που θα έπρεπε (σε μια ευνομούμενη Πολιτεία) να έχουν βρει προ πολλού τη λύση τους.

Με τις εγχώριες δυνάμεις πάντως να αντιμάχονται με λύσα η μία την άλλη, λύση φαίνεται δύσκολο να βρεθεί. Μόνο με μια ενδεχόμενη παραίτηση Γκιρτζίκη ή με τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ από τη ΦΙΦΑ μπορεί να ελπίζει κανείς ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Την παραίτηση όμως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δείχνει να μη τη σκέφτεται καν.
Ειδικά όταν βλέπει οτι η αντιπολίτευση, που επέλεξε ως αντίπαλό του τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλη Γραμμένο, συγκέντρωσε 28 Ενώσεις, από τις οποίες:
-Η Δράμα και η Καστοριά δεν μπορουν να ψηφίσουν στις εκλογές γιατί έχουν διορισμένες διοικήσεις από το Πρωτοδικείο,
-Η ΕΠΣ Αργολίδας εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι όσοι βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη εκπροσώπησαν μόνο τον εαυτό τους,
-Οι Σέρρες και η Χαλκιδική έχουν προέδρους που βλέπουν μόνο Γκιρτζίκη και απλά παρακολουθούν και την αντιπολίτευση,
-Η ΕΠΣ Ηρακλείου του Τζώρτζογλου τονίζει ότι "κανείς δεν πρέπει να τη θεωρεί δεδομένη".

Μιλάμε λοιπόν, για 22 Ενώσεις, χωρίς να είναι κανείς βέβαιος ότι ΚΑΙ οι ΤΡΕΙΣ εκπρόσωποί τους (εφέτος η εκλογική βάση έχει διευρυνθεί) θα ψηφίσουν Γραμμένο.

Από την άλλη η πλευρά Γκιρτζίκη μετράει, με τα δικά της... κουκιά, 27 Ενώσεις.
Επίσης, στη Λίγκα και στη Football League οι συσχετισμοί βγαίνουν μέχρι σήμερα υπέρ Γκιρτζίκη με 4 ή 5 ψήφους διαφορά.

Για να φύγει λοιπόν, ο Γκιρτζίκης θα πρέπει να απορριφθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης που θα ασκηθεί για το θέμα του βουλεύματος με την κάρτα υγείας και αυτή η απόφαση να γίνει δεκτή από την ΕΠΟ.

Ή να παρέμβει η ΦΙΦΑ ορίζοντας προσωρινή διοίκηση, αν αποδεχθεί όσα ισχυρίζεται ο Σταύρος Κονονής ότι δεν τηρήθηκαν από την τριμερή συμφωνία τους σχετικά με τα μέλη της επιτροπής του Κώδικα Δεοντολογίας και του ισπανικού μοντέλου διαιτησίας.

Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος παραμονής αυτής της προσωρινής διοίκησης είναι που προβληματίζει. Καθώς και τα μέλη που θα προταθούν.

Διότι ΕΠΟ και Λίγκα δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο που θα είναι ο επιδιαιτητής της επιτροπής ορισμού, θα συμφωνήσουν σε μία σειρά προσώπων; Μακάρι αλλά...

Αύριο η Λίγκα συνεδριάζει. Μπορεί και να αναδείξει νέο πρόεδρο. Μπορεί και όχι. Οι αντιπροσωπείες ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ αναμένονται στην Αθήνα στις 29 Αυγούστου όντας ενήμερες για τα πάντα.

Κι επειδή τόσα χρόνια με τα μνημόνια μάθαμε να λέμε "ναι σε όλα" μόνο αν η λύση δοθεί από τη Ζυρίχη, μπορεί να την αποδεχθεί ο Κοντονής. Αν όχι, μπορεί και να περιμένουμε την... παρέλαση!

Όχι για να δούμε ποιος ή ποιοι προπονητές θα αποχωρήσουν πρώτοι, αλλά για το αν θα υπάρξει τελικά κοινή λογική σε αυτόν τον τόπο!
Γράψτε το σχόλιο σας...