Μόνο η εργασία λύνει το ασφαλιστικό ανόητε!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τη σημερινή απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
04/02/2016 • 08:51
Σημαία Ελλάδα
  • shares
Παραλύει λοιπόν σήμερα όλη η χώρα. Και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες θα βγουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στο σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Ένα σχέδιο που στην πραγματικότητα δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά απλά το μεταθέτει. Όπως ακριβώς πράττουν εδώ και δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις, που αντί να κοιτούν το δάσος βλέπουν πάντα το δένδρο!

Και το δάσος για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα είναι η εργασία. Η εργασία με την ταυτόχρονη ασφάλιση εννοείται και όχι η "μαύρη" εργασία.  

Μόνο όταν σε έναν συνταξιούχο αντιστοιχούν 3-4 εργαζόμενοι υπάρχει σωστή βάση για την συντήρηση ενός ασφαλιστικού συστήματος. Και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Το αναφέρουν μελέτες 50 ετών και βάλε!

Και στην Ελλάδα των μνημονίων, με την υψηλή ανεργία και τα 6 έτη ύφεσης, τέτοια αναλογία δεν υφίσταται. Και όσο δεν θα υφίσταται, δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα σχέδιο Κατρούγκαλου και κάθε άλλου υπουργού.

Οι περικοπές στις συντάξεις, ειδικά σε μια εποχή που ο παππούς με τη γιαγιά και ο μπαμπάς με τη μαμά (οι οποίοι ήταν τυχεροί και πρόλαβαν να πάρουν σύνταξη) συντηρούν όλη την οικογένεια μόνο κακό θα προκαλέσουν.

Θα δημιουργήσουν περαιτέρω πρόβλημα στην ήδη περιορισμένη κατανάλωση και θα οδηγήσουν περισσότερες επιχειρήσεις στο λουκέτο και φυσικά σε περισσότερους ανέργους.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς υπουργός για να αντιληφθεί ότι κι αυτές οι ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, εξακολουθούν να στηρίζουν χιλιάδες οικογένειες. Κι ο Κατρούγκαλος που ως εργατολόγος έχει διεκδικήσει εκατοντάδες, χιλιάδες αποζημιώσεις για λογαριασμό εργαζομένων το γνωρίζει καλύτερα από όλους.

Γιατί τώρα καταθέτει ένα τέτοιο σχέδιο επίσης το ξέρει και το ξέρουμε. Γιατί προεκλογικά η κυβέρνηση υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπορούσε να τηρήσει και όταν πήρε την εξουσία, αντί θα έρθει σε ρήξη με τους δανειστές - αποικιοκράτες και να εκπονήσει ένα σχέδιο διεξόδου από την κρίση, μετέτρεψε το "ΟΧΙ" σε ένα μεγάλο "ΝΑΙ" και αποφάσισε να "σώσει" τους πολίτες με έναν τρόπο παντελώς ανεξήγητο.

Στο μεταξύ οι περισσότεροι Έλληνες, που σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις ήθελαν ευρώ σε ποσοστό 68%, τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται σιγά-σιγά ότι το νόμισμα είναι μέσο και όχι τρόπος. Μέσο συναλλαγής.

Και για να τις πραγματοποιείς πρέπει να το έχεις. Αν δεν το έχεις, όπως θα συμβεί σταδιακά για το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, τότε δεν υπάρχει και τρόπος για να κάνεις και τις υπόλοιπες δουλειές σου.

Γιατί λοιπόν, έχει σταματήσει ξαφνικά κάθε δημοσκόπηση για το "ευρώ ή δραχμή"; Γιατί κάθε φορά που το θέτει ο Σόιμπλε είναι "κακός" Γερμανός, αλλά όταν μας λέει να τηρήσουμε όσα έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις μας (που άλλα μας έλεγαν για να κυβερνήσουν) είναι και πάλι "κακός" Γερμανός;
   
Ας μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Αν μας έλεγαν να γίνουμε -για παράδειγμα Σουηδία- όπου η φορολογία είναι 60% για όλα τα εισοδήματα...

Όλες οι συντάξεις αντιστοιχούν στις κρατήσεις και τις φορολογικές δηλώσεις των εργαζομένων όλα τα χρόνια της δουλειάς τους... Όσα πλήρωσες όσο δούλευες, τόσα θα πάρεις πίσω! 

Η ασφάλεια είναι κανονική ασφάλεια ακόμα και στην εργασία των 3 ή 4 ημερών την εβδομάδα...

Οι παροχές του κράτους είναι εξίσου υψηλού επιπέδου, με σοβαρή παιδεία, χωρίς φροντιστήρια και παραπαιδεία...

Όλοι θα φωνάζαμε "ΝΑΙ" χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στην πορεία όμως, θα ψάχναμε και πάλι τα παραθυράκια για να ξεφύγουμε από αυτό το ασήκωτο 60%, καταφεύγοντας σε γραφεία τύπου Κατρούγκαλου...

Θα αρνούμασταν να ασφαλίσουμε τον 19χρονο που εργάζεται 3 μέρες την εβδομάδα...

Θα αναζητούσαμε το καλύτερο κολλέγιο για τα βλαστάρια μας και θα τους κάναμε και ιδιαίτερα μαθήματα για να γίνουν καλύτεροι από το παιδί του γείτονα και χωρίς να ζητάμε και απόδειξη από τον ή τους καθηγητές...

Γιατί τα... γονίδια είναι γονίδια (ανόητε), εις τους αιώνες των αιώνων...
Γράψτε το σχόλιο σας...