Ιδανικός εργοδότης, αλλά επενδυτής υψηλού ρίσκου ο Ιβάν

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις πρόσφατες κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και το «καμπανάκι» που χτύπησε μετά την εμφάνιση κόντρα στην Καλλονή.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
07/01/2016 • 08:09
Σαββίδης
  • shares
Κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό για τον εργοδότη Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Εδώ και 3,5 χρόνια βάζει το χέρι στην τσέπη και πληρώνει αδρά για να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή.

Τακτοποίησε την υπόθεση με τα χρέη της ΠΑΕ, είναι τυπικός στις πληρωμές του στην ομάδα κι έχει ένα σημαντικό σε μέγεθος επιτελείο που επίσης καλοπληρώνεται για να "τρέχει" τα ζητήματα του δικεφάλου.

Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης λοιπόν, είναι ο ιδανικός εργοδότης στον ΠΑΟΚ και ειδικά σε αυτή την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Αντίθετα δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ο Σαββίδης είναι και ο ιδανικός μεγαλομέτοχος-επενδυτής που θα δει τα χρήματά του να πιάνουν τόπο και μια ωραία ημέρα να αποδίδουν.

Το φανερώνει η εικόνα της ομάδας, που πρέπει να προσφέρει θέαμα και να παίρνει τα αποτελέσματα που θα την οδηγήσουν σε κάποιες διακρίσεις.

Ειδικά ο χθεσινός ΠΑΟΚ στη Λέσβο κόντρα στην Καλλονή πρέπει όχι να προβληματίσει, αλλά να χτυπήσει δυνατά το καμπανάκι, αφού ο στόχος του κυπέλλου λίγο έλλειψε να χαθεί κόντρα στην τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος.

Το γκολ του Μακ και η ήττα με το τελικό 2-1 μας λέει ότι ο ΠΑΟΚ μετατρέπεται πια σε φαβορί για την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας, αφού χρειάζεται πλέον ένα γκολ και όχι τρία για να την εξασφαλίσει.

Δεν είναι όμως, μόνο αυτό το ζητούμενο. Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλύτερος από πέρυσι, δεν έχει βρει χημεία, δεν έχει πετύχει στις πολυέξοδες (περίπου 20 εκ) μεταγραφές του καλοκαιριού - με εξαίρεση τον Ροντρίγκεζ - και δεν πείθει ότι το με το δίδυμο Τούντορ - Άρνεσεν μπορεί να τα καταφέρει.

Ο Κροάτης προπονητής δοκιμάζει διαρκώς σχήματα, αλλά σε κανένα δεν βρίσκει ισορροπία και πολλές φορές μιλά με περιφρόνηση για το ρόστερ της ομάδας. Δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί τον Μπερμπάτοφ, ενώ παίρνει λιγότερα και από τον Αθανασιάδη.

Οι περσινοί παίκτες είναι αυτοί που κυρίως κρατούν την ομάδα ακόμα σε ρότα, ενώ οι επιλογές του Άρνεσεν βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Κι όμως το καλοκαίρι ξοδεύτηκαν εκατομμύρια!

Την ίδια ώρα ο Σαββίδης παρουσιάζει ένα νέο ΔΣ και το πλαισιώνει με ένα πολύγλωσσο μωσαϊκό ανθρώπων. Κι αν το όποιο πρόβλημα στην μεταξύ τους επικοινωνία μπορεί να λυθεί με μεταφραστές, είναι απολύτως βέβαιο ότι πολιτισμικά υπάρχει κενό.

Η διαφορετική κουλτούρα και φιλοσοφία τους για το ποδόσφαιρο δύσκολα μπορεί να οδηγήσει σε κοινές αποφάσεις. Ειδικά όταν πρόκειται για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου τίποτα δεν είναι αυτονόητο, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλοι όσοι βρίσκονται στον ΠΑΟΚ αποτελούν όμως επιλογές του Ιβάν Σαββίδη.

Γι αυτό λοιπόν, ο εργοδότης Ιβάν είναι από τους καλύτερους σήμερα στην Ελλάδα. Ο μεγαλομέτοχος Ιβάν όμως, δύσκολα μπορεί να προσδοκά σε άμεσα αποτελέσματα απόδοσης της επένδυσής του όσο περισσότερα είναι τα... κοκόρια που έχει επιλέξει ο ίδιος για να του πουν ότι ξημερώνει!    
Γράψτε το σχόλιο σας...