Και το τριφύλλι θέλει τον… Μανωλά του!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την εικόνα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και τον απόηχο της όγδοης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
26/10/2015 • 08:33
Και το τριφύλλι θέλει τον… Μανωλά του!
  • shares
Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Γιάννης Αλαφούζος στον Γιάννη Αναστασίου είναι αντίστοιχη με εκείνη που έδειχνε στον Ζεσουάλντο Φερέιρα όταν ως παράγοντας πρωτοεμφανίστηκε στα διοικητικά του Παναθηναϊκού.

Στο τέλος βέβαια υποχρεώθηκε να απομακρύνει τον Πορτογάλο υπό την πίεση των αρνητικών αποτελεσμάτων. Μόνο που αυτή τη φορά τα δύσκολα για το τριφύλλι (στη σεζόν που ήδη διανύουμε) δεν άρχισαν στα μέσα της περιόδου, αλλά από το ξεκίνημά της.

Και οι πράσινοι, που είναι στο -6 από τον Ολυμπιακό, μπαίνουν σε μια σειρά δύσκολων αγώνων και δύο ντέρμπι (με ΑΕΚ, Ατρόμητο, Ολυμπιακό και Ηρακλή) στα οποία αν εμφανίσουν την εικόνα της Τούμπας, θα χάσουν και τον εντός συνόρων στόχο (μετά από εκείνο της Ευρώπης).

Δεν ξέρω «τι» και «πως» γιατί δεν είμαι στο Κορωπί να βλέπω τι συμβαίνει. Δεν ξέρω ούτε «ποιος» μπορεί να είναι ο «κατάλληλος».

Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι ο Παναθηναϊκός ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, αλλά και του δύσκολου προγράμματος που τον ακολουθεί, χρειάζεται τον δικό του «Στέλιο Μανωλά».

Φυσικά και δεν μετέτρεψε ο Μανωλάς την ΑΕΚ του 4-0 στο Καραϊσκάκη στη σούπερ ΑΕΚ του 5-1 κόντρα στον Ηρακλή. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση όμως προκλήθηκε μια αντίδραση στα αποδυτήρια των Σπάτων.

Το είπαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης. Ότι έπρεπε να αντιδράσουν. Και αντέδρασαν, αφιερώνοντας τη νίκη επί του Ηρακλή και στον Τραϊανό Δέλλα, όπως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Στον Παναθηναϊκό «τι» και «ποιος» μπορεί να φέρει αυτή την αντίδραση; Η απομάκρυνση του Βονόρτα από το τεχνικό τημ; Η απόφαση του Αλαφούζου να διώξει τον Αναστασίου και να δώσει την ευκαιρία στον Βαγγέλη Σάμιο της Κ 20, όπως ο Μελισσανίδης στον Μανωλά;

Σαφή απάντηση δεν μπορεί να δώσει κανένας. Γιατί μπορεί την Κυριακή στο ντέρμπι της Λεωφόρου ο Μανωλάς να δει την ΑΕΚ να πετάει πάλι φωτιές και η διοίκηση να τον καθιερώνει στον πάγκο χωρίς να είναι και ο… Μουρίνιο, όπως κι ο ίδιος τόνισε.

Μπορεί όμως, να δει κάποιος και ένα απίθανο κοουτσάρισμα από τον Αναστασίου, που θα προκαλέσει και πάλι προβληματισμό στην ΑΕΚ, παρατείνοντας τη δική του παρουσία στον πράσινο πάγκο. Τίποτα δεν αποκλείεται σε ένα και μόνο παιχνίδι.

Σε βάθος χρόνου όμως, ο Αναστασίου δύσκολα θα διατηρηθεί στο τριφύλλι, αφού ανεξάρτητα από τον κάθε Αρετόπουλο που βρίσκει στο δρόμο του ως άλλοθι, δεν φαίνεται ότι αυτή τη φορά είναι σε θέση να ανατρέψει την κατάσταση στα αποδυτήρια.

Αυτό είναι πια δουλειά του Γιάννη Αλαφούζου και ενδεχομένως και του αντίστοιχου «Στέλιου Μανωλά» του τριφυλλιού, μέχρι να βρεθεί για τον Παναθηναϊκό, αλλά και την ΑΕΚ ο mister «κατάλληλος». 
Γράψτε το σχόλιο σας...