Οργή και θλίψη για τον κενό πολιτικό λόγο του debate!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου σχολιάζει στο προσωπικό του blog την χθεσινή «τηλεμαχία» των πολιτικών αρχηγών και την τοποθέτηση που ακύρωσε τη σημασία του.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
10/09/2015 • 09:00
Οργή και θλίψη για τον κενό πολιτικό λόγο του debate!
  • shares
Θλίψη και αρκετές φορές και οργή πρέπει να προκάλεσε το περίφημο debate των πολιτικών αρχηγών, τα κόμματα των οποίων θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Τσίπρας, Μεϊμαράκης, Λαφαζάνης, Θεοδωράκης, Κουτσούμπας, Καμμένος και Γεννηματά επιχείρησαν να κερδίσουν ο ένας τον άλλον στα σημεία είτε χρησιμοποιώντας φτηνά ευφυολογήματα, είτε αποφεύγοντας να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν.

Για την ταμπακέρα, που αφορά τη ζωή των Ελλήνων για τουλάχιστον δύο γενιές ακόμα, ουδείς πήρε σαφή θέση. Και πώς να το κάνουν άλλωστε;

Είναι όλοι τους – άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο – υπεύθυνοι για τα δεινά του τόπου τα τελευταία χρόνια.

Είναι όλοι ή σχεδόν όλοι δέσμιοι των κατά καιρούς υπογραφών που έχουν βάλει σε χαρτιά που έχουν καθορίσει την πορεία της χώρας εδώ και δεκαετίες, αλλά και σε χαρτιά που έχουν καθορίσει τη δική τους θητεία στην πολιτική, καθιστώντας τους λιγότερο ελεύθερους σε επιλογές. 

Αλλά και πώς να βρουν τρόπους να πείσουν τους Έλληνες όταν λίγες ώρες νωρίτερα υπήρχε μια τοποθέτηση που στην ουσία ακύρωνε το debate!

Την είχε κάνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ (επικεφαλής των EFSF & ESM) από τη Σλοβενία.

Μιλώντας για τις επικείμενες ελληνικές εκλογές είπε λοιπόν, ότι δεν έχει μεγάλη σημασία ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση αφού πάνω από το 80% των βουλευτών της προηγούμενης Βουλής υποστήριξαν το πρόγραμμα.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει λειτουργική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να συνεχιστεί μετεκλογικά η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που είχε διακοπεί στο πρώτο μισό της χρονιάς», ανέφερε.

Μιλάμε για το απόλυτο άδειασμα, ταυτόχρονα με το τέλειο έγκλημα που έχει συντελεστεί σε βάρος των πολιτών της χώρας, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής και ελληνικής ελίτ, μέρος της οποίας είναι και η πλειοψηφία των 300 της Βουλής.

Οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου διεξάγονται γιατί είχαν συμφωνήσει σε αυτές άπαντες. Και οι δανειστές και το εγχώριο πολιτικό σύστημα που θα τα βρει θέλει δεν θέλει στις 21 του μηνός και θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο και ενδεχομένως και ένα 4ο αν χρειαστεί.

Το γνωρίζουν όλοι και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα. Δυστυχώς για τους πολιτικούς αρχηγούς, το γνωρίζουν όμως και οι πολίτες.

ΥΓ: Υπάρχουν πάντως και δύο αλήθειες που ειπώθηκαν στο χθεσινό debate. Την πρώτη την είπε ο κ. Μεϊμαράκης: Ότι δηλαδή, κερδισμένοι στη συνείδηση του κόσμου θα είναι εκείνοι που δεν πήραν μέρος σε αυτό! Και την άλλη την είπε ο κ. Κουτσούμπας: Ότι η Ρωσία είναι μια καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική δύναμη, που δεν έχει καμία σχέση με την πρώην ΕΣΣΔ.

Καλή μας τύχη! 
Γράψτε το σχόλιο σας...