Τσόρι... Φορτούνης!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε ...ελληνική έκδοση του Τσόρι Ντομίνγκες.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
30/07/2015 • 08:09
Τσόρι... Φορτούνης!
  • shares
Τον Έλληνα Τσόρι Ντομίνγκες στο πρόσωπο του Κώστα Φορτούνη επιδιώκει να «χτίσει» ο Ολυμπιακός και τη... δουλειά φαίνεται να την αναλαμβάνει ο Μάρκο Σίλβα.

Ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι πρωταθλητές στο φιλικό της Τετάρτης με την Τβέντε ήταν ο Έλληνας μεσοεπιθετικός. 

Ναι, άρεσε και ο Κολομβιανός Πάρντο, πήγε πολύ καλά και ο Ομάρ, μου έκανε εντύπωση η σταθερότητα και το θράσος του νεαρού Βούρου στα στόπερ, αλλά νομίζω ότι ο Φορτούνης ήταν ότι πιο ποιοτικό μας έδειξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Και δεν το λέω επειδή έτρεχε, έκοβε, έραβε, μοίραζε σωστά την μπάλα και πέτυχε κι ένα όμορφο γκολ. Το γράφω κυρίως γιατί είδαμε έναν Φορτούνη να τα κάνει όλα καλύτερα από ποτέ σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με τους ουρανούς να έχουν ανοίξει, ρίχνοντας... τουλούμια.

Δεν ήταν δηλαδή μια εμφάνιση κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάδειξη της ποιότητας του Κώστα Φορτούνη. Ήταν μια εμφάνιση που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και το θέμα πια είναι πως και με πιο τρόπο θα μοιράζεται ο χρόνος μεταξύ Τσόρι και Φορτούνη από τον Σίλβα.

Διότι όπως και να έχουν τα πράγματα ο Ντομίνγκες πήρε πέρυσι μόνος του το πρωτάθλημα και το κύπελλο για τον Ολυμπιακό, είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε κλασικό μεσοεπιθετικό στην Ελλάδα, αλλά ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος για κανέναν αθλητή.

Ο Τσόρι χρειάζεται τις ανάσες του και ο Φορτούνης είναι απολύτως απαραίτητο να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από πέρυσι. 

Τον έχει ανάγκη ο ίδιος, ο Ολυμπιακός, αλλά και η Εθνική ομάδα. Ο Φορτούνης που είδαμε κόντρα στην Τβέντε είχε κάτι που δεν υπήρχε μέχρι πέρυσι στο παιχνίδι του. 

Είχε σταθερό πάτημα στον αγωνιστικό χώρο και μυική δύναμη που του επέτρεπε να μένει όρθιος στα σπρωξίματα και τα τζαρτζαρίσματα των αντιπάλων του. 

Ο Φορτούνης που είδα στην Ολλανδία έπεφτε στο έδαφος μετά από δύο και τρεις προσπάθειες των αντιπάλων χαφ και όχι με το πρώτο άγγιγμα, όπως τον είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. 

Για έναν δημιουργικό μέσο, που έχει και το γκολ στο ρεπερτόριό του, είναι μεγάλο πλεονέκτημα να μπορεί να σταθεί όρθιος μετά από ένα και δύο τραβηγματα στη φανέλα ή δύο και τρία σπρωξίματα τη στιγμή που κουβαλά την μπάλα πριν δώσει την τελική πάσα ή κάνει το κρίσιμο σουτ προς την αντίπαλη εστία. 

Γι αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός οφείλει να επενδύσει στον Φορτούνη, χωρίς να ενοχληθεί ο Τσόρι, που πρέπει μάλιστα να αναλάβει κατά κάποιο τροπο και τον ρόλο του δασκάλου για ένα ελληνόπουλο που δείχνει δείγματα σπουδαίας κλάσης σε μια θέση που πλέον οι ποδοσφαιριστές είναι δυσεύρετοι.  
Γράψτε το σχόλιο σας...

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live