Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
13/07/2015 • 08:00
Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη!
  • shares
Σε ένα από τα βασικά της άρθρα η Κυριακατικη έκδοση της Σουηδικής εφημερίδας Aftonbladet φέρει τον τίτλο « Η ΕΕ είναι ήδη μια διαλυμενη ατμομηχανή».

Και για να στηρίξει τον τίτλο της δανείζεται από μια εφημεριδα της Πολωνίας (μια χώρα που ζητά πλέον δημοψήφισμα για την είσοδό της στο ευρώ) ένα ρωσικό ανέκδοτο.

Σύμφωνα με αυτό, στο ίδιο τρένο φέρονται να ταξιδεύουν ο Χρουστσοφ, ο Στάλιν και ο Μπρέζνιεφ. Ξαφικά η ατμομηχανή χαλάει και το τρένο σταματά. Ο Στάλιν γίνεται έξαλλος. Βγαίνει από το τρένο, φωνάζει τους μηχανοδηγούς και ζητά εξηγήσεις για τη βλάβη. Δεν ικανοποιείται από τις απαντήσεις και τους εκτελεί. Ο Χρουστςόφ καλεί το γιατρό του τρένου και του ζητά να τους... αναστήσει για να διορθώσουν τη βλάβη. Κι ο Μπρέζνιεφ φωνάζει Στάλιν και Χρουστςόφ πίσω στο VIP βαγόνι τους, κλείνει τις κουρτίνες και τους λέει: «Προσποιηθείτε ότι συνεχίζουμε το ταξίδι μας!». 

Είναι πράγματι απίστευτο το πόσο ένα ρωσικό ανέκδοτο ταιριάζει στην εικόνα της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης που ακόμα και σήμερα προσποιείται ότι πρεσβεύει την αλληλεγγύη των λαών και την ιςότητα μεταξύ των κρατών-μελών και των πολιτών τους.

Χώρες όπως η... Αληθινή Φινλανδία, που έγινε μέλος της ΕΕ χάρη στην ελληνική προεδρεία το 1994, η Λιθουανία και Σλοβακία, που δεν έχουν πάνω από 20 χρόνια ανεξαρτηςίας από τη μητέρα Ρωςία και αμέσως παραδόθηκαν άνευ όρων στη Γερμανία, χρησιμοποιούνται από το Βερολίνο για να πουν στην Αθήνα ότι δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής!

Και μπορεί να μην έχουν άδικο, καθώς ο Βαρουφάκης μάλλον κορόιδευε τον Τςίπρα κι εκείνος πίστευε πράγματι ότι είχε έναν ΥΠΟΙΚ που έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις. Πράγμα που καταρρίφθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα όταν αυτός ο μποέμ τύπος διάλεξε την Αίγινα και τη Μύκονο από τη Βουλή, την ώρα που παιζόταν και παίζεται το μέλλον της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, όπως και ο ίδιος φώναζε.

Επιστρέφουμε όμως στην διαλυμένη ατμομηχανή. Η ΕΕ όσο κι αν δείχνει να προσπαθεί για την επίλυση της ελληνικής κρίσης είναι αδύνατο να αντιστρέψει την εικόνα που παρουσιάζει το ρωσικό ανέκδοτο με τον Μπρέζνιεφ να κλείνει τις κουρτίνες στο VIP βαγόνι.

Οι Βρυξέλλες έχουν υποστεί την εισβολή του Βερολίνου, ο Γ΄ Παγκόσμιος (οικονομικός) Πόλεμος είναι σε πλήρη εξέλιξη και μένει να δούμε πια θα είναι η (αντι)σταση της Ελλάδας και ποιοι θα σταθούν ενδεχομένως στο πλευρό της.

Ο Σόιμπλε πρότεινε 5ετές Grexit (κάτι που γνώριζε ο φίλος του ο Βαρουφάκης) ή σε διαφορετική περίπτωση τη μεταφορά της δημόσιας περιουςίας (ύψους 50 δις) στο Λουξεμβούργο για να πουληθεί από... ανεξάρτητους (εδώ γελάνε) εκτιμητές, όταν ούτε το εν Αθήναις ΤΑΙΠΕΔ δεν ήταν ανεξάρτητο!

Κι όμως: Η πρόταση Σόιμπλε δείχνει να αλλάζει τις συμμαχίες στην Ευρώπη. Η ΗΠΑ στηρίζουν πια ανοιχτά τη Γαλλία σε έναν πιο ηγετικό ρόλο στην ΕΕ και καλούν την Ιταλία να κάνει το ίδιο.

Δίνουν στον Ολάντ έκθεση που περιγράφει με ακρίβεια την έννοια του Grexit. 

Με το που βγαίνει η Ελλάδα από το ευρώ αρχίζουν οι μαζικές απώλειες καταθέσεων από τις ιταλικές τράπεζες, στις οποίες επιβάλλονται capital controls όπως στην Ελλάδα. Η ιταλική βιομηχανία καταστρέφεται προς όφελος της γερμανικής.

Ακολουθεί η Ισπανία με επίθεση από τις αγορές και φυγή καταθέσεων, που καταλήγουν κι αυτές στις τράπεζες της Γερμανίας, όπως προηγουμένως οι ιταλικές.

Σε όλες τις περιπτώσεις η Γερμανία προσποιείται ότι κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει τις κρίσεις!

Η Γαλλία είναι η 3η χώρα που ακολουθεί, αφού πολιτικά θα είναι παραδομένη στο Βερολίνο και η Γερμανία θα αρχίσει να απαιτεί τη δραστική μείωση του γαλλικού δημόσιου τομέα. 

Ενώ συμβαίνουν αυτά το ευρώ συνεχίζει να κατρακυλά έναντι του δολαρίου και οι εξαγωγές της Γερμανίας γνωρίζουν τεράστια άνθηση στις ΗΠΑ μια και το ευρώ γίνεται φθηνότερο από το δολάριο.

Εάν αυτό που περιγράφει η έκθεση των ΗΠΑ στον Ολάντ δεν είναι ο Γ΄ Παγκόσμιος (οικονομικός) Πόλεμος, που όλως τυχαίως έχει ξεκινήσει και πάλι από τη Γερμανία, ε τότε, συγγνώμη αλλά εγώ είμαι κάτοικος Αρκτικής και το ιγκλού μου δεν διαθέτει φως, νερό και τηλέφωνο! 

Καλή εβδομάδα και καλή μας τύχη!    
Γράψτε το σχόλιο σας...