Φιλικά... κατανόησης!

Αν στα φιλικά ματς του καλοκαιριού έπαιζαν κάποιο ρόλο τα αποτελέσματα, τότε θα γνωρίζαμε από τον Ιούλιου την εικόνα που θα εμφάνιζε κάθε ομάδα στη διάρκεια της σεζόν.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
09/07/2015 • 08:18
Φιλικά... κατανόησης!
  • shares
Αν στα φιλικά ματς του καλοκαιριού έπαιζαν κάποιο ρόλο τα αποτελέσματα, τότε θα γνωρίζαμε από τον Ιούλιου την εικόνα που θα εμφάνιζε κάθε ομάδα στη διάρκεια της σεζόν.

Ωστόσο, το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τους προπονητές την δεδομένη στιγμή είναι το αποτέλεσμα. 

Ειδικά όταν τα φιλικά ματς δίνονται σε συνθήκες προετοιμαςίας, με τους ποδοσφαιριστές να... υποφέρουν από τις διπλές προπονήσεις και τους τεχνικούς να θέλουν να δουν ολόκληρο το ρόστερ, χρησιμοποιώντας όλους όσοι είναι στη διάθεςή τους.

Ναι, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο φιλικό με την Μπριζ από τον ΠΑΟΚ στο αντίστοιχο ματς με την Μπόχουμ. 

Τι σημαίνει αυτό όμως; Ότι θα είναι και καλύτερος στη διάρκεια της χρονιάς; Είναι πιθανό, αλλά όχι και απόλυτο.  

Ο Ανασταςίου δοκίμασε ένα περίεργο 4-2-2-2 στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και μετά επέλεξε το πιο ορθολογικό 4-3-2-1. 

Αλλά χωρίς Στιλ, Νάνο, Βέμερ και Σάντσες η άμυνα του ΠΑΟ ήταν μια... άλλη άμυνα από αυτή που θα δούμε στη διάρκεια της χρονιάς. Επίσης, δεν είδαμε το τριφύλλι με τον Εσιέν.

Αντίθετα είδαμε τον γνωστό καλό περσινό Καρέλη να τελειώνει ιδανικά τη φάση του γκολ, σε συνδυασμό με τον Καλτσςά και τον Ζέκα.

Από την άλλη ο Τούντορ δοκίμασε το 3-5-2 για τον ΠΑΟΚ, έχοντας Κίτσιου και Μακ ως φουλ μπακ στις δύο πτέρυγες. Κι ο Κροάτης όμως, στο ημίχρονο του αγώνα με την Μπόχουμ άλλαξε όλη την ομάδα...

Για τον κόσμο αυτού του είδους τα ματς μπορεί να μη λένε το παραμικρό. Για τους προπονητές όμως, είναι ανοιχτό βιβλίο! 

Επειδή έχουν πράγματα στο μυαλό τους και επιχειρούν να τα μεταφέρουν στους ποδοσφαιριστές κάνουν την ίδια ώρα ένα διπλό τεστ. 

Από τέτοια παιχνίδια οι προπονητές βλέπουν αν οι ποδοσφαιριστές μπορούν να αφομοιώσουν όσα τους μεταφέρουν, αλλά και αν οι ίδιοι οι τεχνικοί έχουν την ικανότητα της μεταφοράς αυτής με το σωστό τρόπο.

Γιατί όταν λες κάτι μία, δύο, τρεις και παραπάνω φορές, αλλά κάποιοι δεν... καταλαβαίνουν, υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα να μη μπορεί ο προπονητής να γίνει κατανοητός και να μη φταίει μόνο ο ποδοσφαιριστής.  

Και μόνο για αυτό το λόγο, που αφορά την συνεννόηση μεταξύ πάγκου και αγωνιστικού χώρου, οι φιλικοί αγώνες έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημαςία ανεξάρτητα από το αν μια ομάδα χάνει ή κερδίζει τα ματς. 
Γράψτε το σχόλιο σας...