«Άοπλοι» μπροστά στο ΝΑΙ ή το ΟΧΙ

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής και τον μπερδεμένο πολίτη που καλείται να αποφασίσει.
0
Δημήτρης Παπανικολάου
02/07/2015 • 08:17
«Άοπλοι» μπροστά στο ΝΑΙ ή το ΟΧΙ
  • shares
«Θα σε προκαλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος».
Γουίλιαμ Σαίξπηρ.


Κάπως έτσι νιώθω ότι αισθάνεται ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας λίγες ώρες πριν την κρίσιμη απόφαςή του για ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ την Κυριακή της 5ης Ιουλίου. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν ΟΧΙ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι υπέρ του ΝΑΙ και το απολιτίκ ΚΚΕ λέει δύο ΟΧΙ. Δηλαδή άκυρο, άρα μισό ΝΑΙ. Α, ξέχασα. Υπέρ του ΝΑΙ είναι και οι δανειστές!

Μιλάμε για τη δημοκρατική Ευρώπη, η οποία έχει παραδώσει με διάφορες κρυφές και φανερές συνθήκες τα κλειδιά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να χειρίζεται -ως ανεξάρτητο όργανο- τις οικονομίες των χωρών του ευρώ. 

Μόνο που αυτό το «ανεξάρτητο» όργανο έχει έδρα τη Φρανκφούρτη και μάλιστα σε ένα ολοκαίνουργιο κτήριο (γνωστός και ως πύργος της... λιτότητας) που κόστισε 1,5 δις ευρώ.

Οι Άγγλοι, οι Δανοί και οι Σουηδοί που κράτησαν τα νομίσματά τους μόνο ηλίθιοι δεν είναι. Απλά έχουν τον κάθε «ανεξάρτητο» Ντράγκι... γραμμένο!

Ο κόσμος στη χώρα όμως, είναι εντελώς μπερδεμένος. Και πως να μην είναι με όλα τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ να του σερβίρουν ότι γουστάρουν, χωρίς κανένα φίλτρο, αλλά και την κυβέρνηση να έχει απόλυτο έλλειμμα οθρής επικοινωνίας ακόμα και μεταξύ των μελών της!

Τα διεθνή ΜΜΕ στήθηκαν απέναντι από τη Βουλή και μετρούσαν αντίστροφα στη μη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ για να πουν ότι η Ελλάδα είναι και επίσημα σε χρεοκοπία. 

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ (ούτε καν από το CNN) στις 7 φορές που χρεoκόπησε η πολιτεία της Καλιφόρνια τα τελευταία 20 χρόνια. 

Οι Έλληνες πολίτες λοιπόν ακούνε:

-Τον Ολάντ και τον Ρέντσι να ζητούν άμεση υπογραφή συμφωνίας, αλλά οι εκκλήσεις τους να πέφτουν στο κενό, αφού η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θέλουν (και φυσικά επιβάλλουν όπως πάντα) νέο γύρο διαπραγματεύσεων μετά το δημοψήφισμα. Και βάζουν τον Νταιζενμπλουμ να λεει ότι αλλιώς θα συζητήσουν με το ΝΑΙ και αλλιώς με το ΟΧΙ. 

-Την αντιπολίτευση στο γερμανικό κοινοβούλιο να φωνάζει ότι στόχος της Μέρκελ είναι η ανατροπή της κυβέρνησης Τςίπρα για να μη θεωρηθεί ότι οι «κομμουνιστές» (να χαρώ εγώ... κομμουνιστές) επιβάλλουν τους όρους τους.

-Τα ΜΜΕ εντός και εκτός χώρας να μιλούν για χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών από την Τετάρτη, 8 Ιουλίου με απόφαση της ΕΚΤ ή στην καλύτερη περίπτωση για κούρεμα των καταθέσεων των πολιτών αλά Κύπρος.

-Τον πρωθυπουργό να εγγυάται ο ίδιος προσωπικά (απίθανο πράγματι) τις καταθέσεις των πολιτών, κάτι που θα αδυνατούσε να ξεστομίσει ακόμα και ο Ομπάμα! Όπως είχε εγγυηθεί ότι «θα σκίσω το μνημόνιο», «δεν θα υπάρξουν capital controls» καi στα οποία έπεσε έξω.

-Τον Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM να ζητά από τους δανειστές να δώσουν χρόνο στην Ελλάδα και να μη κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους μετά την αθέτηση πληρωμής προς το ΔΝΤ. Πράγμα που σημαίνει ότι με όσα έχουν υπογραφεί από τα προηγούμενα μνημόνια είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα και οι δανειστές μπορούν να προβούν σε κατάσχεση... όλοκληρης της Ελλάδας (χωρίς υπερβολή). Παρ΄ όλα αυτά ο Τςίπρας εγγυήθηκε προσωπικά τις καταθέσεις!

-Τον Σαμαρά, τη Φώφη και τον Θεοδωράκη να λένε ότι ΟΧΙ σημαίνει έξοδο από το ευρώ, αλλά την ίδια στιγμή ακόμα και ο Σόιμπλε να λέει το αντίθετο!

-Το αριστερό κόμμα της Γερμανίας (Die Linke) να ζητάει τα επίσημα στοιχεία για την πώληση των ελληνικών ομολόγων από τις τράπεζες της Γερμανίας και της Γαλλίας πριν λήξει το ελληνικό πρόγραμμα (πράγμα παράνομο βαση της συμφωνίας), αλλά να μην τα παίρνει. Η Ελλάδα δεν αναδεικνύει το θέμα και δεν το εκμεταλλεύεται, αφού αν είναι έτσι, τότε τα μνημόνια δεν τα τήρησαν πρώτοι οι εταίροι και υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας! Ανικανότητα, βλακεία ή κάτι άλλο χειρότερο; 

Με όλα τα παραπάνω και φυσικά άλλα τόσα κι άλλα τόσα και πολλά ακόμα, οι Έλληνες πάνε σε ένα δημοψήφισμα έχοντας να αντιμετώπισουν άοπλοι-ως είπε κι ο Σαίξπηρ- την προπαγάνδα όλων των εμπλεκομένων μερων. 

Μακάρι να αποφασίσουμε με γνώμονα το καλό της χώρας και των επόμενων γενεών. Πρώτα φίλτρο λοιπόν και μετά ψήφος. Καλό βόλι! 
Γράψτε το σχόλιο σας...