Η φάρσα της ευρωπαϊκής ισότητας!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το «θέμα ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα».
0
Δημήτρης Παπανικολάου
29/06/2015 • 08:00
Η φάρσα της ευρωπαϊκής ισότητας!
  • shares
Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ (europa.eu) υπάρχει μια παραπομπή με τον τίτλο «Πως λειτουργεί η ΕΕ» και μπαίνοντας σε αυτή λαμβάνει ο οποιοσδήποτε τις βασικές πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην 3η κιόλας παράγραφο και υπό τον τίτλο «Ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα» αναγράφονται τα ακόλουθα:

«Ένας από τους βασικούς στόχους της ΕΕ είναι η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο στο εσωτερικό της όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ. Μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λισαβόνας το 2009, όλα αυτά τα δικαιώματα περιλαμβάνονται σε ένα ενιαίο έγγραφο, τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Τα θεσμικά της όργανα έχουν τη νομική υποχρέωση να σέβονται τα δικαιώματα αυτά, το ίδιο και τα κράτη μέλη, κατά την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Εξαιρετικό κείμενο, αληθινός ύμνος στον άνθρωπο-πολίτη της ΕΕ και του υπόλοιπου πλανήτη. Οποιοσδήποτε το διαβάσει θα ενθουσιαστεί και αν -για κάποιο λόγο δεν γνωρίζει- θα επιθυμούσε να γίνει χωρίς δεύτερη σκέψη μέλος αυτής της απίθανης Ένωσης.

Εδώ στην Ελλάδα, όμως, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και ιδιαίτερα τη νότια, πέστε μου αλήθεια τι από όλα τα παραπάνω πρεσβεύει σήμερα αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση;

Την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Την είδαμε στην περίπτωση των προσφύγων και των λαθρομεταναστών. Ούτε 40.000 από τους 300.000 που μπήκαν τελευταία σε Ιταλία και Ελλάδα δεν δέχονται να διοχετευθούν σε αυτές οι υπόλοιπες 17 χώρες. Δηλαδή ούτε 2.350 μετανάστες ανά χώρα.

Την ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Την είδαμε με τη φτωχοποίση των λαών του νότου επειδή οι σύγχρονοι ηγέτες-νάνοι της ΕΕ αποφάσισαν να μετατρέψουν το ιδιωτικό χρέος σε δημόσιο και να το φορτώσουν στις πλάτες των πολιτών της ΕΕ, αφήνοντας ατιμώρητους τους πραγματικούς ενόχους.

Την ελευθερία και τη δημοκρατία; Τη βιώνουμε (όλα τα PIGS) εδώ και 5 χρόνια από την επιβολή των μέτρων λιτότητας. Δοτές κυβερνήσεις που υπογράφουν κείμενα χωρίς να τα έχουν μεταφράσει και διαβάσει! ΜΜΕ που εκπαιδεύονται από το ΔΝΤ.

Τη βιώνουμε και τα τελευταία 24ωρα μετά την ανακοίνωση για το ελληνικό δημοψήφισμα, με άνευ προηγουμένου εκβιασμούς και παρεμβάσεις.

Την ισότητα; Ναι, οι Γερμανοί είναι ίσοι μεταξύ τους. Οι υπόλοιποι να πάνε να ψάξουν να τη βρουν αλλού την ισότητα!

Το κράτος δικαίου; Φυσικά. Η λίστα Λαγκάρντ και άλλες παρόμοιες είναι ήδη θαμμένες και ο κ. Παπακωνσταντινου ελεύθερος. 

Οι γερμανικές εταιρείες καταδικάζονται σωρηδόν για διαφθορά, αλλά αρνούνται να συμμορφωθούν ακόμα κι αν έχουν υπογράψει τον συμβιβασμό τους, ενώ οι φάκελοι των σκανδάλων κλειδώνονται στα συρτάρια των γερμανικών δικαστηρίων ως κρατικά μυστικά! 

Όπως και τα δάνεια των ελληνικών κομμάτων που αποτελούν -λέει η Τράπεζα της Ελλάδος- «υπηρεσιακό και επαγγελματικό απόρρητο» και γι αυτό δεν κοινοποιούνται ούτε στη Βουλή! Και άλλα πολλά που χρειάζονται σελίδες επί σελίδων μόνο για την απλή αναφορά τους.

Συγγνώμη αλλά πρόκειται περί φάρσας!

Βεβαίως και η άπειρη ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλα λάθη στους χειρισμούς της. Βεβαίως και έχει επιδείξει καθυστέρηση και παραλείψεις. Βεβαίως και αποφάσισε την ύστατη ώρα ένα δημοψήφισμα που φέρνει και την ίδια και τους δανειστές, αλλά περισσότερο τους Έλληνες πολίτες, σε δύσκολη θέση.

Αν πίστεψε αληθινά όμως όσα αναγράφονται στην παράγραφο 3 της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΕ, μπορεί και να συγχωρεθεί από μια μερίδα της κοινής γνώμης. Γιατί από μία άλλη μερίδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από αφελής έως και ύποπτη για την καλή της πίστη.

Γράψτε το σχόλιο σας...