Οι «ηγέτες»της ΕΕ παρέδωσαν τα κλειδιά στα διευθυντήρια!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog, για την κρίσιμη ημέρα των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους «θεσμούς».
0
Δημήτρης Παπανικολάου
22/06/2015 • 08:00
Οι «ηγέτες»της ΕΕ παρέδωσαν τα κλειδιά στα διευθυντήρια!
  • shares
Ο εκβιασμός των «θεσμών» είναι διαρκής και θα συνεχιστεί μέχρι και την τελευταία στιγμή ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός τους. Μέχρι η ελληνική κυβέρνηση να βάλει την υπογραφή της σε μια συμφωνία που δεν θα την πιστεύει ούτε η ίδια! 

Γι αυτό άλλωστε ο Αλέξης Τςίπρας πάει να συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τους υπαλλήλους της ΕΕ της ΕΚΤ και του ΔΝΤ (Τουσκ, Ντάιζεμπλουμ Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκαρντ) αφού οι «ηγέτες» του διεμήνυσαν ότι δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν σε συμφωνία, αν δεν έχει δοθεί το ΟΚ από το Eurogroup.

Ποια σύνοδος κορυφής και τρίχες κατσαρές, λοιπόν. Ποια πολιτική λύση και... άλλα λόγια ν΄ αγαπιώμαστε θέλει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Χίλια συγγνώμη, αλλά η ΕΕ δεν κυβερνάται πλέον από πολιτικούς με @ρχιδι@, αλλά από @ρχιδι@ πολιτικούς! Την διακυβέρνηση την ασκούν τα διευθυντήρια. 

Οι διορισμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι είναι δήθεν οι «ειδικοί» επί των όλων των θεμάτων και κυρίως των (πλασματικών) αριθμών που πρέπει να ευημερούν για τις τράπεζες και τις πολυεθνικές των ΗΠΑ και της ΕΕ (σ.σ. Σε λίγους μήνες θα περάσει και η συμφωνία TIPP με την οποία θα ολοκληρωθεί η κατάλυση της έννοιας του όποιου κυρίαρχου κράτους). 

Οι πολίτες πηγαίνουν στις εκλογές για... πλάκα! Πηγαίνουν για να... ξεγελούν τους εαυτούς τους προσποιούμενοι ότι διαθέτουν το «όπλο» της δημοκρατίας στα χέρια τους.

Και μετά οι... εκλεγμένοι πολιτικοί κάθονται σε ένα τραπέζι και λένε (όπως είπαν χθες στον Τςίπρα και τις προάλλες στον Βαρουφάκη) ότι οι 19 «ηγέτες» ή οι 19 υπουργοί οικονομικών δεν μπορούν να αξιολογήσουν τα μέτρα που θα τους προταθούν από ένα κράτος-μέλος. Αυτό είναι δουλειά των τεχνοκρατών!

Μα οι τεχνοκράτες αγαπητοί «ηγέτες» της πλάκας είναι διορισμένοι και όχι εκλεγμένοι. Και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών. Ποτέ των πολιτών. 

Ποιος ενδιαφέρεται όμως για τέτοιες... μικρές λεπτομέρειες; Το ζήτημα είναι περνούν οι εκβιασμοί και να φορτώνονται στις πλάτες των πολιτών τα λάθη των ιδιωτών τραπεζιτών και τα αποτυχημένα project των πολυεθνικών, χωρίς αυτοί (οι πολίτες) να μπορούν να αντιδράσουν.

Το γεγονός ότι όλα συμβαίνουν τα τελευταία 5 χρόνια -και όχι μόνο στην Ελλάδα- αντίκεινται στις ευρωπαϊκές συνθήκες, στο χάρτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα συντάγματα των κρατών-μελών, ακόμα και στο καταστατικό του ίδιου του ΔΝΤ, είναι απολύτως φυσιολογικό να παραβλέπεται!

Να μένει χωμένο στα συρτάρια και όταν αναςύρρεται από κάποιους, αυτοί να χαρακτηρίζονται από ρομαντικοί έως και γραφικοί!    

Το τέλος της δημοκρατίας, όπως την γνωρίσαμε από τα αρχαία ελληνικά κείμενα και θεωρούσαμε ότι ακόμα είναι εν ισχύ, έχει φτάσει. 

Τα κλειδιά παραδόθηκαν από τους μικρούς πολιτικούς της Ευρώπης στα διευθυντήρια της γηραιάς ηπείρου και των ΗΠΑ και η Ελλάδα μοιάζει ιδιαίτερα αδύναμη να προκαλέσει ακόμα και το ελάχιστο ταρακούνημά τους.

Και για να μη πεθάνει από ασφυξία, είναι έτοιμη να υπογράψει τις επόμενες όχι 3.000, αλλά 30.000 αυτοκτονίες! 

Καλή μας τύχη!  
Γράψτε το σχόλιο σας...