Ποιες εκλογές; Στο Νταβός θα έχουν "ψηφίσει" από το Σάββατο!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
22/01/2015 • 08:01
Ποιες εκλογές; Στο Νταβός θα έχουν "ψηφίσει" από το Σάββατο!
  • shares
Διότι το αποτέλεσμά τους μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων εντός και εκτός συνόρων.
Μπορεί βεβαίως να προκαλέσουν και τεράστια απογοήτευση, από την πλευρά που ο καθένας θέλει να δει το τελικό τους αποτέλεσμα.
Αυτό που είναι σίγουρο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο στο εξωτερικό! Διότι απλά δεν υπάρχει αξιωματούχος της Ε.Ε. ή πολιτικός στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ που να μην έχει πάρει θέση.
Και το έκανε είτε του ζητήθηκε, είτε όχι. Έτσι, για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς που εκείνος (οι) ήθελε (αν). Περισσότερο δείχνουν να νοιάζονται εκείνοι από εμάς!
Οι ψυχραιμες σκέψεις και απόψεις πάντως, ήταν λίγες. Ελάχιστες. Και φυσικά δεν πήραν τη δημοσιότητα που (θα) τους άξιζε.
Αντίθετα προβλήθηκαν εκείνες που σε κάνουν να πιστεύεις ότι από την Δευτέρα ο πλανήτης Γη δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος!
Κι αυτό γιατί θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα την Κυριακή, 25/1. Και την Δευτέρα στις 26, ανάλογα με το αποτέλεσμα, η Γη είτε θα συνεχίσει να γυρίζει, είτε ο ουρανός θα πέσει στα... κεφάλια μας!    
Ε, δεν πρόκειται να συμβεί ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ανεξάρτητα με το τι θα ψηφίσουμε εμείς οι Έλληνες και τι κυβέρνηση θα προκύψει από τις... σοφίες του λαού μας, η Γη δεν θα σταματήσει να γυρίζει.
Έτσι κι αλλιώς, τα όποια συμπεράσματα για την πορεία του πλανήτη, που ο άνθρωπος καταστρέφει σταδιακά από τότε που βρέθηκε να κυριαρχεί στα υπόλοιπα ζώα με τα οποία συμβιώνει στη Γη, θα έχουν αναλυθεί έως το Σάββατο στο Νταβός.
Εκεί διεξάγεται ήδη (από 21 έως 24/1) το 45ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Οι ηγέτες 40 χωρών, μαζί με περισσότερους από 1.500 επιχειρηματίες, συζητούν για την ανισότητα μεταξύ των πολιτών και την κλιματική αλλαγή.
Γιατί το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών έχει γίνει ακόμη πιο μεγάλο, καθώς ΜΟΛΙΣ 80 άνθρωποι διαθέτουν μεγαλύτερη περιουσία από τους μισούς κατοίκους του πλανήτη (3,5 δισεκατομμύρια)!
Οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ εκτιμούν πως τέτοιες ανισότητες απειλούν την παγκόσμια σταθερότητα και την ομαλή λειτουργία των κοινωνιών και για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών προτείνεται η χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης, όπως και η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και αμοιβών σε παγκόσμια κλίμακα.
Τα μεγάλα κεφάλια λοιπόν, εκεί στο Νταβός έχουν μπροστά τους μια εικόνα των εξελίξεων και αναζητούν ένα μέρος της λύσης των προβλημάτων, αποφασισμένα να "θυσιάσουν" ένα μέρος από τα υπερκέρδη τους ή να μοιραστούν τα βάρη της εξίσωσης με τις κυβερνήσεις (που συνήθως ελέγχουν).
Την ώρα που οι Βρυξέλες, με εντολή Βερολίνου, επιμένουν στα δημοσιονομικά σύμφωνα λιτότητας.
Άρα ή οι πλούσιοι όλου του κόσμου έχουν... σαλτάρει και δεν ξέρουν τι κάνουν, ή οι πολιτικοί της Ευρώπης δίνουν τη μάχη για μία από τις τελευταίες τους... εξυπηρετήσεις! 
Γράψτε το σχόλιο σας...