«Παιχνίδια» εκλογών σε πολιτικό στίβο & ποδόσφαιρο!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
29/12/2014 • 08:28
«Παιχνίδια» εκλογών σε πολιτικό στίβο & ποδόσφαιρο!
  • shares

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, οι πολιτικές εξελίξεις θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την εξέλιξη των πραγμάτων στην ΕΠΟ.

Ο Γιώργος Σαρρής αποτελεί παρελθόν και την Τρίτη, 30 του μηνός έχει συγκληθεί έκτακτο ΔΣ στην ομοσπονδία. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, ο γιατρός Γιώργος Βούρβαχης από τα Χανιά, έβαλε το ΔΣ στις 30 για να γνωρίζει το συμβούλιο αν οι εκλογές θα γίνουν με την υπάρχουσα κυβέρνηση ή όχι.

Όπως και να το κάνουμε, σε μια εποχή που η ΕΠΟ (και λόγω Σαρρή) ήταν στα... κάγκελα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, έχει ξεχωριστή σημαςία να γνωρίζουν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας, αν οι εκλογές για το νέο πρόεδρο θα γίνουν υπό την όποια πίεση θα μπορούσε να ασκήσει η Πολιτεία ή οι Ενώσεις θα αποφαςίσουν με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια (από τη στιγμή που η χώρα θα είναι σε προεκλογική περίοδο).

Κατά συνέπεια λίγο πριν πέσει η αυλαία του 2014 υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζωή των πολιτών και του ποδοσφαίρου για το 2015.

Όποια κυβέρνηση προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές θα έχει να διαχειριστεί την καυτή πατάτα της οικονομίας που χρειάζεται «ένεση» περίπου 28 δις ευρώ για τους επόμενους μήνες, ενώ ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ (που θα έχει θητεία 18 μηνών) θα πρέπει να διαχειριστεί τη συνύπαρξη Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη και Αλαφούζου για την περίοδο 2015-16 στη Σούπερ Λίγκα.

Τα πράγματα δεν είναι διόλου εύκολα ούτε στη μία, ούτε στην άλλη περίπτωση.

Κι αν στις κανονικές εκλογές μπορεί να εμφανιστεί το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, στις εκλογές της ΕΠΟ η διάθεση των κ. κ.  Γκιρτζίκη και Γκαγκάτση για να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου στο Γουδή ίσως σκοντάψει στην υπόθεση με την περίφημη κάρτα υγείας των ποδοσφαιριστών που υπεγράφη στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας τους και έχει πάρει το δρόμο της δικαιοςύνης.

Σε κάθε περίπτωση ούτε το 2015 θα μας αφήςει να πλήξουμε!

Γράψτε το σχόλιο σας...