Μετά τις νίκες χαρακτήρα, αναλαμβάνει ο Αι Βασίλης των... μεταγραφών!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
22/12/2014 • 08:14
Μετά τις νίκες χαρακτήρα, αναλαμβάνει ο Αι Βασίλης των... μεταγραφών!
  • shares

Το νικηφόρο πέρασμα του δικεφάλου από την έδρα του Λεβαδειακού ήταν περισσότερο πέρασμα με χαρακτήρα, παρά τακτικής ή συστήματος, που έτσι κι αλλιώς χάθηκαν μετά την αποβολή του Τζαβέλα και τον τραυματισμό του Βίτορ για τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά και η αποβολή του Μάντζιου στοίχισε περισσότερο στους γηπεδούχους, αφού με τις πολλαπλάσιες τελικές που έκαναν, αν είχαν τον βασικό φορ τους στο γήπεδο, μπορεί και να κέρδιζαν κάτι παραπάνω.

Με τα «αν» όμως, δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Για μια ακόμα φορά (μετά το Καραϊσκάκη) ο Σαλπιγγίδης αγωνίστηκε ως δεξί μπακ και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του.

Από την άλλη, δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει το εντυπωσιακό πέρασμα του Ολυμπιακού από την σκληρή έδρα της Καλλονής.

Δεν ήταν μόνο το 0-5 και η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Μπενίτες, αλλά και το έντονο συναίσθημα που βγήκε λόγω της αποχώρησης του Ερίκ Αμπιντάλ από την ενεργό δράση, τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους φιλάθλους της Καλλονής και στους ανθρώπους της ομάδας για την στάση τους, που παρά τη βαριά ήττα αναγνώρισαν την προσωπικότητα του ανδρός.

Αν πάντως, παρατηρήσει κανείς τις εικόνες, θα διαπιστώσει και ένα έντονα οικογενειακό κλίμα που βγήκε από την συγκεκριμένη στιγμή στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Κλίμα αναγκαίο για τη συνέχεια, που έτσι κι αλλιώς τον βρίσκει με το νέο έτος να κάνει κάτι στο οποίο δεν έχει συνηθίσει: Να κυνηγάει την κορυφή!

Και οι δύο νίκες (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού) ήταν νίκες ψυχολογίας. Όμως η κορυφή έχει χώρο μόνο για έναν και η συνέχεια θα φανερώσει ποιον θα αντέξει το σκοινί.

Διότι όταν ως ΠΑΟΚ δέχεσαι 7 γκολ σε Ξάνθη και Γιάννινα βρίσκεις τη δύναμη να περάσεις από τη Λιβαδειά, χαλυβδώνεσαι.

Βεβαίως και ως Ολυμπιακός μπορείς να πεις το ίδιο. Όχι όμως, γιατί πέρασες από την Καλλονή και έσπασες το αήττητο της έδρας της.

Μπορείς να το πεις για την εμφάνιση, για την αλλαγή συστήματος σε 4-4-2 με ρόμβο του Μίτσελ που βγήκε, αλλά και την εικόνα που αφήνει υποσχέσεις.

Από εκεί και μετά υπάρχουν ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης (οι διοικήσεις ΟΣΦΠ & ΠΑΟΚ δηλαδή) που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις αναγκαίες και για τις ομάδες κινήσεις του Γενάρη.

Όποιος πετύχει τον. λήγοντα στα λαχεία των μεταγραφών, θα καταφέρει σχετικά νωρίς να ξεχωρίσει από τον άλλο. Έτσι η αυγή του 2015 αναμένεται εξίσου συναρπαστική με το φινάλε του 2014.

Γράψτε το σχόλιο σας...