Οι μεταγραφές και ο γάμος είναι... λαχεία!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
11/12/2014 • 00:47
Οι μεταγραφές και ο γάμος είναι... λαχεία!
  • shares


«Οι μεταγραφές και ο γάμος είναι... λαχεία!» έλεγαν και ξανάλεγαν. Κι απορούσα που μπέρδευαν το ποδόσφαιρο με το σπίτι και την οικογένεια. Στην πορεία της επαγγελματικής μου καριέρας, αλλά και της ιδιωτικής μου ζωής κατάλαβα πόσο δίκιο είχαν τελικά.

Στο ποδόσφαιρο η κάθε ομάδα για να αποδώσει θα πρέπει να διακατέχεται από οικογενειακό κλίμα. Να λειτουργούν όλα τα μέλη της για το κοινό καλό. Όταν κάποιοι κάνουν του κεφαλιού τους, χωρίς να ακολουθούν τους κανόνες... συμβίωσης στα αποδυτήρια και στο γήπεδο, τα πράγματα εκτροχιάζονται.

Τα γράφω αυτά με αφορμή την επίσημη παραδοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό, με παίκτες που θα έρθουν, αλλά και με άλλους που θα αποχωρήσουν από την ομάδα.

Φυσικά και η συγκεκριμένη ρήση ισχύει για όλες τις ομάδες του πλανήτη που μπαίνουν στη διαδικαςία αγοράς ποδοσφαιριστών.

Ειδικά για τον Ολυμπιακό τα έχουμε πει και γράψει αρκετές φορές. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου όλοι παίζουν με άμυνες-λεωφορεία χρειάζεται πλάγιους επιθετικούς με ιδιαίτερες ικανότητες στο «ένας εναντίον ενός» και φορ της μίας επαφής για τις ξεκλειδώσει και να σκοράρει.

Τέτοιους παίκτες εφέτος δεν διαθέτει. Στην Ευρώπη, όπου όλοι παίζουν για να διεκδικήσουν κάτι από τα ματς των ομίλων, οι χώροι είναι περισςότεροι, ο Ολυμπιακός τους βρίσκει, σκοράρει και μέσα στο... φρούριο του Γ. Καραϊσκάκης μπορεί και κερδίζει.

Στην Ευρώπη από τον Γενάρη και μετά η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να αλλάξει μέχρι τρία ονόματα στη λίστα της. Άρα οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν τρεις νέους παίκτες και ίσως διώξουν άλλους τόσους.

Προσοχή όμως. Τίποτα δεν εγγυάται την επιτυχία στο Europa League όπως στο Champions League.

Τα πράγματα είναι απλά. Με τον Μίτσελ στο πάγκο τους οι ερυθρόλευκοι πήγαν πέρυσι στους 16 του C L και αποκλείστηκαν στα νοκ άουτ από την Μαν. Γιουνάιτεντ. Κι εφέτος ήταν 17οι (οι καλύτεροι 3οι όλων των ομίλων με 9 βαθμούς). Τα κατάφεραν δηλαδή εξαιρετικά στη διαδικαςία ενός μίνι πρωταθλήματος υψηλού επιπέδου.

Με τον Μίτσελ στο Europa ο Ολυμπιακός μετράει δύο ήττες με 3-0 και 1-0 από τη Λεβάντε και με κακές εμφανίσεις. Διότι από τη φάση των 32 και μετά μιλάμε για νοκ άουτ ματς, όπου σπουδαίο ρόλο παίζουν οι καλές άμυνες και τα εκτός έδρας γκολ στην επίθεση.

Κι εφέτος ο Ολυμπιακός δεν έχει ούτε το εύκολο γκολ, αλλά ούτε και τη σταθερή αμυντική λειτουργία των προηγούμενων ετών.

Φυσικά και μέχρι τον Φεβρουάριο μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά και στον Ολυμπιακό και στον όποιο αντίπαλο βρει μπροστά του μετά την κλήρωση της Δευτέρας.

Ωστόσο δεν παύει να ισχύει η ρήση για το... λαχείο των μεταγραφών, αλλά και για το οικογενειακό κλίμα, που σε σημαντικό ποσοστό θα καθοριστεί από τη συνέχεια της πορείας του εντός συνόρων. 

Γράψτε το σχόλιο σας...