Η χαμένη ταυτότητα και η διαχείριση της κρίσης!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
16/10/2014 • 08:03
Η χαμένη ταυτότητα και η διαχείριση της κρίσης!
  • shares

 

Κι όταν τα χαστούκια για την Εθνική ομάδα του Ρανιέρι σκάνε στην ομοσπονδία μαζί με εκείνα των... κατορθωμάτων της Εθνικής Νέων στην Ελβετία, τότε δεν μπορεί παρά η λαϊκή ρήση να έχει σωστές βάσεις.

Διότι ναι μεν ο κ. Σαρρής μας είπε ότι έκανε τα πάντα για να κρατήσει τον Φερνάντο Σάντος, αλλά αυτός ήθελε να επιστρέψει σε σύλλογο. Ωστόσο δεν μας εξήγησε γιατί ξανάπιασε δουλειά σε εθνική ομάδα (βλέπε Πορτογαλία).

Διότι ναι μεν μας είπε ότι τα έδωσε όλα για να πάρει ένα προπονητή με εξαιρετικό βιογραφικό, όπως του Κλαούντιο Ρανιέρι και ότι πληρώνει και 170.000 ευρώ λιγότερα για τους συνεργάτες του, αλλά δεν μας είπε ΤΙ ξέρουν οι συνεργάτες του Ιταλού κόουτς από την ελληνική πραγματικότητα.

Και φυσικά δεν μας είπε γιατί προσέλαβε στην Εθνική Νέων τον συμπαθή κατά τα λοιπά Βασίλη Τζαλακώστα, κουμπάρο του μανατζερ του Ρανιερι, χωρίς να διαθέτει δίπλωμα pro, με το γνωστό αποτέλεσμα του 10-0 και την απίθανη «αποκάλυψη» ότι οι ποδοσφαιριστές καπνίζουν και παίζουν και χαρτιά!

Συμφωνούμε απόλυτα με την υπενθυμιση της ΕΠΟ ότι όποιος δουλεύει κάνει και λάθη.

Μόνο που τα λάθη του κ. Σαρρή και του κ. Ρανιέρι μπορεί να κοστίσουν καμιά εικοσαριά θέσεις στην Εθνική, η οποία αν χάσει την πρόκριση για τα τελικα του Euro 2016 στη Γαλλία, θα βρεθεί από την 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης περίπου στην 30η και μετά στην κλήρωση του Μουντιάλ της Ρωσίας (2018) θα την περιμένουν κάποια κανονικά μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κι όχι αυτά της Ρουμανίας και της Β. Ιρλανδίας.

Και μετά τα... πέτρινα χρονια θα είναι και πάλι εδώ. Άρα θα πρόκειται για λάθη που θα στοιχίσουν 11 χρόνια σκληρής δουλειάς από τους προκατόχους των κ.κ. Σαρρή και Ρανιέρι.

Για το γεγονός ότι ο Ιταλός προπονητής μαθαίνει την ελληνική πραγματικότητα στου κασίδι του κεφάλι φαίνεται από τους 21 παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει σε τρία επίσημα ματς και τα τέσσερα διαφορετικά σχήματα που έχει αλλάξει στην Εθνικη σε έξι ημίχρονα. Κινήσεις πέρα από κάθε ποδοσφαιρική λογική.

Όχι ότι οι διεθνείς είναι άμοιροι ευθυνών. Κάθε άλλο. Ξέρουν, ο καθένας για τον εαυτό του, τι θα μπορούσε να κάνει καλύτερο, αλλά δεν το έπραξε. Αλλά πρέπει και κάποιος να τους εμπνεύσει κι όχι να τους κάνει να απορούν με τις επιλογές του. Ο Τοροσίδης δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινός.

«Έχουμε χάσει την ταυτότητά μας» είπε και εκεί τελειώνει η συζήτηση.

Η παρουσια του Γιώργου Καραγκούνη μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά μόνο αν ο Ρανιέρι θέλει αλληθινά να μάθει ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και να όχι απλά να ενημερωθεί. 

Αν ο κ. Σαρρής δεν επιθυμεί να καταγραφεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ως ο πρόεδρος που το γύρισε 20 χρόνια πίσω, θα φανεί από τον τρόπο που θα διαχειριστεί την πιο σοβαρή κρίση που διέρχεται η Εθνική μέχρι τον Μάρτιο του 2015 και το εκτός έδρας ματς με την Ουγγαρία.

Γιατί θέλω να πιστεύω, όπως και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι, ότι το Νοέμβριο με τα Νησιά Φερόε θα πετύχουμε την πρώτη μας νίκη στον όμιλο.

Γράψτε το σχόλιο σας...