Ατυχείς συμπτώσεις ή έχει χαθεί η μπάλα στην Εθνική;

0
Δημήτρης Παπανικολάου
06/10/2014 • 08:13
Ατυχείς συμπτώσεις ή έχει χαθεί η μπάλα στην Εθνική;
  • shares

Η συγκεκριμένη προσωπική παραδοχή δεν έχει όμως, σε τίποτα να κάνει με τις έως τώρα επιλογές και κινήσεις του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο αντιμετωπίζεται με την προχειρότητα άλλων εποχών, της περασμένης δεκαετίας θα έλεγα.

Δεν γνωρίζω αν ο Ρανιέρι ήξερε ποιοι ήταν ο Μάνταλος και ο Διαμαντάκος, τους οποίους κάλεσε στο ματς με τη Ρουμανία και τους χρησιμοποίησε κιόλας! Βλέπω όμως, ότι στην επόμενη κλήση του δεν τους συμπεριέλαβε (σ.σ. τον Μανταλο τον κάλεσε χθες εκτάκτως αντί του τραυματία Κονέ).

Δεν γνωρίζω αν ξέρει ποιος είναι ο Διούδης, ο οποίος κλήθηκε ως 4ος τερματοφύλακας (!) για τα ματς με τη Φινλανδία και τη Β. Ιρλανδία. Υποπτέυομαι όμως, ότι ξέρει πως ο γκολκήπερ των Ελπίδων δεν έχει παίξει ούτε λεπτό στη Μπριζ!

Δεν γνωρίζω αν κάλεσε και... ξεκάλεσε τον Γκέκα για να του κάνει καψώνι εξαιτίας των δηλώσεών του, αλλά συνέβη κάτι τέτοιο δεν τον τιμά.

Ο Ρανιέρι, ως προπονητής σε κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, θα έπρεπε να έχει τον Γκέκα στην αποστολή, ακόμα και μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του φορ της Ακίσασπορ, μόνο και μόνο για να του δείξει ότι τον ενδιαφέρει να παίζουν στην Εθνική οι καλύτεροι και για να του φανερώσει ότι είναι υπεράνω κριτικής! Απλά γιατί είναι ο Ρανιέρι.

Δεν το έκανε όμως. Έπραξε το εντελώς αντίθετο, δείχνοντας δύο πράγματα: Πρώτον ότι ήταν ανενημέρωτος για τις δηλώσεις Γκέκα και δεύτερον ότι όταν του τις μετέφεραν αργότερα, αυτός ενοχλήθηκε σφόδρα.

Δεν γνωρίζω επίσης, σε ποια ματς είδε ο Ρανιέρι τον Καρέλη και έκρινε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ενταχθεί στην Εθνική ή επιχείρησε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες που θέλουν να υπάρχει στην ομάδα και παίκτης του  Παναθηναϊκού.

Ελπίζω ο Ρανιέρι να θέλει τον Καρέλη γιατί τον υπολογίζει και όχι για τον δεύτερο λόγο.

Και κλείνω με το πιο σοβαρό -κατά την ταπεινή μου άποψη- ζήτημα. Πώς είναι δυνατόν να παρουσιάζει η ΕΠΟ τον Γιώργο Καραγκούνη ως διευθυντή ποδοσφαίρου ΟΛΩΝ των Εθνικών ομάδων και ο Ρανιέρι να λείπει από την παρουσίαση;

Λέγεται ότι ο ίδιος μίλησε με τον «τυπάρα» και ενέκρινε τη συνεργασία τους. Και καλά έκανε. Γιατί λοιπόν, δεν μπορούσε να γίνει η παρουσίαση του Κάρα σε ημέρα και ώρα που και ο Ρανιέρι θα ήταν παρών για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αυτή η συνεργασία;

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό και αν η 6η αγωνιστική δεν είχε αναβληθεί, ο Ρανιέρι θα ήταν χθες στην Αθήνα για να δει το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε λοιπόν, η παρουσίαση του Καραγκούνη να γίνει με 2-3 μέρες καθυστέρηση για να είναι σε αυτή και ο Ιταλός προπονητής.

Το ματς με τη Φινλανδία είναι κρίσιμο για τον Ρανιέρι, αφού το επόμενο με τη Β. Ιρλανδία που ακολουθεί στο Φάληρο, θα έχει κανονικά κόσμο στις εξέδρες.

Και δεν είναι λίγες οι φορές που το κριτήριο του κόσμου και οι αντιδράσεις του επηρεάζουν καταστάσεις και επιταγχύνουν εξελίξεις.

Μακάρι όλα όσα προανέφερα να αποτελούν ατυχείς συμπτώσεις και όχι οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να συμβάλει στην αλλαγή του καλού κλίματος που έχει διαμορφωθεί την τελευταία δεκαετία στην Εθνική ομάδα. Γιατί θα πρόκειται για πισωγύρισμα με μεγάλο κόστος.

Γράψτε το σχόλιο σας...