Η αξία της ανθρώπινης ζωής στο απόλυτο limit down!

0
Δημήτρης Παπανικολάου
15/09/2014 • 08:16
Η αξία της ανθρώπινης ζωής στο απόλυτο limit down!
  • shares

Και μη ξεγελιέται κανείς με το γεγονός ότι ο 46χρονος φίλος του Εθνικού που δίνει μάχη για τη ζωή του έπαθε ότι έπαθε σε αγώνα της Γ΄ Εθνικής. Όχι. Θα μπορούσε το συγκεκριμένο περιστατικό με τα επεισόδια να είχε συμβεί ακόμα και στη μεγάλη κατηγορία, όπως έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Απλά σήμερα, εν έτη 2014, νοιώθω -και νομίζω ότι το αισθάνεται αρκετός κόσμος πλέον περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν- πως η ανθρώπινη ζωή έχει ελάχιστη αξία. Την μικρότερη ίσως από καταβολής του ανθρώπινου γένους.

Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους σε διάφορες περιοχές του πλανήτη για ποικίλους λόγους, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό επειδή κυριαρχεί η τυφλή βία.

Είτε πολεμική σχετικά με την προσάρτιση εδαφών, είτε πολτική για τον έλεγχο πηγών ενέργειας, είτε θρησκευτική, που είναι και η χειρότερη. Και όλος ο πολιτισμένος κόσμος καταδικάζει, αλλά μόνο αυτό!

Στην πραγματικότητα δεν κάνει το παραμικρό για να δώσει λύση στο πρόβλημα. Στην Ελλάδα το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα είναι τόσο έντονο όσο και πριν από 20-25 χρόνια που υπήρχε σε πλήρη ανάπτυξη το φαινόμενο του χουλιγκανισμού.

Ε, και; Ακόμα διεξάγονται αγώνες με οπαδούς και των δύο ομάδων, με δύο μόνο αστυνομικούς ανάμεσά τους για την τήρηση της τάξης!

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν διαιτητές (όπως ο χθεσινός στη Νέα Αλικαρνασσό) που ξανάρχισε το ματς μετά από διακοπή λόγω επεισοδίων.

Μπορεί να πρόκειται για το μεγαλύτερο ταλέντο της ελληνικής διαιτησίας, δεν το γνωρίζω, αλλά ο Χιου Ντάλας πρέπει να τον ξηλώσει μόνο και μόνο για παραδειγματισμό!

Κανένα ματς δεν πρέπει να ξαναρχίζει, αν διακόπτεται για επεισόδια. Τελεία. Ας πάρει πρώτα αυτή τη σοβαρή απόφαση η ΕΠΟ και μετά να βγάζει ανακοινώσεις καταδίκης των γεγονότων. Μόνο έτσι μπορεί πράγματι να συμβάλει ουσιαστικά στο ζήτημα.

Υ.Γ. 1: Ο Πέτριτς δεν είναι Μπεργκ και ο Ατζαγκούν δεν είναι Αμπέντ.

Υ.Γ. 2: Ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου δεν είναι Ατλέτικο και Δυναμό Μινσκ για να γίνεται οποιαδήποτε κουβέντα περί ετοιμότητας Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Θα την αποδείξουν αύριο οι ερυθρόλευκοι και την Πέμπτη ο δικέφαλος.

Υ.Γ. 3: Η Βέροια πρέπει να βγάλει... φωτογραφία την βαθμολογία της 3ης αγωνιστικής και ο Πανιώνιος να διδάξει μαθήματα... επιβίωσης σε καιρούς όχι ισχνών, αλλά «νεκρών» αγελάδων!

Γράψτε το σχόλιο σας...